Aan de slag in Lucidchart

De Lucidchart basics uitgelegd – aan de slag met diagrammen

Leestijd: ongeveer 5 min

Wil je de basisprincipes leren van diagrammen maken in Lucidchart? Dan ben je hier zeker aan het juiste adres. In dit artikel delen we de Lucidchart basics, zodat je in een handomdraai professionele diagrammen kan maken.

Het goede nieuws: Lucidchart is heel gemakkelijk te leren. Deze tutorials kun je in ongeveer 15 minuten doornemen en daarna maak je diagrammen als een echte professional. Zo bespaar je geld voor je bedrijf en hou je meer tijd over om nog meer geweldige ideeën te bedenken om je bedrijf te laten groeien.

Hier is een overzicht van wat we in dit artikel behandelen om je op weg te helpen. Je kunt gewoon bovenaan beginnen of alleen de gedeeltes lezen waarvan je denkt dat die het nuttigst zijn.

Inspiratie: waarom diagrammen?
Inspiratie: wat kun je doen met een diagram?
Je eerste diagram maken
De juiste vormen vinden
Het uiterlijk van een vorm aanpassen
De stijl van een lijn aanpassen
Functie zoeken

Inspiratie: waarom diagrammen?

Diagrammen maken het gemakkelijker om ideeën, informatie en processen te delen en te begrijpen. Dat is precies wat de meeste mensen vaak doen op hun werk. Als je diagrammen gebruikt om visueel te werken, kan je nieuwe manieren ontdekken om verbanden te leggen.

Wat is de ROI op het leggen van verbanden? We hebben honderden gebruikers ondervraagd om te begrijpen wat het gebruik van diagrammen in verschillende rollen in een bedrijf hen oplevert. Mensen die Lucidchart gebruiken om diagrammen te maken:

  • Innoveren gemiddeld 40% sneller
  • Verhogen de productiviteit met gemiddeld 38%
  • Besparen gemiddeld 2,9 uur per week als ze samenwerken met anderen

Als je sneller innoveert en productiever bent, bespaar je het bedrijf tijd en geld en vind je nieuwe manieren om lastige problemen op te lossen.

Inspiratie: wat kan je doen met een diagram?

We hebben honderden mensen gesproken die diagrammen maken en een betere vraag zou zijn: "Wat kun je niet doen met een diagram?" We hebben gezien dat mensen met Lucidchart:

Processen in kaart brengen en vastleggen

Lucidchart maakt het gemakkelijk om te laten zien wie wat wanneer doet, bijvoorbeeld met processtromen die duidelijk verantwoordelijkheden en projectoverdrachten weergeven, gebruikersstromen die laten zien hoe mensen met een product omgaan of het in kaart brengen van een strategisch plan.

Kennisbronnen maken

We hebben geweldige documenten gezien die verwijzen naar alle bronnen die je team nodig zou kunnen hebben om een project te voltooien. Diagrammen zijn een goede manier om je teamleden toegang te bieden tot de informatie die ze nodig hebben en om te zien hoe ze in het grotere geheel passen.

ROI verhogen: 'voor en na'-situaties laten zien om ROI aan te tonen

Veel gebruikers maken sjablonen voor huidige en toekomstige processen om technische oplossingen uit te leggen aan een minder technisch publiek. Als mensen 'voor' en 'na' duidelijk kunnen zien, is het veel makkelijker om ze te overtuigen van je ideeën en oplossingen.

Documentatie automatiseren

Duizenden mensen gebruiken Lucidchart om automatisch stroom- en andere diagrammen te maken, gegevens aan vormen te koppelen, organigrammen te maken en AWS-netwerkarchitectuur te visualiseren.

Prachtige kunstwerken maken

Over out-of-the-box (of vorm, in dit geval) denken gesproken! Kijk eens naar De Sterrennacht van Van Gogh à la Lucidchart.

…en dat is nog maar het begin. Zie het gedeelte 'Lucidchart-inspiratie' van het Kenniscentrum voor meer informatie over de manier waarop bedrijven Lucidchart gebruiken.

Een andere manier om erachter te komen welke soorten diagrammen nuttig voor je kunnen zijn, is Lucidchart-sjablonen bekijken. Klik hieronder op een sjabloon om deze in Lucidchart te openen en te bekijken:

sjabloon voor stroomdiagram verkoopproces
Voorbeeldsjabloon van een stroomdiagram voor een verkoopproces (klik op de afbeelding om online aan te passen)
sjabloon bedrijfsorganigram
Sjabloon voor een organigram (klik op de afbeelding om online aan te passen)
sjabloon lege mindmap
Sjabloon voor een mindmap (klik op de afbeelding om online aan te passen)

Er zijn nog honderden andere sjablonen in het Kenniscentrum en in de Lucidchart-editor. Ze zijn allemaal gratis.

Sjablonen zoeken in het Kenniscentrum:

sjablonen zoeken in het Kenniscentrum

Sjablonen zoeken in de Lucidchart-editor:

sjablonen zoeken in Lucidchart

De Lucidchart basics leren

Wil je zelf een heel nieuw diagram maken? Met Lucidchart is dat een fluitje van een cent. Deze video's laten je in twee tot drie minuten stap voor stap zien hoe dat in zijn werk gaat, maar je kunt ook de instructies in deze stapsgewijze tutorial lezen.

Je eerste diagram maken

In drie minuten leer je hoe je sjablonen in de editor opent en een document maakt en krijg je een algemeen beeld van waar de verschillende tools zich in Lucidchart bevinden.

 

De juiste vormen vinden

Op zoek naar specifieke vormen om een organigram, een UML-diagram of een process flow met zwembanen te maken? Deze video van twee minuten laat zien waar je alle vormen in Lucidchart vindt.

 

Het uiterlijk van een vorm aanpassen

Maak van je functionele diagram een fantastisch diagram door je vormen op te maken. Ontdek in twee minuten hoe je naar het vormmenu gaat, de kleur, opaciteit en randen van je vormen wijzigt of een standaardopmaak instelt voor alle vormen die je naar het canvas sleept.

 

De stijl van een lijn aanpassen

Word een lijnopmaakexpert: gebruik gebogen of rechte lijnen om vormen te verbinden, verander snel de richting van een pijl, verwijder een pijl van een lijn of voeg tekst toe aan je lijnen in Lucidchart.

 

Functie zoeken

Lucidchart is veelzijdiger dan je zou denken. Als je jezelf afvraagt: "Kan Lucidchart...?", dan is het antwoord waarschijnlijk "Ja". Vind alles sneller terug met deze tutorial van 50 seconden over het vinden van functies in Lucidchart.

Gefeliciteerd, je kent nu de Lucidchart basics.

Wil je je productiviteit een boost geven en iedereen sneller overtuigen van je nieuwste projecten? De samenwerkingsfuncties van Lucidchart tillen visuele productiviteit naar een heel nieuw niveau. Binnenkort publiceren we een artikel over samenwerken in Lucidchart.

Begin vandaag nog met diagrammen maken met Lucidchart - probeer het gratis!

Gratis registreren

Nu populair

The 4 Phases of the Project Management Life CycleDe 4 fasen van projectmanagement

Over Lucidchart

Lucidchart is de intelligente diagramtoepassing waarmee teams complexe dingen helder kunnen maken, hun inzichten kunnen afstemmen en sneller aan de toekomst kunnen bouwen. Met deze intuïtieve, cloudgebaseerde oplossing kan iedereen visueel werken en in realtime samenwerken bij het bouwen van stroomdiagrammen, mockups, UML-diagrammen en meer.

Lucidchart is het meest populaire online alternatief voor Visio en wordt in meer dan 180 landen gebruikt door miljoenen gebruikers, van verkoopmanagers die doelorganisaties in kaart brengen tot IT-managers die hun netwerkinfrastructuur visueel willen presenteren.

Gerelateerde berichten:

Free Webinar: 6 Visual Communication Hacks to Increase Productivity

Lucidchart Webinar

Flowchart Symbols and Notation [+ Cheat Sheet]

flowchart symbols and notation

Aan de slag

  • Prijzen
  • Individueel
  • Team
  • Bedrijf
  • Contact met sales
PrivacyJuridischCookies

© 2022 Lucid Software Inc.