Activiteitendiagram voor inlogpagina

Activiteitendiagram van een beheerssysteem van een bibliotheek (UML)

Activiteitendiagrammen maken gebruik van UML-conventies om complexe werkstromen visueel weer te geven. Een activiteitendiagram voor inloggen toont de stappen die nodig zijn om op een website in te loggen, zoals het invoeren van gebruikersnaam en wachtwoord of authenticatie.

Probeer Lucidchart om uw eigen bewerkbare activiteitendiagram te bouwen. Versleep de vormen en verbindingslijnen die u nodig hebt, en pas vervolgens het kleurenschema, lettertype en downloadformaat aan.

Klik hier voor een demo
Registreer gratis

Voorbeeld UML-activiteitendiagram: inlogpagina

Dit activiteitendiagram toont het proces om op een website in te loggen, van het invoeren van gebruikersnaam en wachtwoord tot ingelogd worden op het systeem. Inloggen is een fundamenteel onderdeel van uw dag - internetbankieren, online shoppen, e-mails checken, en nog veel meer. Lucidchart is de ideale tool om alle soorten UML-stroomdiagrammen te bouwen, van activiteitendiagrammen en use case-diagrammen tot componentendiagrammen. Het inlogdiagram bevat verschillende containervormen voor activiteiten, beslissingen en opmerkingen. Lucidchart biedt samenwerkingtools binnen de editor, en online publicatie met een enkele muisklik.


Sjabloon activiteitendiagram inlogpagina

Klik voor een demo
UML-activiteitendiagram voor inloggen

Meer voorbeelden van activiteitendiagrammen in Lucidchart

Activiteitendiagrammen schetsen werkstromen zodat iedereen ze kan begrijpen. Ze kunnen gebruikt worden in een groot aantal situaties, van bibliotheekbeheer tot bankieren en hotelmanagement. Lucidchart biedt specifieke containervormen, lijnstijlen en begin- en eindpunten voor UML. Deze voorbeelden van activiteitendiagrammen kunnen u wellicht inspireren:

Voorbeelden activiteitendiagram

Voorbeeld activiteitendiagram hotel

Dit stroomdiagram toont de stappen van een hotelboeking - van planning tot invoeren van de creditcardgegevens en het genereren van een bevestigingsnummer. Alle Lucidchart-sjablonen zijn volledig aanpasbaar.

Bekijk hier ons voorbeeld van een activiteitendiagram voor een hotelmanagementsysteem.

Voorbeelden activiteitendiagram

Voorbeeld activiteitendiagram bank

De beveiliging van klanten is steeds van het grootste belang wanneer ze geld storten of opnemen. Door de stappen die bij dat proces betrokken zijn in kaart te brengen, kunt u ervoor zorgen dat een bank voorbereid is op een hele reeks verschillende transacties.

Bekijk hier ons voorbeeld van een activiteitendiagram voor een banksysteem .

Voorbeelden activiteitendiagram

Voorbeeld activiteitendiagram geldautomaat

Ook dit schema is een voorbeeld van een activiteitendiagram in de bankwereld - in dit geval bekijkt het hoe een geldautomaat de rekeninghouder identificeert en geld verstrekt. Alle Lucidchart-sjablonen zijn volledig aanpasbaar en er zijn uitgebreide tutorials beschikbaar.

Bekijk hier ons voorbeeld van een activiteitendiagram voor een geldautomaat .


Gebruik Lucidchart om een hele waaier UML-diagrammen te bouwen, zoals activiteitendiagrammen. Met een intuïtief doek en opties om te downloaden en online te publiceren, is Lucidchart perfect geschikt voor zowel huiswerkopdrachten als professionele diagrammen.

Klik hier voor een demo
Registreer gratis