Clearvision

Mark Roke, technisch productmanager bij Clearvision, gebruikt Lucidchart voor het maken van mindmaps, roadmaps voor producten en stroomdiagrammen, zodat hij duidelijker met zijn collega's kan communiceren.

Contact met sales

Belangrijkste voordelen

INTEGREREN
Mark kan vragen van het ontwikkelingsteam snel en gemakkelijk beantwoorden door procesdiagrammen rechtstreeks aan Jira-tickets toe te voegen, wat hem en zijn team veel tijd bespaart.
BRAINSTORMEN IN DE CLOUD
Marks team gebruikt mindmaps om ideeën tijdens het brainstormen te categoriseren en te ordenen, zodat ze sneller tot een oplossing kunnen komen. Met hun mindmaps in de cloud kan het team ideeën gemakkelijk delen met de rest van de organisatie.
VISUALISEREN VAN ROADMAPS
In minder dan 10 minuten maakt Mark een productroadmap om te delen met managers. Deze roadmap geeft hen snel inzicht in de visie voor de productontwikkeling en houdt hen op de hoogte over de voortgang van het product.
INZICHT IN ROI
Dankzij diagrammen over productfunctionaliteiten zien klanten snel hoe Atlassian-producten werken en toegevoegde waarde bieden.

BRANCHEB2B Services

GROOTTEMedium (101-2,500 employees)

ROLUX/Product

Clearvision is een softwarediensten- en ontwikkelingsbedrijf met hoofdkantoor in Southampton, Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf biedt diensten voor licenties, consulting, training, ondersteuning, ontwikkeling en branding voor Atlassian en opensourcetools.

Clearvision logo

Toen Lucidchart de krachten bundelde met Clearvision, was het managementteam bij Clearvision ervan overtuigd dat dit partnerschap voor Atlassian-gebruikers een ongeëvenaarde samenwerkingservaring zou opleveren. Simon Wood, CMO bij Clearvision: "Clearvision is erg enthousiast over de kansen die dit partnerschap zal bieden. Net als wij heeft Lucid een sterke aanwezigheid binnen het Atlassian-ecosysteem. De krachtige visuele communicatietools zijn een uitstekende aanvulling op ons portfolio met bij onze klanten geliefde producten en diensten."

Misschien komt het vertrouwen van Clearvision voort uit hun eigen ervaringen met Lucidchart bij hun dagelijkse workflow. Technisch productmanager Mark Roke gebruikt Lucidchart bijvoorbeeld om snel belangrijke informatie met zijn team te delen.

Mark gebruikt Lucidchart pas vier maanden, maar is er nu al van overtuigd dat dit voor een betere communicatie binnen zijn team zorgt. Ook had hij geen formele training nodig om met het platform aan de slag te gaan. Als productmanager moet hij veel informatie aan veel verschillende mensen communiceren en Lucidchart helpt hem dit vlot te doen.  

Van schetsen en whiteboards naar stroomdiagrammen en mindmaps

Als een collega hem een papiertje met een schets van een diagram geeft, kan Mark hier in Lucidchart een coherent diagram van maken. Het resultaat is een eenvoudig te lezen en visueel aantrekkelijk diagram dat hij kan doorgeven aan zijn team van engineers.

Mark houdt van mooie stroomdiagrammen: deze diagrammen zijn perfect om processen aan het softwareteam te beschrijven. Hij voegt ze toe aan JIRA-tickets, zodat het team zich kan beroepen op beeldmateriaal en niet steeds bij Mark langs hoeft te komen met vragen. 

Schets van diagram       Lucidchart-diagram

Mark is een groot fan van whiteboards om zijn ideeën op uit te werken. Maar helaas kan hij die vanaf een whiteboard niet delen. Daarom legt Mark zijn gedachten na een productieve whiteboardsessie vast in een Lucidchart-mindmap. Zo kan hij ze altijd terugvinden en snel delen met zijn hele team.

Toen hij bijvoorbeeld het gebruik van Confluence-ruimtes bij Clearvision probeerde te peilen, zat hij eens in een vergadering waar iedereen het alleen maar had over hun eigen gebruiksvoorbeelden. In alle chaos kreeg niemand een helder beeld van de gebruikte ruimtes. Om duidelijkheid te scheppen, ontwierp Mark op basis van wat hij allemaal gehoord had een op kleur gecodeerde mindmap, die hij toelichtte via de presentatiemodus van Lucidchart. Mark over de mindmaps van Lucidchart:

"Als dit geen duidelijkheid geeft, dan weet ik het ook niet meer. Ze zijn helder, to-the-point en je zet ze snel in elkaar zonder gedoe."

whiteboard

mindmap

Mark vindt Lucidchart ook handig om roadmaps van producten aan zijn CEO te communiceren. Deze overzichtelijke roadmaps zijn kort maar krachtig, zodat de managers de voorgestelde ideeën snel kunnen opnemen. Als de roadmap zich verder ontwikkelt, maakt Mark gewoon een kopie van het origineel en bewerkt deze waar nodig. Alle roadmaps staan in een map in Lucidchart zodat ze gemakkelijk te vinden zijn. En hij maakt ze in minder dan 10 minuten.

roadmap

Ook andere teams bij Clearvision profiteren van Lucidchart. Toen het marketingteam wilde uitzoeken hoe ze de gemeenschappelijke functionaliteit van Atlassian-producten het beste konden overbrengen, hielp Mark ze op creatieve wijze. Hij maakte een diagram met verschillende Lucidchart-vormen en -afbeeldingen. Het resultaat was een duidelijke visuele weergave van de functionaliteit van alle Atlassian-producten en hoe deze zich tot elkaar verhouden.

Marketing

Waarom Lucidchart

Als productmanager en zelfbenoemde technologie-nerd ziet Mark ontzettend veel software voorbijkomen. Als een product een slechte UI heeft, geeft hij het geen kans, hoe goed de functionaliteit ook is. Volgens Mark:

"De eerste keer dat je Lucidchart opent, springt de UI je tegemoet. De lay-out laat intuïtief zien hoe je de tool gebruikt."

Als fervent gebruiker van Photoshop vindt Mark het fantastisch dat de sneltoetsen in Lucidchart lijken op de programma's waar hij aan gewend is. Dit zorgt voor een vertrouwde, intuïtieve omgeving voor het maken van diagrammen. Ook is hij blij met de beschikbare sjablonen. "Er zijn allerlei prachtige sjablonen waar je meteen mee aan de slag kunt. En ook als je liever met een leeg vel begint, geven de sjablonen je op zijn minst een idee van wat er allemaal mogelijk is." Het meeste waardeert Mark hoe snel en gemakkelijk hij diagrammen kan maken met Lucidchart.

Mark was nu al onder de indruk van de functionaliteit van Lucidchart en wist zeker dat stroomdiagrammen niet nóg beter konden worden. Toen ontdekte hij de functie voor gelaagde diagrammen. "Lagen zijn een van de beste dingen die ik ooit heb gezien in een diagramtool", zegt hij."Ik kan mijn diagram aanpassen zonder het daadwerkelijk aan te passen!" Door een nieuwe laag bovenop zijn bestaande diagram te maken, kan hij nieuwe vormen verslepen en delen van het diagram wijzigen zonder het origineel aan te tasten. Hij kan schakelen tussen lagen om de huidige werkwijze te vergelijken met de nieuwe, door hem voorgestelde manier.

Ook vindt Mark het fijn dat hij het thema van zijn diagram kan veranderen. "Zwart-witdiagrammen kunnen soms wat saai en droog overkomen. Met thema's ziet alles er in één klik interessant uit. Dat maakt een groot verschil", zegt hij. Als hij eenmaal klaar is met een (kleurrijk) diagram, kan hij het diagram meteen downloaden als PNG met een transparante achtergrond om het in een PowerPoint-presentatie te plakken of te exporteren als PDF.

Tegenwoordig grijpt Mark meteen naar Lucidchart als hij een diagram wil maken. En dat doet hij vaak.

"Het maakt mijn werk een stuk gemakkelijker. Ik kan de juiste informatie op het juiste moment met de juiste tool weergeven. Eerst probeerde ik in Excel te werken met vormen, maar dat was niet de juiste tool."

"Een beeld zegt meer dan duizend woorden" mag dan wel een cliché zijn, volgens Mark gaat het hier absoluut op.

Extra bronnen

Helder communiceren met collega's. Probeer Lucidchart!

Contact met sales

Aan de slag

 • Prijzen
 • Individueel
 • Team
 • Enterprise
 • Contact met sales
PrivacyJuridischCookies
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor

© 2023 Lucid Software Inc.