Banner

MessageBird maakt op alle gebieden gebruik van visuele communicatie, van techniek tot verkoop, en bevordert daarmee de samenwerking met klanten en de communicatie tussen teamleden onderling.

Offerte aanvragenVraag een demo aan
Banner

MessageBird is een platform voor communicatie in de cloud dat een reeks sms-, voice-, chat- en RCS-API's en -oplossingen biedt waarmee bedrijven overal ter wereld met hun klanten kunnen communiceren. MessageBird werkt met bedrijven in alle soorten en maten en biedt hen de tools en ervaring waarmee ze net zo natuurlijk en makkelijk met klanten kunnen communiceren als met vrienden. Hun gebruiksvoorbeelden omvatten van alles, van sms-meldingen en -waarschuwingen en verrijkte gesprekken op WhatsApp, Messenger, WeChat en andere apps tot geautomatiseerde communicatiestromen op meerdere kanalen en telefooninfrastructuren voor callcenters.

Om hun bestand van meer dan 15.000 klanten effectief te kunnen bedienen en hen de communicatieoplossingen te bieden die zij nodig hebben om goed te presteren, moet MessageBird natuurlijk zelf ook over een goed gesmeerde machine beschikken. En dat betekent een gestroomlijnde communicatie en organisatie. En wat is het geheime ingrediënt waardoor MessageBird zo goed georganiseerd blijft en zo helder kan communiceren? Dat is (spoileralert!): Lucidchart.

Alle afdelingen van MessageBird, van techniek tot verkoop, maken gebruik van visuele communicatie om de samenwerking met klanten te bevorderen en de communicatie tussen teamleden onderling te stroomlijnen.

MessageBird gebruikt Lucidchart voor het maken van diagrammen van organisatorische structuren en procesgerelateerde kaarten, zoals productontwikkelingsstromen, klantreizen, bedrijfsbrede en teamspecifieke organigrammen en meer. Teams werken in real time aan deze diagrammen samen totdat er een definitieve versie op tafel ligt waar iedereen het mee eens is en die daarna tijdens de gehele duur van een bepaald project gebruikt kan worden.

MessageBird gebruikt Lucidchart ook als een tool om nieuwe medewerkers in te werken en hen te helpen vertrouwd te raken met bedrijfsbrede en functiespecifieke processen. Iedereen binnen het team heeft toegang tot Lucidchart en wordt actief aangemoedigd om er hun organisatorische en procesgerelateerde visies mee in kaart te brengen.

"Lucidchart bevordert de efficiëntie en doelmatigheid van onze teams. Nog beter zelfs: Lucidchart maakt het maken van diagrammen en stromen toegankelijker, intuïtiever en de toepassing ervan consistenter in het hele bedrijf. Werknemers hoeven minder bang te zijn dat ze geen experts zijn in het maken van goede diagrammen. Lucidchart is namelijk een handig en consistent hulpmiddel waarmee iedereen zijn of haar ideeën snel en helder op papier kan krijgen of presentabel kan maken."

Visueel werken heeft op alle gebieden, van techniek tot verkoop, al vele successen opgeleverd voor MessageBird.

Extra bronnen

  • Casestudy AMAG
  • Lucidchart voor bedrijfsvoering
  • Lucidchart voor technische bedrijven

Werk binnen uw hele organisatie samen met Lucidchart.

Offerte aanvragenVraag een demo aan