Organigramsjabloon voor Word

organigramsjabloon - word

Organigrammen zijn een ideale manier om de interne structuur van een club, bedrijf of non-profit organisatie weer te geven. Ze worden gebruikt voor het noteren van de rollen van werknemers, persoonlijke informatie en relaties met andere mensen binnen de organisatie.

​Probeer Lucidchart om online een sjabloon voor een organigram te maken. Werk eenvoudig samen met supervisors en collega's en vergeet niet dat u vanaf iedere locatie en ieder apparaat kunt werken.

Probeer het nu
Registreer gratis

Organigramsjablonen maken - Word

Organigrammen zijn eenvoudig als u de juiste software hebt. Lucidchart is bijvoorbeeld gemaakt voor het werken met organigrammen, evenals voor andere technische diagrammen. Hoewel Word niet voor dit doel is ontwikkeld, kunt u het wel gebruiken om eenvoudige organigrammen te structureren en te publiceren. Onthoud dat desktopsoftware zoals Word niet zo flexibel is als moderne tools. Samenwerken in real time is niet mogelijk met Word en ook probleemloos online publiceren werkt niet zo goed. Probeer Lucidchart als u comptabiliteit met verschillende platforms, toegang vanaf ieder apparaat en sjablonen voor organigrammen nodig hebt.

Lees verder voor drie manieren om sjablonen voor organigrammen te maken in Word.


Een organigramsjabloon maken in Word

1.

Open een nieuw document in Microsoft Word.

2.

Voeg vormen toe aan de pagina door te klikken op Invoegen en kies SmartArt of Vormen.

3.

Als u voor SmartArt kiest:

  • Kies een afbeelding uit het dialoogvenster dat verschijnt en klik op OK.
  • Om de afbeelding te vervangen door een andere klikt u op het object en kiest u de SmartArt-afbeeldingenoptie (Invoegen > SmartArt). Kies vervolgens een andere afbeelding.
  • Voeg vormen toe totdat u de structuur van uw organisatie compleet heeft.

Als u Vormen kiest:

  • Kies de vorm die u wilt toevoegen en klik dan op het document om in te voegen. U kunt ook klikken en slepen om de hoogte en breedte van de vorm in te stellen.
  • Voeg vormen toe totdat ieder lid van uw organisatie vertegenwoordigd is.

4.

Verbind vormen met lijnen door te klikken op Invoegen > Vormen. Kies de lijnstijl die u wilt en sleep op de pagina om een lijn te maken.

5.

Voeg details toe aan iedere organigramvorm door dubbel te klikken op het object en te typen. Het lettertype kan gewijzigd worden met het menu dat naast een geselecteerd tekstvak verschijnt.

6.

Om snel de stijl te veranderen klikt u met de rechtermuisknop op een object (of klik met de rechtermuisknop houdt op een selectie vormen terwijl u Shift ingedrukt) en kies uit het menu dat verschijnt.

7.

Selecteer het object voor uitgebreidere opmaakopties. U zult één tabblad (Opmaak) of twee tabbladen (Opmaak en Ontwerp) zien verschijnen in het menulint. Klik erop om de aanpasbare opties te gebruiken.

8.

Nu heeft u een geweldig organigramsjabloon in Word!

organigramsjabloon - word

Een afgewerkt Lucidchart-organigram importeren in Word

1.

Open dit organigramsjabloon in Lucidchart of maak een eigen sjabloon.

2.

Voeg details toe aan iedere vorm door dubbel te klikken en te typen. Klik op het paneel Context om de hoeveelheid informatie te wijzigen die wordt weergegeven.

3.

Klik op de vorm van de supervisor, sleep en laat los om nieuwe rollen toe te voegen. Er verschijnt dan een nieuwe vorm.

4.

Om de opmaak van tekst te wijzigen, selecteert u een tekstvak door erop te klikken en opties te kiezen uit de eigenschappenbalk boven aan de pagina.

5.

Wijzig de vulkleur en andere grafische eigenschappen door een object te selecteren (of meerdere objecten met Shift + klikken), selecteer daarna de opties in de eigenschappenbalk bovenaan of in het grafische paneel aan de rechterkant van de pagina.

6.

Sla het diagram op als .PNG-bestand door te klikken op Bestand > Downloaden Als en de optie .PNG te selecteren.

7.

Open een Word-document en klik op Invoegen > Afbeeldingen. Voeg het nieuwe gedownloade bestand toe.

8.

Uw organigramsjabloon is klaar om opgeslagen en gedeeld te worden vanuit Word.

organigramsjabloon - word

Hoe u een Lucidchart-organigram importeert als fotoachtergrond in Word

1.

Open dit organigramsjabloon in Lucidchart of maak er een van een leeg sjabloon.

2.

Verwijder tekst of elementen die kunnen interfereren met overlappende elementen in het Word-document.

3.

Pas grafische instellingen aan naar wens met de eigenschappenbalk en het grafische paneel in de Lucidchart-editor.

4.

Klik op Bestand > Downloaden Als en selecteer de optie .PNG.

5.

Open een Word-bestand, klik op Invoegen > Afbeeldingen en kies dan de afbeelding die u zojuist gedownload heeft.

6.

Klik op Invoegen > Tekstvak. Lijn uw tekstvakken uit met de afbeelding en dubbelklik op elk tekstvak om uw eigen woorden in te voeren.


Probeer Lucidchart in plaats van Word voor aantrekkelijke organigrammen. U kunt deze en andere diagrammen delen via het web. Daarnaast ontvangt u upgrades automatisch in uw account.

Probeer het nu
Registreer gratis