Pictogrammen en symbolen voor netwerkdiagrammen

Pictogrammen en symbolen voor netwerkdiagrammen

Als u een netwerkdiagram wilt creëren, of een bestaand diagram wilt begrijpen, is het nuttig om een basiskennis te hebben over de gebruikte pictogrammen en symbolen. We hebben een gids gecreëerd met de meest gebruikte vormen, waaronder die van Cisco en AWS.

Klik op de onderstaande knoppen om met deze pictogrammen te experimenteren. Een netwerkdiagram bouwen met Lucidchart is snel, eenvoudig en volledig gratis. Probeer het zelf!

Probeer het nu
Registreer gratis

Veelgebruikte pictogrammen voor netwerkdiagrammen

Netwerkdiagrammen worden gebruikt om belangrijke verbindingen in een computer- of telecommunicatienetwerk in kaart te brengen. Deze schema's kunnen de connectiviteit op grote schaal tonen in steden, een kleinschalig netwerk in een kantoorgebouw, en alles daartussen. Er zijn honderden of zelfs duizenden mogelijke symbolen in netwerkdiagrammen, deze gids toont u alleen de meest gebruikte. Open Lucidchart om ons volledige aanbod te ontdekken!

Er zijn meerder manieren om netwerkdiagrammen te bouwen. Lucidchart biedt twee van de populairste vormbibliotheken: Cisco en AWS (Amazon Web Services). Bovendien hebben we ook een vormbibliotheek voor generische netwerkdiagrammen. Met Lucidchart hebt u gemakkelijk toegang tot de symbolen die u hieronder ziet. Gebruikers kunnen ook SVG's en andere afbeeldingen importeren voor een gebruikerservaring op maat. Ga vandaag nog aan de slag met een van onze sjablonen voor netwerkdiagrammen!


SWITCHES EN BRIDGES

In een computernetwerkdiagram leveren switches meerdere Ethernet-poorten om meerdere apparaten te kunnen verbinden. Switchsymbolen kunnen ook worden gebruikt om de overdracht van gegevens via telefoonnetwerken in kaart te brengen. Bridges verbinden twee individuele Ethernet-netwerken tot een enkel uitgebreid Ethernet. Dit is vooral van belang wanneer een gebruiker geografisch verdeelde netwerken in kaart brengt. Bridges dateren van voor switches. Tegenwoordig komen ze nog maar zelden voor, tenzij als draadloze bridges.

Pictogrammen en symbolen voor netwerkdiagrammen

ROUTERS

Routers zijn wellicht het meest gebruikte symbool in netwerkdiagrammen. Net als switches sturen ze het verkeer tussen apparaten of netwerken. Routers kunnen complexere taken uitvoeren dan switches en hebben het bijkomende voordeel dat ze een draadloos toegangspunt of breedbandmodem mogelijk maken.

Pictogrammen en symbolen voor netwerkdiagrammen

DATABASES

Een database is een georganiseerde collectie gegevens. Afhankelijk van uw bedrijfs- en databehoeften kunt u kiezen voor een operationele, specifieke, externe of hypermedia-database. Databases kunnen ook op basis van andere factoren worden gekozen, zoals het soort machine dat de database ondersteunt (bijv. servercluster) of de querytalen die ervoor worden gebruikt (bijv. SQL).

Pictogrammen en symbolen voor netwerkdiagrammen

CONNECTOREN EN APPARATEN

Connectoren tonen de route die gegevens binnen een netwerk afleggen. Het type symbool dat u kiest is afhankelijk van het soort dataverkeer dat wordt gestuurd. Dit onderdeel omvat ook een aantal voorbeelden van apparaten, van pc's tot telefoons. Extra symbolen kunt u vinden in de vormbibliotheek voor netwerkdiagrammen van Lucidchart.

Pictogrammen en symbolen voor netwerkdiagrammen

Lucidchart is de perfecte netwerkdiagrambouwer, ongeacht met welk type u aan de slag wilt. Maak het uzelf gemakkelijk met de intuïtieve editor en het enorme aanbod aan vormen aan een betaalbare prijs.

Probeer het nu
Registreer gratis