Sjabloon voor zwembaandiagram in excel

Sjabloon voor zwembaandiagram in excel

Zwembanen zijn perfect om taken en deadlines in teamverband te communiceren. U kunt handmatig een zwembaandiagram bouwen in Excel - maar onze downloadbare sjablonen maken het u gemakkelijker.

Lucidchart is een gratis zwembaandiagrambouwer. Gebruik de software om aantrekkelijke diagrammen te bouwen die naadloos in een Excel-document passen.

Probeer het nu
Registreer gratis

Wat zijn zwembanen?

Zwembanen zijn grafische elementen die taken in een proces benoemen en organiseren. Zoals de naam suggereert, zijn ze rechthoekig. Ze kunnen zowel horizontaal als verticaal worden weergegeven met informatie in de titel en het diagram zelf. Het onderstaande sjabloon werd gemaakt met de editor van Lucidchart en vervolgens in een Excel-bestand ingevoegd. U kunt zien dat hier een stroomdiagram wordt weergegeven dat met zwembanen georganiseerd wordt. Met dit gestroomlijnde overzicht weet elk lid van uw team wat van hem of haar verwacht wordt.

U kunt het sjabloon ook zelf aanpassen door erop te klikken en te registreren voor een gratis proefperiode. U kunt dan uw wijzigingen opslaan en het hele document als afbeelding downloaden. Vormen kunnen toegevoegd worden door ze vanaf de werkbalk te verslepen. Het is gemakkelijk om elementen te wijzigen door een deel van het diagram te selecteren en de opties in de balk Eigenschappen of rechts op de pagina te gebruiken.

AAN EXCEL TOEVOEGEN

1.

Als u uw sjabloon voor een zwembaandiagram in Excel wilt insluiten, klikt u op Bestand > Downloaden Als. Selecteer het type afbeelding dat u wilt gebruiken en welke delen van de pagina u wilt downloaden en klik op de knop.

2.

Open een lege werkmap in Excel. Klik op het tabblad Invoegen en kies Afbeeldingen. Blader naar de afbeelding die u gedownload hebt en klik op Invoegen.


Voorbeeld zwembaandiagram

Klik om te openen
Sjabloon voor zwembaandiagram in excel

Meer sjablonen voor zwembaandiagrammen

U hoeft nu geen bijkomende software meer te kopen, of invoegtoepassingen te gebruiken in Excel - probeer Lucidchart helemaal gratis. Aan het einde van uw proefperiode kunt u kiezen tussen een betalende of een gratis account. Het maakt niet uit welke visuele tools u nodig hebt: Lucidchart is een totaalpakket. Als u meer sjablonen voor zwembanen nodig hebt, kunt u die hieronder vinden.

Sjabloon voor zwembaandiagram in excel

Eenvoudige horizontale zwembaan

Als u niet goed weet hoe u zwembanen kunt creëren en bewerken, begin dat met dit eenvoudige voorbeeld. U kunt de horizontale banen met een enkele muisklik verticaal maken. Sleep met de hoeken om de hoogte en breedte van de vorm aan te passen, en klik op het tooltippictogram om zwembanen toe te voegen of te verwijderen.

Sjabloon voor zwembaandiagram in excel

Eenvoudige verticale zwembaan

U kunt dit zwembaansjabloon gemakkelijk downloaden en delen. Als u liever samenwerkt in de cloud, is dat geen enkel probleem. Deel uw document op sociale media, sluit het in op een website of nodig anderen uit om er in hun browser aan te werken. Alle wijzigingen worden meteen gesynchroniseerd!

Sjabloon voor zwembaandiagram in excel

Zwembaan bestelproces

Gebruik dit diagram om te begrijpen hoe bedrijven op een bestelling kunnen reageren. U kunt het ook personaliseren met uw eigen taken om activiteiten volgens een strikte deadline te laten verlopen. U kunt bijkomende containers en vormen vanuit de toolbox op het doek slepen.


Verspil geen tijd aan de beperkte functies van Excel. Lucidchart is een betaalbaar, modern alternatief dat u alle mogelijkheden biedt die u nodig hebt.

Probeer het nu
Registreer gratis