Een organigram maken in PowerPoint

Wat wil je doen met een organigram?

Ik wil meer weten over organigrammen.

Ik wil mijn eigen organigram maken in Lucidchart.

Ik wil een organigram maken van een sjabloon dat al is gemaakt.


Organigrammen zijn krachtige hulpmiddelen om ingewikkelde structuren inzichtelijk te maken. Deze handleiding toont u stap voor stap hoe u een organigram in PowerPoint maakt en geeft vervolgens uitleg over Lucidchart, een oplossing in de cloud die u helpt bij het maken van een organigram zonder de irritante beperkingen van PowerPoint.

Dit artikel leest u in 4 minuten

Wil je je eigen organigram maken? Probeer Lucidchart. Het is snel, eenvoudig en volledig gratis.

Een organigram maken

Een organigram maken in PowerPoint

PowerPoint is een uitstekende presentatietool, maar de functionaliteit voor het maken van diagrammen is zeer beperkt, zoals u hieronder kunt zien. Volg deze eenvoudige instructies om uw organigram in PowerPoint te maken en lees dan verder om te ontdekken waarom het maken van diagrammen met Lucidchart veel beter gaat.

1. SmartArt invoegen

Ga om te beginnen in uw PowerPoint-document naar het tabblad 'Invoegen' en klik op 'SmartArt'. Nadat u op de knop 'SmartArt' hebt geklikt, gaat u naar de groep Hiërarchie en selecteert u het gewenste organigramsjabloon.

Een organigram maken in PowerPoint - SmartArt invoegen

2. Tekst invoeren

Klik nu in een van de vormen om tekst toe te voegen. Omdat elke vorm in een organigram voor een persoon in de organisatie staat, moet u ervoor te zorgen dat iedereen wordt vermeld in het diagram.

Een organigram maken in PowerPoint - tekst invoeren

3. Vormen toevoegen

SmartArt-sjablonen bevatten hoogstwaarschijnlijk niet genoeg vormen om uw organisatie weer te geven. In dat geval moet u vormen toevoegen. Daartoe klikt u op het tabblad 'Ontwerp' van de SmartArt-hulpmiddelen en vervolgens op de knop 'Vorm toevoegen'. Via deze knop kunt u bepalen waar de persoon terechtkomt in het organigram, aan wie hij of zij rapporteert en wie aan hem of haar rapporteert.

Stel dat het bedrijf in ons bijvoorbeeld een vicepresident personeelszaken heeft aangenomen die aan de CEO rapporteert, en een salesmedewerker die aan de vicepresident sales rapporteert. Dat kan allemaal worden gedaan met behulp van de knop 'Vorm toevoegen' op het tabblad 'Ontwerp' van de SmartArt-hulpmiddelen.

Een organigram maken in PowerPoint - vormen toevoegen

4. Hiërarchie aanpassen

Om de lay-out van een organigram in PowerPoint te wijzigen, klikt u eerst op de vorm die u wilt verplaatsen. Vervolgens kunt u die vorm via het tabblad 'Ontwerp' van de SmartArt-hulpmiddelen verticaal verplaatsen met de knoppen 'Niveau verhogen'/'Niveau verlagen' of horizontaal verplaatsen met de knoppen 'Omhoog'/'Omlaag'.

Stel dat tijdens het maken van ons organigram in PowerPoint de structuur van onze organisatie wijzigt en de vicepresident marketing nu rechtstreeks rapporteert aan de vicepresident sales. Om deze wijziging door te voeren, klikt u eerst op de vicepresident marketing en klikt u vervolgens in het tabblad 'Ontwerp' op de knop 'Niveau verlagen'.

Een organigram maken in PowerPoint - hiërarchie aanpassen

5. Uw organigram opmaken

Als u de lay-out van uw organigram in PowerPoint helemaal op orde hebt, kunt u het uiterlijk van het diagram gaan aanpassen. Experimenteer met de lettertypen, kleuren en opmaakstijlen die zich boven in het scherm bevinden om ervoor te zorgen dat uw organigram zowel intuïtief als nuttig is voor lezers.

Een organigram maken in PowerPoint - opmaken

Wil je je eigen organigram maken? Probeer Lucidchart. Het is snel, eenvoudig en volledig gratis.

Een organigram maken

Een organigram maken in Lucidchart

Lucidchart is specifiek ontwikkeld voor het maken van organigrammen, waardoor u geen last hebt van de frustrerende beperkingen in PowerPoint. U kunt uw PowerPoint-presentaties gemakkelijk aanvullen met schitterende organigrammen door uw organigrammen in Lucidchart te maken en ze vervolgens op te nemen in uw presentatie met behulp van onze MS PowerPoint-invoegtoepassing.

Aan de slag met Lucidchart

Meld u aan voor een gratis Lucidchart-account en open vervolgens een nieuw Lucidchart-document om een diagram te maken. Schakel de vormbibliotheek voor organigrammen in door op de knop '+ Vormen' aan de linkerkant van het scherm te klikken. Zorg ervoor dat 'Organigrammen' is geselecteerd.

Een organigram maken in PowerPoint - Lucidchart-vormbibliotheken inschakelen

ORGANIGRAMVORMEN TOEVOEGEN

U kunt organigramvormen toevoegen door de gewenste vorm te slepen en neer te zetten op het tekenvel. Nadat u de eerste vorm op het tekenvel hebt neergezet, kunt u de vorm bewerken door op het tandwielpictogram naast de vorm te klikken en de gewenste informatie in te voeren.

Een organigram maken in PowerPoint - organigramvormen toevoegen in Lucidchart

U kunt vormen met elkaar verbinden en de hiërarchie aangeven door vanaf de rode stip te slepen die verschijnt als u de muis over een vorm beweegt.

Organigramgegevens importeren

Om het werk efficiënter te maken, kunnen betalende gebruikers van Lucidchart de gegevens van hun organisatie rechtstreeks in Lucidchart importeren. U hoeft alleen de gegevens te verstrekken en dan maakt Lucidchart het diagram voor u. Om te beginnen zet u uw gegevens in een spreadsheet en slaat u het op als een CSV-bestand. Daarbij kunt u bijvoorbeeld de volgende velden opnemen:

 • Naam

 • Werknemers-ID

 • Rol

 • Afdeling

 • Telefoon

 • E-mail

 • Managers-ID

Een organigram maken in PowerPoint - gegevens in een spreadsheet zetten

Nu kunt u de gegevens importeren. Klik op de knop 'Gegevens importeren' onder de organigramvormen en volg de stappen in het dialoogvenster 'Gegevens importeren'.

Een organigram maken in PowerPoint - gegevens importeren in Lucidchart

Lucidchart bespaart u kostbare tijd en energie door automatisch uw organigram te genereren.

Een organigram maken in PowerPoint - geïmporteerd organigram in Lucidchart

Vormen opmaken

U kunt uw organigram zelf maken of Lucidchart het zware werk voor u laten doen, maar het bewerken van uw organigram in Lucidchart is altijd gemakkelijk en intuïtief. Klik op het tandwielpictogram dat verschijnt als u de muis over een vorm beweegt en maak de vormen op zoals u dat wilt. In dit menu kunt u gemakkelijk velden toevoegen of verbergen en de lay-out van vormen wijzigen.

Een organigram maken in PowerPoint - vormen opmaken in Lucidchart

U kunt de hiërarchie van uw organisatie bewerken door linksboven in het menu 'Geavanceerde vormen' op Tab of Shift + Tab te drukken. Als uw organigram er rommelig begint uit te zien, drukt u in dit zelfde menu op de knop 'Lay-out opruimen'.

Uw Lucidchart-diagram invoegen in PowerPoint

U kunt uw Lucidchart-diagram gemakkelijk in PowerPoint invoegen met behulp van onze MS Office PowerPoint-invoegtoepassing. Daartoe volgt u deze stappen:


Extra bronnen

Lucidchart is de moderne oplossing om organigrammen te maken en die te presenteren in PowerPoint. Lucidchart is een hulpmiddel in de cloud waarmee u uw document moeiteloos samen met anderen kunt bewerken en delen om tot een beter eindproduct te komen.

Wil je je eigen organigram maken? Probeer Lucidchart. Het is snel, eenvoudig en volledig gratis.

Aan de slag

 • Prijzen
 • Individueel
 • Team
 • Enterprise
 • Contact met sales
PrivacyJuridischCookie-instellingenCookiebeleid
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor
 • tiktok

© 2024 Lucid Software Inc.