Alternatief voor Visio

Lucidchart is een visuele werkruimte voor het maken van diagrammen, voor het visualiseren van gegevens en voor samenwerking om meer inzicht te bieden en innovatie te stimuleren.

Een diagram maken
Bekijk de video
Gratis alternatief voor Microsoft Visio

Maak, bewerk en deel meer met ons online Visio alternatief

 • Gebruiksvriendelijk Visio-alternatief

  Maak gemakkelijk leesbare diagrammen met onze gebruiksvriendelijke diagramsoftware

  Diagrammen helpen gebruikers om informatie gemakkelijker en effectiever te ordenen, onderwijzen en onthouden dan met alleen tekst. Dat is bewezen. Maar waarom zijn ze dan zo moeilijk te maken en implementeren met programma's zoals Visio? Met Lucidchart maak je in enkele minuten zowel simpele als complexe diagrammen met behulp van gemakkelijk aanpasbare sjablonen, honderden versleepbare vormen en functies om samen te werken. Het is het perfecte, online Microsoft Visio-alternatief in de cloud voor elke gebruiker, elke branche en elk budget.

 • Visio-samenwerkingsalternatief

  Bespaar tijd en energie met realtime samenwerking

  Tijdverspilling en verminderde productiviteit behoren tot het verleden. Als je er genoeg van hebt om hetzelfde Visio bestand steeds heen en weer te sturen naar alle bijdragers, dan wordt het tijd voor een efficiënter Visio alternatief. Gebruikers van Visio Online moeten waardevolle functionaliteit inleveren om te kunnen samenwerken, maar bij ons platform in de cloud zit samenwerken in het DNA. In Lucidchart kun je gemakkelijk je diagrammen e-mailen, invoegen en presenteren of tegelijk met je team aan hetzelfde project werken, waar jij je ook bevindt.

 • Importeer Visio bestanden naar Lucidchart

  Zet je Visio visuals eenvoudig om in Lucidchart diagrammen

  Klaar voor een echt samenwerkingsplatform, maar je wilt geen afscheid nemen van je Visio diagrammen? Bespaar tijd en voorkom dat je opnieuw moet beginnen door ze om te zetten naar ons gratis Visio alternatief. Met onze importfunctie kun jij al je VDX-, VSDX- en VSD-bestanden overzetten naar Lucidchart. Vervolgens kun jij je geïmporteerde Visio diagram naar hartenlust verder bewerken en opmaken. Als je klaar bent, kun jij je werk gemakkelijk per e-mail of via een gepubliceerde link delen of exporteren naar Visio voor mensen die de overstap nog niet gemaakt hebben.

 • Microsoft integraties met Visio alternatief

  Voeg krachtige visuele beelden toe aan Word, Excel en PowerPoint documenten

  Ons Visio alternatief integreert met Microsoft Office en Office 365, zodat je mindmaps, flowcharts en andere diagrammen kunt toevoegen aan je documenten. Onze invoegtoepassingen voor Word, Excel en PowerPoint zijn eenvoudig te installeren en gemakkelijk te gebruiken. Daarmee kun je datasets illustreren, interactieve presentaties maken en zware tekstdocumenten opsplitsen met je Lucidchart diagrammen. Lucidchart integreert ook naadloos met Microsoft Teams, zodat jij je diagrammen rechtstreeks in teamkanalen kunt delen, bespreken en zelfs bewerken. 

 • G Suite-integraties met Visio-alternatief

  Combineer de kracht van Lucidchart met de veelzijdigheid van G Suite

  De mogelijkheid om je Lucidchart diagrammen te beheren, bewerken en delen tezamen met je andere persoonlijke, zakelijke of educatieve bestanden maakt onze software tot het ideale online alternatief voor Visio. Back-up en synchroniseer je werk naar je Google account dankzij onze veelzijdige Google Drive integratie. Je kunt zelfs een nieuw Lucidchart diagram openen vanuit je Google account, dus je project is nooit ver weg. Verder kun je onze integraties met Google Documenten, Worksheets en Presentaties gebruiken om je diagrammen in te voegen in tekstdocumenten, spreadsheets en presentaties.

Visio-bestanden im- en exporteren met ons online Visio-alternatief

 1. Visio-bestanden importeren en exporteren met ons online Visio alternatief

  Zet al je VDX, VSDX en VSD bestanden om naar Lucidchart, waar je ze verder kunt bewerken. Klik op de pagina 'Mijn documenten' op 'Importeren' en selecteer vervolgens 'Visio importeren'.

 2. Diagrammen importeren vanuit Microsoft Visio

  Selecteer de bestanden die je wilt uploaden en klik op 'Importeren'. Nadat je bestand is geïmporteerd, klik je in het dialoogvenster op 'Document weergeven' om je diagram te openen.

 3. Verder gaan waar je gebleven was

  Je kunt gewoon in Lucidchart verder werken, zonder het werk kwijt te raken dat je al in Visio aan je diagrammen hebt gedaan.

 4. Je diagram delen en exporteren naar Visio

  Je kunt een document als VDX bestand exporteren door het te openen en naar 'Bestand' > 'Downloaden als' > 'Visio (VDX)' te navigeren. Je document zal als VDX bestand naar je lokale apparaat worden gedownload.

Aan de slag met Lucidchart

Veelgestelde vragen over ons alternatief voor Visio

Aan de slag met ons Visio-alternatief

Alternatief voor Visio

Gebruikt door miljoenen over de hele wereld

"Lucidchart is zeer gebruiksvriendelijk en heeft veel onmisbare integraties. Als je het eenmaal gebruikt, wil je nooit meer terug naar Visio."

Capterra rating

4,5/5 sterren 650+ recensies

 • Amazon logo
 • Bridgestone logo
 • Siemens logo
 • NBC logo
 • Google logo
 • PUBG Mobile logo
Voorbeeld CI/CD-pijplijn

Voorbeeld CI/CD-pijplijn

Ontdek waarom 99% van de Fortune 500-bedrijven hun bedrijf veilig schalen met Lucidchart

Meer informatie

Aan de slag

 • Prijzen
 • Individueel
 • Team
 • Enterprise
 • Contact met sales
PrivacyJuridischCookies
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor

© 2023 Lucid Software Inc.