Diagram

Een sjabloon nodig voor een visgraatdiagram in Word? Leer hoe u zelf visgraatdiagrammen kunt maken in Microsoft Word, of gebruik een gratis en gemakkelijk te bewerken sjabloon van Lucidchart.

1 minuten lezen

Wilt u een eigen visgraatdiagram maken? Probeer Lucidchart. Het is snel, eenvoudig en volledig gratis.

of
Google Markregistreer met Google

Door me te registreren, ga ik akkoord met de dienstvoorwaarden en het privacybeleid van Lucid Software.

Visgraatdiagrammen maken in Word

Visgraatdiagrammen tonen de verschillende oorzaken die aan een gevolg bijdragen. Het gevolg in kwestie is meestal een probleem dat projectmanagers willen voorkomen. Door elke mogelijke oorzaak en de categorie ervan op te lijsten, kunnen processen worden verbeterd en problemen worden voorkomen. Visgraatdiagrammen worden in erg uiteenlopende sectoren gebruikt, van gezondheidszorg tot engineering.

In deze korte tutorial ontdekt u hoe u een sjabloon voor een visgraatdiagram kunt maken in Microsoft Word 2013. Als u tijd wilt besparen en graag een bestaand sjabloon zou gebruiken, kunt u hieronder lezen hoe u een gratis sjabloon van Lucidchart in uw Word-document kunt invoegen.

Een visgraatdiagram maken in Word

1. Open een Microsoft Word-document.

2. Ga naar het tabblad Invoegen en selecteer het menu Vormen.

3. Kies een lijn met een pijl als uw eerste vorm en teken de lijn in het midden van uw document.

4. Voeg naast de lijn een rechthoek toe en benoem die als het centrale probleem.

5. Voeg lijnen zonder pijlen toe vanaf de centrale lijn. Voor elke categorie die u wilt toevoegen, moet er een lijn vanuit de centrale lijn vertrekken. Het kan nuttig zijn om aan het uiteinde van elk van deze lijnen een rechthoek of tekstballon toe te voegen zodat u ze als categorieën kunt labellen.

6. Trek vanuit elke categorielijn bijkomende lijnen. Elke lijn moet gelabeld zijn met een mogelijke oorzaak voor het centrale probleem. Als u een lijn tekent in Word, geeft het programma u de mogelijkheid om naast die lijn een tekstvak te tekenen.

7. Als u de oorzaken met tekstvakken hebt gelabeld, kunt u uw visgraatdiagram opslaan. U kunt ook geen tekst invullen en het document als sjabloon opslaan.

 


Extra bronnen

Wilt u een eigen visgraatdiagram maken? Probeer Lucidchart. Het is snel, eenvoudig en volledig gratis.