PINGDOM_CANARY_STRING
Lucidchart LogoEen visgraatdiagram maken in Word
    Maak een visgraatdiagram
Diagram

Een visgraatdiagram maken in Word

Wat zijn je behoeften op het gebied van visgraat diagrammen?

Ik ben nieuw met visgraatdiagrammen en wil meer leren.
Ik wil mijn eigen visgraatdiagram maken in Lucidchart.

Een template nodig voor een visgraatdiagram in Word? Leer hoe je zelf visgraatdiagrammen kunt maken in Microsoft Word, of gebruik een gratis en gemakkelijk te bewerken voorbeeld van Lucidchart.

Dit artikel leest u in 1 minuten

Wil je zelf een visgraatdiagram maken? Probeer Lucidchart. Het is snel, gemakkelijk en volledig gratis.

Een visgraatdiagram maken

Template voor visgraatdiagram in Word

Visgraatdiagrammen tonen de verschillende oorzaken die aan een gevolg bijdragen. Het gevolg in kwestie is meestal een probleem dat projectmanagers willen voorkomen. Door elke mogelijke oorzaak en de categorie ervan op te lijsten, kunnen processen worden verbeterd en problemen worden voorkomen. Visgraatdiagrammen worden in erg uiteenlopende sectoren gebruikt, van gezondheidszorg tot engineering.

In deze korte tutorial ontdek je hoe je een sjabloon voor een visgraatdiagram kunt maken in Microsoft Word 2013. Als je tijd wilt besparen en graag een bestaand sjabloon zou gebruiken, kun je hieronder lezen hoe je een gratis visgraatdiagram template van Lucidchart in je Word-document kunt invoegen.

Stapsgewijze uitleg: een visgraatdiagram maken in Word

1. Open een Microsoft Word-document.

2. Ga naar het tabblad Invoegen en selecteer het menu Vormen.

3. Kies een lijn met een pijl als je eerste vorm en teken de lijn in het midden van je document.

4. Voeg naast de lijn een rechthoek toe en benoem die als het centrale probleem.

tutorial visgraatdiagram word

5. Voeg lijnen zonder pijlen toe vanaf de centrale lijn. Voor elke categorie die je wilt toevoegen, moet er een lijn vanuit de centrale lijn vertrekken. Het kan nuttig zijn om aan het uiteinde van elk van deze lijnen een rechthoek of tekstballon toe te voegen zodat je ze als categorieën kunt labellen.

6. Trek vanuit elke categorielijn bijkomende lijnen. Elke lijn moet gelabeld zijn met een mogelijke oorzaak voor het centrale probleem. Als je een lijn tekent in Word, geeft het programma je de mogelijkheid om naast die lijn een tekstvak te tekenen.

7. Als je de oorzaken met tekstvakken hebt gelabeld, kun jij jouw visgraatdiagram opslaan. Je kunt ook geen tekst invullen en het document als sjabloon opslaan.

een visgraatdiagram toevoegen in word

 


Lucidchart is een volledig uitgeruste tool voor het maken van prachtige visuele documenten. Probeer het vandaag nog en ontdek hoeveel eenvoudiger het is dan Microsoft Word.

Wil je zelf een visgraatdiagram maken? Probeer Lucidchart. Het is snel, gemakkelijk en volledig gratis.

Nederlands
EnglishFrançaisDeutsch日本語PortuguêsEspañolNederlandsPусскийItaliano
PrivacyJuridisch
© 2021 Lucid Software Inc.