PINGDOM_CANARY_STRING

Visgraatdiagrambouwer

Lucidchart is een visuele werkruimte voor het maken van diagrammen, voor het visualiseren van gegevens en voor samenwerking om meer inzicht te bieden en innovatie te stimuleren. 

Een diagram maken
Bekijk de video
Visgraatdiagrambouwer van Lucidchart

Analyseer snel oorzaak en gevolg met onze visgraatdiagrambouwer

 • visgraatdiagrambouwer

  Vind de oorzaak van elk bedrijfsprobleem met effectieve beelden

  Identificeer en pak de oorzaak van uw probleem aan met een oorzaak-en-gevolgddiagram in plaats van alleen de symptomen te bestrijden. Deze grafieken worden vaak visgraatdiagrammen genoemd en maken een efficiënte analyse mogelijk om onderliggende oorzaken van bedrijfsproblemen vast te stellen en meer inzicht te krijgen in mogelijke oplossingen. Een gedetailleerd visgraatdiagram helpt uw team niet alleen om samen te werken aan het identificeren van problemen, maar kan ook tijd en middelen besparen door terugkerende problemen te verminderen en realistische oplossingen te prioriteren.

 • visgraatdiagrammaker

  Verander problemen in georganiseerde oplossingen met intuïtieve diagramtools

  Voor visgraatdiagrammen zijn vaak flink wat lijnen, tekst en witruimte nodig. In Lucidchart is uw visgraatdiagram niet beperkt tot de randen van uw whiteboard, maar kunt u net zo veel lijnen en tekst toevoegen als u nodig hebt om alle mogelijke oorzaken te bepalen. Met onze intuïtieve visgraatdiagrambouwer kunt u gemakkelijk alle delen van uw diagram toevoegen, groeperen en opmaken, zodat uw diagram er overzichtelijk en professioneel uitziet. 
   

 • visgraatdiagram

  Kies een sjabloon om direct met uw brainstormsessie te beginnen

  Gebruik een van onze vele sjablonen voor visgraatdiagrammen als inspiratie om aan de slag te gaan met onze visgraatdiagrambouwer. Onze sjablonen helpen om een geschikt uitgangspunt te vinden, bieden een kader voor uw analyse en markeren mogelijke oplossingen voor uw probleem. Lucidchart heeft meer dan 800 sjablonen voor visgraat- en andere brainstorm- en analysediagrammen. In Lucidchart kunt u zelf sjablonen maken die u kunt delen met uw team om brainstormsessies meer te standaardiseren.
   

 • visgraatdiagramgenerator

  Brainstorm in real time als groep over oorzaken

  Onze visgraatdiagramsoftware helpt u om uw ideeën, suggesties en mogelijkheden vast te leggen, zodat u ze gemakkelijk en nauwkeurig kunt visualiseren. Dankzij functionaliteit voor realtime samenwerking, @mention-opmerkingen en chatten in de editor kunt u vanuit uw Lucidchart-tekenvel samen met uw team brainstormen en analyseren zonder last te hebben van vertragingen of versiebeheer. Waar uw medewerkers zich ook bevinden en welk apparaat ze ook gebruiken: de ideeën van uw team kunnen moeiteloos in uw analyse worden opgenomen.

Een visgraatdiagram maken

1

Selecteer een sjabloon om aan te passen of teken een hoofdlijn op een leeg blad

Teken een horizontale lijn van links naar rechts in het midden van uw tekenvel. Deze lijn wordt de 'ruggengraat' van uw visgraatdiagram.

2

Identificeer het probleem

Identificeer het effect dat u wilt analyseren en noteer dat als probleemstelling in een vak aan de rechterkant van de centrale horizontale lijn.

3

Maak vertakkingen vanuit de hoofdpijl voor de oorzaakcategorieën

Identificeer de belangrijkste categorieën van mogelijke oorzaken (zoals machines, methoden, omgeving enzovoorts) en maak vertakkingen boven en onder de hoofdpijllijn die voortvloeien uit het probleem. Plaats deze categorieën als koppen aan de uiteinden van deze hoofdvertakkingen.

4

Voeg aan elke categorie vertakkingen voor gerelateerde oorzaken toe

Noteer alle mogelijke oorzaken naast de gerelateerde categorievertakking. Genereer indien mogelijk diepere oorzaakniveaus door eventuele suboorzaken vanuit hun gerelateerde oorzaken te vertakken.

5

Analyseer en beoordeel

Analyseer elk idee en zoek naar hoofdoorzaken. Beoordeel elke oorzaak, bepaal gezamenlijk welke opties moeten worden geëlimineerd en prioriteer vervolgens de resterende oorzaken voor verdere analyse.

Een visgraatdiagram maken

Veelgestelde vragen over onze software voor visgraatdiagrammen

Aan de slag met onze visgraatdiagrambouwer

Visgraatdiagrammaker van Lucidchart

Meer dan 15 miljoen gebruikers in 180 landen

Lucidchart is al jaren een geweldige tool voor ons team waarmee collega's hun ideeën en processen visueel vast kunnen leggen.

Capterra rating

4,5/5 sterren 650+ recensies

Amazon logo
T-Mobile logo
DocuSign logo
NBC logo
Google logo
Redhat logo

Bekijk onze sjablonen voor visgraatdiagrammen

sjabloon visgraatdiagram

Sjabloon voor eenvoudig visgraatdiagram

Ontdek waarom 99% van de Fortune 500-bedrijven hun bedrijf veilig schalen met Lucidchart

Meer informatie
Nederlands
EnglishFrançaisDeutsch日本語PortuguêsEspañolNederlandsPусскийItaliano
PrivacyJuridisch
© 2021 Lucid Software Inc.