PINGDOM_CANARY_STRING
Lucidchart LogoEen ER-diagram tekenen
    Build an ERD
Diagram

Een ER-diagram tekenen

What are your ERD needs?

I'm new to ERDs and want to learn more.
I want to make my own ERD in Lucidchart.

Inhoud

  • Identificeer de onderdelen
  • Een ER-diagram maken

Hoewel ERD's misschien ingewikkeld lijken, zijn ze echt niet zo moeilijk om te maken. Entiteit-relatiediagrammen kunnen gemakkelijk gebouwd worden met de vormen uit een gratis Lucidchart-account. Volg deze stappen om aan de slag te gaan met diagrammen!

Dit artikel leest u in 2 minuten

Want to make an ERD of your own? Try Lucidchart. It's quick, easy, and completely free.

Make an ERD

Identificeer de onderdelen

Entiteit-relatiediagrammen zijn ongelooflijk nuttig en u kunt eenvoudig een eigen diagram maken door deze simpele stappen te volgen.

1. Bepaal de entiteiten: entiteiten zijn doorgaans zelfstandige naamwoorden zoals auto, bank, student of product.

In een ER-diagram zijn entiteiten de belangrijkste onderdelen. Om verder te gaan, zullen we een conceptueel ER-diagram maken van een eenvoudig systeem waarin een student zich inschrijft voor een cursus die wordt gedoceerd door een professor. Bekijk deze coole tutorial om vormen voor ER-diagrammen te bekijken. In dit voorbeeld zijn de drie entiteiten "Student", "Cursus" en "Professor".

2. Bepaal de relaties: relaties geven de interacties tussen entiteiten weer.

Relaties zijn doorgaans werkwoorden zoals "koopt", "bevat" of "doet". In ons voorbeeld geven de relaties "Schrijft zich in voor" en "Doceert" de interacties tussen de drie entiteiten effectief weer.

3. Voeg attributen toe: attributen geven specifieke kenmerken van een entiteit weer en verfijnen de informatie die belangrijk is voor het model.

In een ER-diagram zijn attributen nodig om te bepalen welke eigenschappen worden toegeschreven aan elke entiteit. Veel voorkomende attributen zijn "ID-nummer", "Naam" en "SKU" (Stock Keeping Unit).

4. Maak het diagram af

Het is zeer belangrijk om het ERD op een logische manier te structureren om het begrip te vergroten. Het voornaamste doel van entiteit-relatiediagrammen is om een complexe database te modelleren, dus het is cruciaal om eenvoudige en logische ERD's te leren maken.

Een ER-diagram maken

Lucidchart is een tool waarmee u online diagrammen kunt maken van uw database en het is gratis als u zich registreert. Registreren is eenvoudig en u kunt onmiddellijk diagrammen maken van uw databases!

ERD-vormbibliotheken inschakelen

Als u een nieuw document opent, zorg er dan voor dat de ERD-vormbibliotheken zijn ingeschakeld door op de knop "+ Vormen" te drukken in het linkermenu.

Vormen verslepen

Nadat u de entiteit-relatievormen heeft ingeschakeld, kunt u vormen toevoegen aan het tekenvel door op de gewenste vorm te klikken, te slepen en hem los te laten op de plek waar u hem wilt plaatsen.

Vormen verbinden

Nadat u de juiste vormen op het tekenvel heeft geplaatst, kunt u de vormen verbinden door vanaf de rode punten aan de randen van de vormen weg te slepen. Daarna kunt u de lijneindes wijzigen in de werkbalk boven het tekenvel.


Extra bronnen

Met Lucidchart is het gemakkelijker dan ooit om professionele ERD's, gegevensstromen en andere gespecialiseerde diagrammen te maken. Het bewerken vindt plaats in een webbrowser, en samenwerken en delen is heel eenvoudig. Meld u aan voor een gratis account en ontdek het zelf.

Want to make an ERD of your own? Try Lucidchart. It's quick, easy, and completely free.