Een ER-diagram tekenen

Wat zijn je behoeften op het gebied van ER diagrammen?

Ik ben nieuw met ER diagrammen en wil graag meer leren
Ik wil mijn eigen ER diagram maken in Lucidchart.

Hoewel ERD's misschien ingewikkeld lijken, zijn ze echt niet zo moeilijk om te maken. Entiteit-relatiediagrammen kunnen gemakkelijk gebouwd worden met de vormen uit een gratis Lucidchart-account. Volg deze stappen om aan de slag te gaan met diagrammen!

Dit artikel leest u in 2 minuten

Wil jij je eigen ER diagram maken? Probeer Lucidchart. Het is snel, simpel en compleet gratis!

Een ERD maken

Identificeer de onderdelen

Entiteit-relatiediagrammen zijn ongelooflijk nuttig en u kunt eenvoudig een eigen diagram maken door deze simpele stappen te volgen.

1. Bepaal de entiteiten: entiteiten zijn doorgaans zelfstandige naamwoorden zoals auto, bank, student of product.

In een ER-diagram zijn entiteiten de belangrijkste onderdelen. Om verder te gaan, zullen we een conceptueel ER-diagram maken van een eenvoudig systeem waarin een student zich inschrijft voor een cursus die wordt gedoceerd door een professor. Bekijk deze coole tutorial om vormen voor ER-diagrammen te bekijken. In dit voorbeeld zijn de drie entiteiten "Student", "Cursus" en "Professor".

Vormen voor entiteiten in ER-diagrammen

2. Bepaal de relaties: relaties geven de interacties tussen entiteiten weer.

Relaties zijn doorgaans werkwoorden zoals "koopt", "bevat" of "doet". In ons voorbeeld geven de relaties "Schrijft zich in voor" en "Doceert" de interacties tussen de drie entiteiten effectief weer.

Vormen voor relaties in ER-diagrammen

3. Voeg attributen toe: attributen geven specifieke kenmerken van een entiteit weer en verfijnen de informatie die belangrijk is voor het model.

In een ER-diagram zijn attributen nodig om te bepalen welke eigenschappen worden toegeschreven aan elke entiteit. Veel voorkomende attributen zijn "ID-nummer", "Naam" en "SKU" (Stock Keeping Unit).Vormen voor attributen in ER-diagrammen

4. Maak het diagram af

Het is zeer belangrijk om het ERD op een logische manier te structureren om het begrip te vergroten. Het voornaamste doel van entiteit-relatiediagrammen is om een complexe database te modelleren, dus het is cruciaal om eenvoudige en logische ERD's te leren maken.

Een ER-diagram maken

Lucidchart is een tool waarmee u online diagrammen kunt maken van uw database en het is gratis als u zich registreert. Registreren is eenvoudig en u kunt onmiddellijk diagrammen maken van uw databases!

ERD-vormbibliotheken inschakelen

Als u een nieuw document opent, zorg er dan voor dat de ERD-vormbibliotheken zijn ingeschakeld door op de knop "+ Vormen" te drukken in het linkermenu.

Vormbibliotheek ERD

Vormen verslepen

Nadat u de entiteit-relatievormen heeft ingeschakeld, kunt u vormen toevoegen aan het tekenvel door op de gewenste vorm te klikken, te slepen en hem los te laten op de plek waar u hem wilt plaatsen.

een entiteit-relatiediagram maken

Vormen verbinden

Nadat u de juiste vormen op het tekenvel heeft geplaatst, kunt u de vormen verbinden door vanaf de rode punten aan de randen van de vormen weg te slepen. Daarna kunt u de lijneindes wijzigen in de werkbalk boven het tekenvel.

Een ERD maken

Extra bronnen

 • Tutorial voor uitgebreide ER-diagrammen
 • Wat is een Entity Relationship Diagram?
 • Symbolen en notatie voor entiteit-relatiediagrammen

Met Lucidchart is het gemakkelijker dan ooit om professionele ERD's, gegevensstromen en andere gespecialiseerde diagrammen te maken. Het bewerken vindt plaats in een webbrowser, en samenwerken en delen is heel eenvoudig. Meld u aan voor een gratis account en ontdek het zelf.

Wil jij je eigen ER diagram maken? Probeer Lucidchart. Het is snel, simpel en compleet gratis!

Aan de slag

 • Prijzen
 • Individueel
 • Team
 • Enterprise
 • Contact met sales
PrivacyJuridischCookies
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor

© 2023 Lucid Software Inc.