Online ERD's maken

Lucidchart is een oplossing voor het maken van intelligente diagrammen dankzij tools waarmee je binnen enkele minuten online een ER-diagram maakt. Importeer je eigen gegevens of begin vanaf nul. Visualiseer en creëer de toekomst vanaf elke locatie met Lucidchart.

Maak een gratis ER-diagram

of verdergaan met

Inloggen met GoogleInloggenInloggen met MicrosoftInloggenInloggen met SlackInloggen

Door te registreren ga je akkoord met onze Servicevoorwaarden en bevestig je dat je ons Privacybeleid gelezen hebt en begrijpt.

Ontdek waarom miljoenen gebruikers over de hele wereld voor Lucidchart kiezen.

 • Amazon logo
 • Google logo
 • Philips logo
 • Just Eat logo
 • Samsung logo

Maak je ERD online

Krijg toegang tot standaardvormen, werk sjablonen uit en importeer databasetabellen en -schema's om je ER-diagram aan te passen aan jouw behoeften.

Maak binnen enkele minuten ER-diagrammen

Vereenvoudig ER-diagrammen met sjablonen, speciale vormbibliotheken en standaard ERD-symbolen die je kunt verslepen, zodat je binnen enkele minuten fysieke en conceptuele ERD's kunt bouwen. Voeg tabellen, velden en primaire of refererende sleutels toe. Verbind vervolgens elke entiteit met specifieke kraaienpootnotaties om de kardinaliteit of ordinaliteit van elke entiteit aan te geven.

Importeer je databasestructuur om het maken van ERD te stroomlijnen

Onze ER-diagram tool genereert je modellen en verbindingen automatisch met behulp van onze gegevensimportfunctie, en structureert je databasetabellen en -schema's rechtstreeks op het canvas.

Relaties visualiseren met onze ERD-maker

Onze tool voor entity relationship diagramnen helpt je bij het conceptualiseren van je databaseontwerp voordat je het bouwt, zoals de algemene structuur en de manier waarop verschillende soorten data op elkaar reageren, indien dat het geval is.

Je Salesforce-schema importeren

In tegenstelling tot andere tools voor het maken van ER-diagrammen elimineren we het gedoe van het beheren van de infrastructuur van Salesforce-objecten en kun je hypothetische wijzigingen visualiseren voordat je deze implementeert in Salesforce.

Werken waar je wilt

Dankzij onze cloudgebaseerde intelligente diagrammen kun je eenvoudig overal diagrammen maken, ongeacht het apparaat, de browser of het besturingssysteem.

Aanpasbare ER-diagramsjablonen

Onze sjablonengalerij bevat meer dan 1.000 op maat gemaakte diagramsjablonen! Doe inspiratie op door wat anderen met Lucidchart hebben gemaakt om problemen op te lossen, beslissingen te nemen en projecten te beheren.

Beoordelingen van derden

Lucidchart heeft duizenden 5-sterren waarderingen op de beste apps van derden, zoals Capterra, G2 en TrustRadius.

Leer de basisprincipes van Lucidchart in 3 minuten

 • Maak je eerste ER-diagram met een sjabloon of vanaf een leeg canvas of importeer een document
 • Voeg vormen, symbolen, lijnverbindingen van notaties toe en schrijf tekst om je ERD aan te passen
 • Meer informatie over het aanpassen van de stijl en opmaak in je ER-diagram
 • Gebruik Functie zoeken om alles te vinden wat je nodig hebt om een ERD te maken
 • Deel je ERD met je team en begin met samenwerken
Een entity relationship diagram (ERD) maken

Sjablonen ER-diagram

Ga aan de slag met het maken van ER-diagrammen met kant-en-klare sjablonen.

Voorbeeld ER-diagram

Voorbeeld van ER-diagram van ziekenhuis

ERD met gekleurde entiteiten

Integraties met Lucidchart

Koppel Lucidchart aan je favoriete toonaangevende apps.

Lucidchart Integrations

Bekijk waarom teams Lucidchart gebruiken om ER-diagrammen te maken

Maak diagrammen, visualiseer gegevens en werk samen op één platform.

Samenwerking

Gebruik Lucidchart moeiteloos op elk apparaat. Met Lucidchart kunnen teams overal ter wereld in realtime samenwerken. Verhoog de productiviteit door samen te werken met je team en bereik je doelen.

Duidelijkheid

Lucidchart brengt helderheid in complexe dingen. Met intelligente diagrammen kunt je snel projecten en processen van het begin tot het einde visualiseren.

Afstemming

Ga voor afstemming met je team door samen te werken in dezelfde ruimte. Teken samen in realtime snel processen en ideeën uit, zodat je nooit iets over het hoofd ziet.

Samen beter

Het pakket voor visuele samenwerking van Lucid transformeert de manier waarop je werkt, van ideevorming tot projectafronding. Brainstorm en plan in Lucidspark en breng het vervolgens in kaart in Lucidchart. Maak een levendige blauwdruk van je organisatie.

Wat is een ER-diagram?

Een entity relationship diagram (ook wel een ER-diagram) is een soort stroomdiagram dat illustreert hoe 'entiteiten' zoals mensen, voorwerpen of concepten zich binnen een systeem tot elkaar verhouden. Ze worden meestal gebruikt om relationele databases te ontwerpen of te debuggen die worden gebruikt voor softwareontwikkeling, bedrijfsinformatiesystemen, onderwijs en onderzoek. Een ER-diagram, of ERD of ER-model, gebruikt een bepaalde reeks symbolen zoals rechthoeken, ruiten, ovalen en verbindingslijnen om de onderlinge verbondenheid van entiteiten, relaties en hun kenmerken voor te stellen. Het weerspiegelt grammaticale structuur, waarbij entiteiten zelfstandige naamwoorden zijn en relaties werkwoorden.

Online een ER-diagram maken in Lucidchart

 1. Schakel de vormbibliotheek voor entiteitsrelaties in

  Selecteer de bibliotheek 'Entity Relationships' bij 'Vormbeheer', waar je toegang hebt tot standaard ERD-symbolen, je werk kunt importeren en exporteren, en verbinding kunt maken met je DBMS- of Salesforce-account.

 2. Identificeer de entiteiten in je database

  Entiteiten vertegenwoordigen een tabel in je database. Afhankelijk van het onderwerp van je diagram kan je entiteit een klant, product of zelfs een fysieke locatie zijn, zoals een bank.

 3. Identificeer de relaties tussen entiteiten

  Geef in je diagram aan hoe je entiteiten op elkaar reageren door er lijnen tussen te trekken en aan elk uiteinde de juiste kardinaliteit toe te voegen.

 4. Voeg alle noodzakelijke entiteitsattributen toe

  Kenmerken zijn de specifieke eigenschappen van een entiteit die belangrijk zijn in je model, zoals de voor- en achternaam van een klantentiteit. Voeg je kenmerken en de bijbehorende primaire en refererende sleutels toe.

 5. Exporteer je ERD naar het DBMS van je keuze

  Lucidchart genereert automatisch de SQL-commando's die je nodig hebt om je ERD overeen te laten komen je DBMS. Klik op exportfunctie in de vormen van je entiteitsrelatie, selecteer je DBMS en volg de instructies voor het kopiëren van de gegenereerde opdrachten en het toepassen ervan op je database.

Veelgestelde vragen over onze ER-diagramtool

Aan de slag

 • Prijzen
 • Individueel
 • Team
 • Enterprise
 • Contact met sales
PrivacyJuridischPrivacykeuzes voor cookiesCookiebeleid
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor
 • tiktok

© 2024 Lucid Software Inc.