PINGDOM_CANARY_STRING
Lucidchart LogoEen schakelschema maken
    Maak een schakelschema
Diagram

Een schakelschema maken

Wat zijn je behoeften op het gebied van schakelschema's?

Ik heb nog geen ervaring met schakelschema's en wil graag meer informatie.
Ik wil mijn eigen schakelschema maken in Lucidchart.

Of u het nu een elektrisch schema, een circuitdiagram of schakelschema noemt, het is een belangrijk hulpmiddel in de elektrotechniek. Volg deze stappen om een effectief schakelschema te maken en gebruik de eenvoudige diagramfuncties van Lucidschart.

Dit artikel leest u in 5 minuten

Wilt je een eigen schakelschema maken? Probeer Lucidchart. Het is snel, eenvoudig en volledig gratis.

Een schakelschema maken

Waarom Lucidchart gebruiken voor het ontwerpen van schakelschema's?

Als u op zoek bent naar een schakelschemabouwer of schematische tekensoftware, heeft u heel wat mogelijkheden. Maar wij vinden dat Lucidchart duidelijk als winnaar uit de bus komt, om verschillende redenen. Lucidchart wordt continu verbeterd door een team van getalenteerde ontwikkelaars, dus gebruikers ontvangen regelmatig nieuwe functies en nuttige updates. We bieden gratis individuele accounts aan, evenals gratis onderwijsaccounts en betaalbare teamlicenties. Met een gratis account kunt u een schakelschema bouwen met maximaal 60 elementen. Met ieder account heeft u dezelfde, soepele diagramervaring en onze volledige vormbibliotheken voor elektrotechniek zijn beschikbaar voor gratis gebruikers. Als u een upgrade nodig heeft, loopt u geen enkel risico met een proefperiode voor een premium account.

Een schakelschema maken in Lucidchart

AAN DE SLAG

Zeer weinig schakelschema's, vooral die van beginners, zijn uit het niets opgebouwd. Begin met een bestaande afbeelding totdat u er klaar voor bent om uw eigen schakelschema's te maken. De afbeelding kan worden aangeleverd door uw leerkracht of leidinggevende. Of u kunt ook online zoeken. Bovendien kunt u met de importeerfunctie van Visio elk bestaand Visio-bestand uploaden naar Lucidchart en van daaruit verdergaan.

1. Meld u aan voor een Lucidchart-account.

2. Ga naar Mijn documenten

3. Klik Creëren > Nieuw document.

4. Verken en begin met een schakelschemasjabloon uit onze UML-sjablonenbibliotheek of maak een nieuw document aan in Lucidchart.

VORMEN EN SYMBOLEN TOEVOEGEN

5. Bepaal vervolgens een doel voor uw schakelschema. Combineert u meerdere circuits tot één geheel? Voegt u nieuwe componenten toe aan een bestaand schema? Zorg dat u de omvang van uw project begrijpt, met inbegrip van hoeveel tijd het u gaat kosten.

6. Het is tijd om uw schakelschema te tekenen. Begin met een basisoverzicht van de aansluitpunten. In Lucidchart kunt u lijnen tekenen die verbindingen voorstellen door op "L" te drukken op uw toetsenbord, en dan te klikken en te slepen met uw muis. Om de opmaak van lijnen te wijzigen, selecteert u een lijn en klikt u met de rechtermuisknop, of maakt u een keuze uit de opties in de eigenschappenbalk bovenaan de pagina.

een schakelschema ontwerpen

7. Voeg de nodige componenten toe aan uw diagram. Zorg ervoor dat u de volledige vormbibliotheek doorneemt om te controleren of het diagram alle elementen bevat die u nodig hebt. Als dit niet het geval is, kunt u eenvoudig een afbeelding uploaden vanaf uw bureaublad of in de editor zoeken naar extra pictogrammen.

8. Wanneer u een stroombron in het diagram plaatst, selecteert u deze met een klik. Er verschijnt dan een menu waarin u het label, de oriëntatie en de lading kunt aangeven. Controleer of u voor elk onderdeel de juiste waarde noteert.

een schakelschema maken

9. Voeg elementen toe aan uw schakelschema totdat het alle verbindingen tussen apparaten weergeeft, inclusief stroom- en signaalverbindingen. Houd er rekening mee dat schakelschema's doorgaans niet de fysieke lay-out van componenten weergeven.

UW WERK CONTROLEREN

10. Uw diagram is bijna klaar. Maar stel uzelf de volgende vragen voordat het in gebruik wordt genomen:

  • Zijn de onderdelen van dit diagram op grote schaal beschikbaar?

  • Werkt het circuit zoals verwacht?

  • Is het diagram leesbaar en gemakkelijk te begrijpen?

Leg uw stroomdiagram ten slotte voor aan iemand die u vertrouwt en vraag of het logisch is. Die persoon biedt een tweede perspectief en dat kan waardevolle inzichten in uw werk opleveren.

voorbeeld schakelschema

 

Eindeloze opties voor afbeeldingen en pictogrammen

Voor een nauwkeurig ontwerp hebt u een volledige vormbibliotheek nodig die gemakkelijk te wijzigen zijn. Lucidchart beschikt over een uitgebreide bibliotheek met standaardvormen, en biedt u de mogelijkheid om eigen vormen zoals Visio-stencils of SVG-bestanden te importeren. U kunt zelfs afbeeldingen en pictogrammen direct naar het tekenvel slepen.

Als u niet weet hoe u eraan moet beginnen, kies dan een sjabloon. Onze schakelschemasjablonen worden geleverd met een groot aantal vormen voor uw ontwerpen: verschillende stijlen weerstanden, transformatoren, spannings- en stroombronnen, omvormers, en nog veel meer. Ons team van ingenieurs weet welke pictogrammen en vormen u nodig heeft om een professioneel uitziend schakelschema te maken.

Diagrammen maken gaat snel en eenvoudig met Lucidchart. Start vandaag nog een gratis proefperiode en u kunt meteen beginnen met het maken en delen van diagrammen.

Een schakelschema maken

Handig delen en in real time samenwerken

Lucidchart is perfect voor teams. Alle documenten zijn standaard vertrouwelijk en u kunt de machtigingen voor bewerken en reacties naar eigen inzicht instellen. Dit betekent echter niet dat delen moeilijk is. Met een paar klikken kunt u documenten delen met een onbeperkt aantal bijdragers.

Of u nu een technisch voorstel schrijft, een schematisch diagram bouwt of aan een prototype werkt, in Lucidchart kunt u in real time met anderen aan uw projecten samenwerken en heeft u direct vanuit de editor toegang tot Google Hangouts, zodat iedereen kan bijdragen. Gedaan met het heen-en-weer mailen van concepten. In plaats daarvan zien uw bijdragers altijd de meest actuele versie in de editor.

Platformoverschrijdende compatibiliteit in de cloud

Uw teamleden kunnen verschillende apparaten of besturingssystemen gebruiken; dit is waar andere softwaretools voor het maken van diagrammen tekortschieten. Wanneer u met Lucidchart op de cloud overstapt, kunt u diagrammen bouwen volgens het nieuwe "bring your own device (BYOD)"- principe.

Ontwerp schakelingen op een Mac, PC of Linux. We hebben zelfs Android- en iOS-apps zodat u diagrammen kunt maken op een mobiel apparaat of tablet. U kunt toegang krijgen tot onze apps vanaf elk apparaat met een moderne browser die geschikt is voor internet. U hoeft geen afzonderlijke software te kopen om compatibel te zijn— alles zit vervat in uw account.

Eenvoudige interface waarin u gewoon kunt slepen en neerzetten

Lucidchart heeft een gebruiksvriendelijke interface met eindeloze mogelijkheden voor aanpassingen. We hebben het eenvoudig en simpel gemaakt voor gebruikers om een pictogram uit onze vormbibliotheek te halen, deze naar het tekenvel te slepen en ergens neer te zetten. Selecteer geplaatste vormen of lijnen en pas ze dankzij ons intuïtieve tekenvel aan op de pagina zonder dat u ieder ander element weer aan moet passen. De editor ruimt het meeste al voor u op en verbetert uw diagram.


Extra bronnen

  • Symbolen voor schakelschema's

Lucidchart is een eenvoudige oplossing voor het maken van schakelschema's. Gebruik het voor alle soorten gespecialiseerde diagrammen, of u nu zakelijke of technische diagrammen nodig heeft. Registreren is gratis, dus ga vandaag nog aan de slag!

Wilt je een eigen schakelschema maken? Probeer Lucidchart. Het is snel, eenvoudig en volledig gratis.

Nederlands
EnglishFrançaisDeutsch日本語PortuguêsEspañolNederlandsPусскийItaliano
PrivacyJuridisch
© 2021 Lucid Software Inc.