PINGDOM_CANARY_STRING

Circuitdiagrambouwer

Lucidchart is een visuele werkruimte voor het maken van diagrammen, voor het visualiseren van gegevens en voor samenwerking om meer inzicht te bieden en innovatie te stimuleren. 

Gratis registreren
Bekijk de video
schakelschemabouwer van Lucidchart

De circuitontwerpsoftware voor het maken van professionele circuitdiagrammen

 • circuitdiagrambouwer

  Maak geïllustreerde of schematische circuitdiagrammen voor elk publiek

  Een goed ontworpen circuitdiagram kan een verwarrend systeem verduidelijken en een handige visuele referentie bieden. Wat voor schema u ook maakt, van een vereenvoudigd geïllustreerd schakelschema tot een schematisch circuitdiagram voor technisch onderlegde werknemers, onze schakelschemabouwer kan helpen. Met versleepbare vormen en gemakkelijk op te maken lijnen en pijlen bespaart u tijd door in slechts enkele minuten technische processen uit te tekenen en gemakkelijk leesbare circuittekeningen te maken voor elk publiek. 
   

 • symbolen voor schakelschema's

  Kies uit standaardsymbolen voor circuitdiagrammen

  Met onze circuittekensoftware bouwt u gemakkelijk elk type schakelschema met behulp van speciale vormbibliotheken. U hebt de keuze uit tientallen standaardvormen om schema's, circuitdiagrammen, bedradingsschema's en andere elektrische diagrammen te maken. Kies uit standaardsymbolen voor elektrische elementen, stroombronnen, transistors, relais, logische poorten en meer. Met Lucidchart kunt u voor uw team ook eigen vormen toevoegen en beheren om uw processen verder te standaardiseren. 

 • visio importeren

  Bestaande bestanden importeren vanuit Visio, Gliffy, draw.io en OmniGraffle

  Hebt u al diagrammen van andere platforms? Met onze im- en exportfunctie kunt u uw bestaande visuele beelden uploaden naar onze circuitbouwer. Iedereen kan geïmporteerde documenten van andere programma's in Lucidchart bekijken. Gebruikers met een Pro-, Team- of Ondernemingsaccount kunnen circuittekeningen daarnaast op het tekenvel van Lucidchart verder bewerken. Deze gebruikers kunnen hun circuitontwerpen zelfs weer exporteren naar Visio, zodat ze kunnen blijven samenwerken met Visio-gebruikers die nog niet zijn overgestapt. 
   

 • software voor schakelschema's

  Presenteer en deel uw circuitdiagram om betere inzichten te verkrijgen

  Presenteer uw circuitontwerp in een paar muisklikken aan bijdragers, belanghebbenden en beslissers met behulp van de presentatiemodus in onze editor. Met onze circuitontwerpsoftware kunt u uw geïllustreerde of schematische circuitdiagrammen presenteren, zodat uw publiek elk deel van uw circuit gemakkelijk kan visualiseren en begrijpen. Gebruik de presentatiemodus om een globaal overzicht van uw schakelschema weer te geven of zoom in op belangrijke punten van uw circuittekening om die verder te verduidelijken. 
   

 • Integratie met Lucidchart

  Deel en werk samen in de vertrouwde apps van uw team

  Dankzij onze dynamische integraties kunt u uw circuitdiagrammen delen en er samen online aan werken in de programma's die u en uw team elke dag gebruiken. Lucidchart is volledig geïntegreerd met de populairste applicaties van nu, zoals Confluence, Jira, MS Office en G Suite, waardoor u en uw team uw circuitontwerpen gemakkelijk kunnen invoegen. U kunt uw schakeldiagrammen ook downloaden naar een PDF-, PNG-, JPEG- of SVG-bestand dat u daarna gemakkelijk kunt delen en bekijken.
   

Een schakelschema tekenen

1

Bepaal het doel en het publiek van uw circuitdiagram

Bedenk of uw publiek professionele kennis van circuitstructuren heeft en besluit op basis daarvan of uw diagram schematisch of geïllustreerd moet zijn.

2

Selecteer de vormbibliotheek en versleep componenten

Selecteer de vormbibliotheek voor circuitdiagrammen en sleep componenten naar het tekenvel. U kunt ook een afbeelding van uw circuit importeren om als referentie te gebruiken.

3

Teken verbindingen en pas de indeling aan

Teken lijnen tussen uw componenten die draadverbindingen voorstellen. Lijnen die elkaar kruisen, worden automatisch weergegeven als lijnsprongen. Deze functie kunt u aanpassen in uw pagina-instellingen voor lijnen.

4

Zet voedingsbronnen neer en wijs ze toe

Zet een voedingsbroncomponent in uw diagram, dubbelklik erop en gebruik het pop-upmenu om het label, de richting en de lading te bepalen.

5

Controleer en deel het diagram

Nadat u alle elementen en verbindingen hebt toegevoegd, controleert u of het getekende diagram zich gedraagt zoals de bedoeling is. Deel het met anderen, publiceer het in een presentatie of exporteer het naar een afbeeldingsbestand.

Een schakelschema maken

Veelgestelde vragen over onze schakelschemasoftware

Aan de slag met onze circuitdiagrambouwer

Diagrambouwer van Lucidchart

Meer dan 15 miljoen gebruikers in 180 landen

Wat ik goed vind, is dat ik elk type diagram kan maken en dat het heel gebruiksvriendelijk is. Ik geef de voorkeur aan [Lucidchart] boven andere software die ik in het verleden heb gebruikt. De diagrammen zijn duidelijker en kosten minder tijd om te maken.

Capterra rating

4,5/5 sterren 650+ recensies

Amazon logo
T-Mobile logo
DocuSign logo
NBC logo
Google logo
Redhat logo

Bekijk sjablonen voor schakelschema's

schematisch sjabloon voor schakelschema's

Schematisch sjabloon voor schakelschema's

Ontdek waarom 99% van de Fortune 500-bedrijven hun bedrijf veilig schalen met Lucidchart

Meer informatie
Nederlands
EnglishFrançaisDeutsch日本語PortuguêsEspañolNederlandsPусскийItaliano
PrivacyJuridisch
© 2021 Lucid Software Inc.