Schakelschema's ontwerpen

Lucidchart is een visuele werkruimte voor het maken van diagrammen, voor het visualiseren van gegevens en voor samenwerking om meer inzicht te bieden en innovatie te stimuleren.

Een diagram maken
Bekijk de video
schakelschemabouwer van Lucidchart

De online software voor het maken van professionele schakelschema's

 • circuitdiagrambouwer

  Maak geïllustreerde of schematische diagrammen voor elk publiek

  Een goed ontworpen schakelschema kan een verwarrend systeem verduidelijken en een handige visuele referentie bieden. Wat voor schema je ook maakt, van een vereenvoudigd geïllustreerd schakelschema tot een schematisch circuitdiagram, onze schakelschemabouwer helpt je erbij. Met versleepbare vormen en gemakkelijk op te maken lijnen en pijlen bespaar je tijd door in slechts enkele minuten technische processen uit te tekenen en gemakkelijk leesbare schakelschema's te maken voor elk publiek. 
   

 • symbolen voor schakelschema's

  Kies uit standaardsymbolen voor schakelschema diagrammen

  Met onze software bouw je gemakkelijk elk type schakelschema met behulp van speciale vormbibliotheken. Je hebt de keuze uit tientallen standaardvormen om schema's, circuitdiagrammen, bedradingsschema's en andere elektrische diagrammen te maken. Kies uit standaardsymbolen voor elektrische elementen, stroombronnen, transistors, relais, logische poorten en meer. Met Lucidchart kun je voor jouw team ook eigen vormen toevoegen en beheren om je processen verder te standaardiseren. 

 • visio importeren

  Bestaande bestanden importeren vanuit Visio, Gliffy, draw.io en OmniGraffle

  Heb je al diagrammen van andere platforms? Met onze im- en exportfunctie kun jij je bestaande visuele beelden uploaden naar onze schema bouwer. Iedereen kan geïmporteerde documenten van andere programma's in Lucidchart bekijken. Gebruikers met een Pro-, Team- of Ondernemingsaccount kunnen schakel tekeningen daarnaast op het canvas van Lucidchart verder bewerken. Deze gebruikers kunnen hun schema ontwerpen zelfs weer exporteren naar Visio, zodat ze kunnen blijven samenwerken met Visio-gebruikers die nog niet zijn overgestapt. 
   

 • software voor schakelschema's

  Presenteer en deel je diagrammen om betere inzichten te verkrijgen

  Presenteer je schakelschema ontwerp in een paar muisklikken aan bijdragers, stakeholder en beslissers met behulp van de presentatiemodus in onze editor. Met onze software kun jij je geïllustreerde of schematische diagrammen presenteren, zodat je publiek elk deel van je schakelingen gemakkelijk kan visualiseren en begrijpen. Gebruik de presentatiemodus om een globaal overzicht van je schakelschema weer te geven of zoom in op belangrijke punten van je schakel tekening om die verder te verduidelijken. 
   

 • Integratie met Lucidchart

  Deel en werk samen in de vertrouwde apps van je team

  Dankzij onze dynamische integraties kun jij je diagrammen delen en er samen online aan werken in de programma's die jij en je team elke dag gebruiken. Lucidchart is volledig geïntegreerd met de populairste applicaties van nu, zoals Confluence, Jira, MS Office en G Suite, waardoor jij en je team je schakelschema's gemakkelijk kunnen invoegen. Je kunt jouw schakeldiagrammen ook downloaden naar een PDF-, PNG-, JPEG- of SVG-bestand dat je daarna gemakkelijk kunt delen en bekijken.
   

Een schakelschema tekenen

 1. Bepaal het doel en het publiek van je schakelschema

  Bedenk of je publiek professionele kennis van schakelingen heeft en besluit op basis daarvan of je diagram schematisch of geïllustreerd moet zijn.

 2. Selecteer de vormbibliotheek en versleep componenten

  Selecteer de vormbibliotheek voor circuitdiagrammen en sleep componenten naar het canvas. Je kunt ook een afbeelding van je schakeling importeren om als referentie te gebruiken.

 3. Teken verbindingen en pas de indeling aan

  Teken lijnen tussen je componenten die draadverbindingen voorstellen. Lijnen die elkaar kruisen, worden automatisch weergegeven als lijnsprongen. Deze functie kun je aanpassen in je pagina-instellingen voor lijnen.

 4. Zet voedingsbronnen neer en wijs ze toe

  Zet een voedingsbroncomponent in je diagram, dubbelklik erop en gebruik het pop-upmenu om het label, de richting en de lading te bepalen.

 5. Controleer en deel het diagram

  Nadat je alle elementen en verbindingen hebt toegevoegd, controleer je of het getekende diagram zich gedraagt zoals de bedoeling is. Deel het met anderen, publiceer het in een presentatie of exporteer het naar een afbeeldingsbestand.

Een schakelschema maken

Veelgestelde vragen over onze schakelschema software

Aan de slag met onze schakelschema bouwer

Diagrammen maker van Lucidchart

Gebruikt door miljoenen over de hele wereld

Wat ik goed vind, is dat ik elk type diagram kan maken en dat het heel gebruiksvriendelijk is. Ik geef de voorkeur aan [Lucidchart] boven andere software die ik in het verleden heb gebruikt. De diagrammen zijn duidelijker en kosten minder tijd om te maken.

Capterra rating

4,5/5 sterren 650+ recensies

 • Amazon logo
 • Bridgestone logo
 • Siemens logo
 • NBC logo
 • Google logo
 • PUBG Mobile logo

Bekijk sjablonen voor schakelschema's

schematisch sjabloon voor schakelschema's

Schematisch sjabloon voor schakelschema's

Ontdek waarom 99% van de Fortune 500-bedrijven hun bedrijf veilig schalen met Lucidchart

Meer informatie

Aan de slag

 • Prijzen
 • Individueel
 • Team
 • Enterprise
 • Contact met sales
PrivacyJuridischCookies
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor

© 2023 Lucid Software Inc.