PINGDOM_CANARY_STRING
Lucidchart LogoEen stroomschema maken in Word
    Een stroomdiagram maken
Diagram

Een stroomschema maken in Word

Wat zijn je behoeften voor het maken van stroomdiagrammen

Ik ben nieuw met stroomdiagrammen en wil graag meer leren
Ik wil mijn eigen stroomdiagram maken in Lucidchart.

Hoewel Microsoft Word een tekstverwerker is en geen diagramprogramma, biedt het gebruikers toch de mogelijkheid om vormen toe te voegen en stroomdiagrammen te maken. Volg deze gids om stroomdiagrammen in Word te maken en te bewerken.

Dit artikel leest u in 4 minuten

Wil jij je eigen stroomdiagram maken? Probeer Lucidchart. Het is snel, simpel en compleet gratis!

Maak een stroomdiagram

Een stroomschema maken in Word

Het valt niet te ontkennen dat het creëren van een stroomdiagram in Lucidchart en vervolgens invoegen van dit diagram in uw Microsoft Office-toepassingen met behulp van onze uitbreidingen de efficiëntste manier is om stroomdiagrammen in uw Word-documenten op te nemen. Maar als u een stroomdiagram direct in Word wilt maken, dan is dit nog altijd mogelijk. Deze handige gids laat u zien hoe u dit doet.

1. Open een leeg document in Word.

2. Vormen toevoegen

U kunt op twee manieren vormen aan een stroomdiagram in Word kunt toevoegen. Ga om te beginnen naar het tabblad Invoegen in het Lint en kies SmartArt of Vormen. SmartArt-afbeeldingen zijn kant-en-klare vormcollecties in een galerij. Het hulpmiddel Vormen biedt een basisselectie gevormde objecten die u in een document kunt invoegen en daar bewerken.

Symbolen via SmartArt in Word toevoegen

Er verschijnt een galerijvak op uw pagina wanneer u SmartArt uit het tabblad Invoegen selecteert. Voor stroomdiagramspecifieke opties raden we u aan om op Proces te klikken in het linkerdeelvenster van het dialoogvenster, maar u hoeft zich daar zeker niet toe te beperken. U kunt elke SmartArt-afbeelding gebruiken die het beste aan uw behoeften voldoet. Nadat u op de gewenste SmartArt-afbeelding hebt geklikt, verschijnt er een voorbeeld van deze afbeelding in het rechterdeelvenster, samen met een korte uitleg over de logika van deze vorm. Klik op OK om de geselecteerde afbeelding aan uw document toe te voegen.

stroomdiagram in word

Om uw afbeelding door SmartArt te vervangen, selecteert u de afbeelding en drukt u daarna op Verwijderen. Klik vervolgens op SmartArt-afbeeldingen (Invoegen > SmartArt) en kies een ander type diagram. Als u de layout van een SmartArt-afbeelding wilt wijzigen, selecteert u de vorm(en) en kiest u een nieuwe stijl uit het tabblad Ontwerp in het Lintmenu. U kunt ervan op aan dat u de layout van een SmartArt-diagram op elk moment kunt bewerken zonder tekst te verliezen.

Ga vanuit het tabblad Ontwerp door met het toevoegen van stroomdiagramvormen en verbind ze met lijnen totdat uw stroomdiagram af is. Als u vindt dat u te weinig vormopties hebt, kunt u handmatig een nieuwe vorm toevoegen vanuit het tabblad Ontwerp. U kunt dit doen door de vorm (of in sommige gevallen het hele diagram) te selecteren het dichtst bij de plek waar u de nieuwe vorm wilt toevoegen. Selecteer daarna de optie Vorm toevoegen.

Symbolen via Vormen in Word toevoegen

Selecteer vanuit het tabblad Invoegen in het Lint een stroomdiagramvorm uit de keuzegalerij. Klik op de vorm en sleep hem in het juiste formaat naar de gewenste positie op de pagina. Ga door met het toevoegen van vormen en lijnen totdat uw stroomdiagram af is.

een stroomdiagram maken in word

3. Tekst toevoegen

Voeg tekst aan een SmartArt-afbeelding toe door op de vultekst te klikken en te beginnen met typen. De vorm en de lettergrootte passen zich automatisch aan de vorm aan, afhankelijk van de hoeveelheid tekst die u intypt.

U kunt tekst aan een Vorm toevoegen door op het object te dubbelklikken en te beginnen met typen. U kunt het lettertype aanpassen met behulp van de toolbox die verschijnt wanneer u de gewenste vorm selecteert.

MS word stroomdiagram

4. Lijnen toevoegen

Om lijnen tussen vormen te trekken, klikt u op Invoegen > Vormen en selecteert u een lijnstijl. Klik en sleep dan op de pagina om een lijn toe te voegen.

5. Vormen en lijnen formatteren

Om ervoor te zorgen dat uw stroomdiagram in Word opvalt, moet u het tot slot nog formatteren. U heeft minder aanpassingsopties in Word dan in Lucidchart maar er zijn verscheidene mogelijkheden om uw diagram aan uw wensen aan te passen.

Als u met de rechtermuisknop op een object klikt, krijgt u een menu met een paar eenvoudige bewerkingsopties te zien.

stroomdiagram microsoft word

Om de lay-out van de tekst te bewerken, klikt u op het pictogram Lay-outopties (dit verschijnt als u met de rechtermuisknop op een tekstvak klikt) en kiest u de gewenste lay-out. Klik op Meer weergeven om de rest van de opties te bekijken.

Vormen en lijnen kunnen eenvoudig verplaatst worden door erop te klikken en naar een andere positie in het Word-document te verslepen. Klik op een hoek of rand van een afbeelding als u de grootte ervan wilt aanpassen en gebruik het handvatpictogram om de vorm te draaien.


Als u een SmartArt-afbeelding selecteert:

Wijzig het ontwerp van uw vormen door objecten te selecteren en een optie te kiezen uit de twee nieuwe tabbladen in het lint: Opmaak en Ontwerp.

MS word stroomdiagram

Als u een vorm selecteert:

Als u het ontwerp wijzigt van een object dat u via Vormen heeft geplaatst, krijgt u het tabblad Opmaak te zien zodra u de vorm selecteert die u wilt aanpassen.

Een Lucidchart-diagram importeren naar Word

Zoals u ziet is het dus zeker mogelijk om een stroomdiagram in Word te maken, al zijn de mogelijkheden van het programma verder beperkt en kunt u er geen complexe diagrammen of processtromen mee creëren, of efficiënt mee samenwerken. Met Lucidchart als uw tekenvel heeft u veel meer opties, dankzij de enorme vormbibliothheek, gebruiksvriendelijke interface en back-up in de cloud met realtime samenwerkingsfuncties. Als u stroomdiagrammen aan Word wilt toevoegen, is Lucidchart echt de meest moderne oplossing.

  • Selecteer het gewenste stroomdiagram uit uw documenten en voeg deze aan uw Word-document toe.

U kunt met Lucidchart uiterst gedetailleerde (stroom)diagrammen maken, aan Word toevoegen of later in realtime bewerken, in minder dan de helft van de stappen, klikken en tijd die het u in Word zou kosten.


Extra bronnen

Het is mogelijk om een eenvoudig stroomdiagram in Word te maken en aan uw document toe te voegen, maar voor het maken van een stroomdiagram met meer aanpassingsopties en functies bent u echt beter af met Lucidchart. Gebruik de uitbreiding om ons programma aan al uw MS Office-programma's toe te voegen. Probeer Lucidchart nu uit.

Wil jij je eigen stroomdiagram maken? Probeer Lucidchart. Het is snel, simpel en compleet gratis!

Nederlands
EnglishFrançaisDeutsch日本語PortuguêsEspañolNederlandsPусскийItaliano
PrivacyJuridisch
© 2021 Lucid Software Inc.