Flowcharts maken

Til je flowcharts (ook wel stroomschema's of stroomdiagrammen genoemd) naar een hoger niveau met de gratis diagram applicatie van Lucidchart. Geef processen weer, pas vormen aan, importeer gegevens en nog veel meer. Visualiseer en creëer de toekomst vanaf elke locatie met Lucidchart.

Maak een gratis flowchart

of verdergaan met

Inloggen met GoogleInloggenInloggen met MicrosoftInloggenInloggen met SlackInloggen

Door te registreren ga je akkoord met onze Servicevoorwaarden en bevestig je dat je ons Privacybeleid gelezen hebt en begrijpt.

Miljoenen gebruikers over de hele wereld maken flowcharts met Lucidchart.

 • Amazon logo
 • Google logo
 • Philips logo
 • Just Eat logo
 • Samsung logo

Flow als een pro.

Ga binnen enkele minuten aan de slag met onze eenvoudige, intuïtieve tool voor stroomdiagrammen.

Veelzijdige flowcharts

Zet met onze tool voor het maken van stroomschema's alles om in diagrammen, van systemen en processen tot gegevens en programma's. Visualiseer complexe systemen op één plek.

Bibliotheek met vormen voor flowcharts

Onze dynamische bibliotheek met vormen voor stroomdiagrammen heeft alles wat je nodig hebt, inclusief alle vormen, symbolen en zwembaancontainers die nodig zijn om zowel eenvoudige als complexe schema's te maken.

Gemakkelijk in gebruik

Onze schema maker biedt een eenvoudige gebruikersinterface met drag-and-drop functionaliteit, zodat je binnen enkele minuten kunt beginnen met het maken van een online stroomdiagram.

Geavanceerde flowchart functies

Grotere, complexere processen worden ondersteund door Lucidchart-functies zoals voorwaardelijke opmaak, gegevenskoppeling, lagen om fasen van een proces weer te geven, actieknoppen en externe links.

Diagrammen importeren

Importeer je diagrammen vanuit Visio, Gliffy of OmniGraffle en ga verder waar je was gebleven.

Werken waar je wilt

Cloudgebaseerde diagrammen maken het gemakkelijk om flowcharts te maken, ongeacht het apparaat, de browser of het besturingssysteem.

Beveiliging

Je veiligheid en privacy zijn belangrijk voor ons. Lucidchart beschikt over conformiteitscertificaten zoals PCI, Privacy Shield en SOC 2.

Beveiliging van Lucid

Hoge waardering

Lucidchart heeft duizenden 5-sterren beoordelingen op de beste apps van derden, zoals Capterra, G2 en TrustRadius.

In drie minuten de basisprincipes van Lucidchart beheersen

 • Maak je eerste online flowchart met een sjabloon of leeg canvas of importeer een document.
 • Voeg tekst, vormen en lijnen toe om je flowchart aan te passen.
 • Leer hoe je de stijl en opmaak binnen je stroomschema kunt aanpassen.
 • Vind wat je nodig hebt met functie zoeken.
 • Deel je stroomdiagram met je team om samen te werken.
Een flowchart maken

Gratis flowchart templates

Begin met het maken van je eigen flowcharts met deze gratis sjablonen uit onze galerij.

Voorbeeld van een stroomdiagram voor algoritmes

Voorbeeld van API-stroomschema

Voorbeeld van stroomdiagram voor IT-audits

Integreer met Lucidchart

Koppel Lucidchart aan je favoriete toonaangevende apps.

Lucidchart Integrations

Ontdek waarom teams voor Lucidchart kiezen

Maak diagrammen, visualiseer gegevens en werk samen op één platform.

Samenwerking

Maak eenvoudig online flowcharts op elk apparaat. Met Lucidchart kunnen teams overal ter wereld in realtime samenwerken. Verhoog de productiviteit dankzij samenwerking met je team en bereik je productdoelen.

Duidelijkheid

Lucidchart brengt helderheid in complexe dingen. Met intelligente diagrammen kunt je snel projecten en processen van het begin tot het einde visualiseren.

Afstemming

Ga voor afstemming met je team door samen te werken in dezelfde ruimte. Teken samen in realtime snel processen en ideeën uit, zodat je nooit iets over het hoofd ziet.

Samen beter

Het pakket voor visuele samenwerking van Lucid transformeert de manier waarop je werkt, van ideevorming tot projectafronding. Brainstorm en plan in Lucidspark en teken het vervolgens uit in Lucidchart. Maak een levendige blauwdruk van je organisatie.

Wat is een flowchart?

Een flowchart (ook wel schema, stroomschema of stroomdiagram genoemd) is een diagram dat een proces, systeem of computeralgoritme weergeeft. Het wordt gebruikt voor het documenteren, bestuderen, plannen, verbeteren en communiceren van complexe processen in duidelijke, beknopte diagrammen. Flowcharts hebben specifieke vormen om het soort stap te definiëren, samen met verbindingspijlen om een stroom of volgorde te bepalen. Ze zijn een van de meest voorkomende diagrammen die door zowel technische als niet-technische mensen op tal van gebieden worden gebruikt.

Zo maak je een flowchart

 1. Verzamel gegevens en definieer het doel van je flowchart

  Bepaal welk proces je in je stroomschema wilt definiëren en stel de begin- en eindpunten vast. Breng de stakeholders samen om te brainstormen en een overzicht van de noodzakelijke stappen te maken. Met Lucidspark kun je in realtime online met je teamleden brainstormen.

 2. Een sjabloon selecteren, een leeg document openen of je stroomschema importeren

  Kies uit een van de vele stroomdiagramsjablonen van Lucidchart en voer in de betreffende vormen de juiste gegevens in. Je kunt ook helemaal vanaf nul beginnen met een leeg canvas en je stroomdiagram online maken. Als je al je eigen sjabloon of een stroomdiagram hebt dat je hebt gemaakt en dat moet worden bijgewerkt, importeer je je diagram uit Lucidspark, Visio, Gliffy, Omnigraffle of Diagrams.net in Lucidchart. Als je alleen gegevens wilt importeren, kunt je je gegevensset importeren vanuit Google Spreadsheets of Excel.

 3. Flowchart vormen verslepen

  Klik en sleep de gewenste vormen vanuit de vormbibliotheek en plaats ze ergens op het canvas. Klik op een vorm om er tekst aan toe te voegen en gebruik de beschikbare opmaakopties om vormen, kleuren en tekst aan te passen.

 4. Verbind de vormen in de juiste volgorde

  Als je je cursor over een vorm beweegt, ziet je vier witte cirkels met rode buitenrand verschijnen. Klik op een van deze cirkels om een lijn of pijl te trekken naar de volgende vorm. Klik op de regel om er tekst aan toe te voegen en maak de lijnstijl op in de eigenschappenbalk.

 5. Deel je schema en werk in realtime samen aan verbeteringen

  Zodra je de taken en beslispunten van je proces hebt aangemaakt en ervoor hebt gezorgd dat er duidelijk overzicht is van elke stap, deel je de flowchart met stakeholders, zodat zij suggesties voor verbeteringen kunnen geven, opmerkingen kunnen maken, het diagram kunnen bewerken en andere wijzigingen kunnen aanbrengen voordat je het presenteert of publiceert.

 6. Presenteer of publiceer je stroomschema

  Zodra het stroomschema klaar is, kun je je stroomschema publiceren als PDF of afbeelding. Om te presenteren kun je je stroomschema omzetten in een dia en rechtstreeks vanuit Lucidchart presenteren of het stroomdiagram exporteren naar Google Slides. Lees onze handleiding ´Een stroomdiagram maken´ voor gedetailleerde instructies over het maken van een stroomdiagram.

Veelgestelde vragen over flowcharts

Aan de slag

 • Prijzen
 • Individueel
 • Team
 • Enterprise
 • Contact met sales
PrivacyJuridischPrivacykeuzes voor cookiesCookiebeleid
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor
 • tiktok

© 2024 Lucid Software Inc.