Een venn diagram maken in PowerPoint

Wat zijn je wensen op het gebied van venn diagrammen?

Ik heb nog geen ervaring met venn diagrammen en wil graag meer informatie.

Ik wil mijn eigen venn diagram maken in Lucidchart.

Ik wil een venn diagram maken op basis van een Lucidchart-sjabloon.


Heb je een venn diagram nodig in PowerPoint? Hier lees je hoe je er eenvoudig een kunt maken, in PowerPoint zelf of in een gratis Lucidchart-sjabloon.

Gebruik de intuïtieve, gebruiksvriendelijke software van Lucidchart om professioneel ogende venndiagrammen te creëren. Alles gebeurt in de cloud, dus kun je gemakkelijk met collega's samenwerken aan een venndiagram. Importeer afbeeldingen en deel je diagram digitaal of gedrukt.

Dit artikel leest u in 3 minuten

Wil je een eigen venn diagram maken? Probeer Lucidchart. Het is snel, eenvoudig en helemaal gratis.

Een venn diagram maken

Een venn diagram maken in PowerPoint

1. Open een nieuwe presentatie in PowerPoint.

2. Maak je canvas leeg door de indeling te wijzigen. Ga onder Start naar Indeling en kies de lege presentatie.

3. Klik op het tabblad Invoegen en selecteer SmartArt.

Leeg themaSmartArt-sjabloon kiezen

Wil je een eigen venn diagram maken? Probeer Lucidchart. Het is snel, eenvoudig en helemaal gratis.

Een venn diagram maken

Je venn diagram opmaken in PowerPoint

Tekst toevoegen

Als je de gewenste SmartArt-afbeelding hebt geselecteerd, verschijnt er een dialoogvenster waarin je tekst aan je venndiagram kunt toevoegen. Vul de tekstvelden in voor elke cirkel in de lijst.

Tekst invoeren voor venn diagram

De stijl van je venn diagram wijzigen

Klik met de rechtermuisknop op een van de cirkels in je venn diagram. Klik op Vorm opmaken. Aan de rechterkant verschijnt nu een paneel met opmaakopties voor zowel de tekst als de vorm. Verander bijvoorbeeld de kleur - wij hebben de bovenste cirkel rood gemaakt.

De kleur van vormen wijzigen

Het ontwerp wijzigen

Om de standaardindeling een beetje op te leuken, klik je op het tabblad Ontwerpen. In dit voorbeeld hebben we het eerste thema behouden, maar de achtergrond veranderd in de derde variant met een zwarte achtergrond, witte tekst en contouren, en andere tinten voor de cirkels.

Lint met tabblad Ontwerpen

​Het in PowerPoint ontworpen venn diagram ziet er uiteindelijk zo uit:

Eindproduct venn diagram

Stel nu dat je je venn diagram niet als PPT-bestand, maar als PNG-afbeelding wilt opslaan. Hiervoor ga je naar Bestand > Exporteren > Bestandstype wijzigen.

Een venn diagram maken in Lucidchart

Lucidchart heeft verschillende handige functies die je in PowerPoint niet zult vinden en biedt daardoor veel meer flexibiliteit om een mooi venndiagram te maken. Omdat je alles naar hartenlust kunt aanpassen, is Lucidchart een ideale tool voor het maken van schitterende, professioneel ogende venndiagrammen.

Met deze eenvoudige stappen kun je fantastische diagrammen maken:

1. Meld je aan voor een gratis Lucidchart-account

Je bent slechts een klik en een e-mailadres verwijderd van een nieuw account bij Lucidchart. Klik hier, dan ben je binnen een minuutje klaar.

2. Voeg vormen toe of gebruik een sjabloon

In Lucidchart zijn er een aantal manieren om een venn diagram te maken. Je kunt cirkels verslepen om er handmatig een te bouwen, of je kunt een van onze handige sjablonen als basis gebruiken.

Vormen toevoegen

 • Zorg ervoor dat je de correcte vormbibliotheken open hebt staan door op de knop '+ Vormen' te klikken en de bibliotheken voor venn diagrammen te selecteren.

 • Als je klaar bent om te beginnen, sleep je een vorm uit de toolbox aan de linkerkant en zet je de vorm neer op het canvas.

een venn diagram maken in Lucidchart

Een sjabloon gebruiken

 • Klik in de Documentwachtrij van Lucidchart op de pijl omlaag naast de oranje knop met '+ Document'.

 • Klik aan de rechterkant van het scherm op de sjablonenbibliotheek voor venn diagrammen en kies de sjabloon die jij wilt gebruiken!

3. Wijzig de stijl van je venn diagram

Geef je venn diagram een persoonlijk tintje met aangepaste kleuren en stijlen. Je kunt de elementen van je venn diagram net als gewone vormen bewerken door bijvoorbeeld de kleuren, randstijl en randdikte aan te passen.

 • Voor snelle bewerkingen kun je een vorm aanklikken met de rechtermuisknop. Er verschijnt dan een menu met veelgebruikte bewerkingsopties, zoals een item naar de voor- of achtergrond verplaatsen, een lijn trekken of de vorm veranderen.

 • Om een vorm te verplaatsen kunt u deze aanklikken en verslepen. Sleep vanaf een rand of hoek om de grootte te wijzigen, klik op het handvat-icoon en sleep het om de vorm te roteren.

 • Om meerdere vormen te verplaatsen, kun je ze selecteren door elk object aan te klikken terwijl je Shift ingedrukt houdt. Vervolgens kun je ze naar de gewenste positie slepen.

 • Om tekst aan te passen, inclusief uitlijning en lettergrootte, selecteer je de tekst en kies je uit de opties in de balk Eigenschappen bovenaan de pagina.

 • Om grafische kwaliteiten zoals vulkleur en kleurovergangen te wijzigen, selecteer je het element dat je wilt aanpassen en kies je uit de opties in de eigenschappenbalk bovenaan de pagina.


Extra bronnen

Lucidchart is een gratis tool waarmee je naadloos kunt samenwerken aan allerlei taken, van complexe projecten tot eenvoudige venn diagrammen. Probeer het zelf en laat ons weten wat je ervan vindt!

Wil je een eigen venn diagram maken? Probeer Lucidchart. Het is snel, eenvoudig en helemaal gratis.

Aan de slag

 • Prijzen
 • Individueel
 • Team
 • Enterprise
 • Contact met sales
PrivacyJuridischCookie privacy choicesCookiebeleid
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor
 • tiktok

© 2024 Lucid Software Inc.