Ondenkbaar eenvoudige netwerkdiagramsoftware

Lucidchart is een visuele werkruimte voor het maken van diagrammen, voor het visualiseren van gegevens en voor samenwerking om meer inzicht te bieden en innovatie te stimuleren.

Een diagram maken
Bekijk de video

Bouw online in een paar minuten uw netwerkdiagram

 • Visualize the current and future state of your network

  Visualiseer de huidige en toekomstige staat van uw netwerk

  Netwerkdiagrammen spelen een essentiële rol bij het illustreren van de finesses van uw netwerk. Als netwerkingenieur of IT-professional moet u waarschijnlijk netwerkdiagrammen maken wanneer u uw netwerk ontwerpt of bouwt, problemen oplost of anderen helpt de werking ervan te begrijpen. Netwerkdiagramtools kunnen niet alleen worden gebruikt om updates te coördineren, maar ook als documentatie voor externe communicatie, voor het inwerken van nieuwe medewerkers, het oplossen van problemen enzovoorts. Gebruik onze netwerkdiagrambouwer om ervoor te zorgen dat uw netwerk soepel draait en voldoet aan beveiligingsstandaarden zoals AVG, PCI en SOC 2.

 • Create network diagrams according to industry standards

  Maak netwerkdiagrammen volgens industriestandaarden

  Bouw uw netwerkdiagram online met behulp van standaardnetwerktopologie met onze uitgebreide vormbibliotheken en intuïtieve interface. U krijgt toegang tot honderden standaard- en branchespecifieke pictogrammen waarmee u al uw routers, servers en verbindingen gemakkelijk in kaart kunt brengen. U kunt zelfs gegevens aan uw vormen koppelen om het aantal poorten, IP-adressen en meer weer te geven. Lucidchart beschikt over wereldwijd erkende vormen en pictogrammen voor Cisco, serverracks en andere leverancieronafhankelijke vormen. Maar u kunt ook uw eigen vormen importeren, zodat u over alle benodigde pictogrammen beschikt om uw netwerk accuraat weer te geven. 

 • Create a central source of truth for collaboration

  Creëer een enkele bron van informatie voor samenwerking

  Of u nu naleving van regels wilt aantonen of netwerkwijzigingen wilt implementeren, met onze netwerkontwerpsoftware kunt u een enkele, centrale bron van informatie voor uw netwerk creëren. Lucidchart zorgt ervoor dat teams altijd toegang hebben tot de meest recente versie van uw netwerkdiagram en de versiegeschiedenis, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen over uw netwerk. Onze netwerkdiagramtool in de cloud werkt naadloos op pc's en systemen met macOS en Linux, zodat u altijd en overal met iedereen kunt samenwerken. Plaats opmerkingen rechtstreeks op uw diagram of @mention specifieke bijdragers om het feedbackproces te vereenvoudigen en te versnellen.

 • Integrate and share

  Integreren en delen

  Wanneer u onze netwerkdiagrambouwer combineert met de populaire apps die u al gebruikt, dan kunt u uw verzorgd uitziende netwerkdiagrammen gemakkelijk delen met collega's. Lucidchart integreert naadloos met Confluence, Jira, Slack, Microsoft Teams en andere. Als we geen ingebouwde integratie hebben, kunt u nog altijd ingesloten code gebruiken om uw diagram op te nemen in uw wiki of andere platformen. Deel uw netwerkdiagram via e-mail of een gepubliceerde link. Kies wie uw netwerkdiagram kan bekijken en bewerken met behulp van aanpasbare deelmachtigingen.

 • Replace Visio with Lucidchart

  Vervang Visio door Lucidchart

  Als u Visio heeft gebruikt om uw netwerk in kaart te brengen, dan kunt u gemakkelijk overstappen naar Lucidchart. Importeer VDX-, VSD- en VSDX-bestanden en Visio-stencils, zowel algemene als aangepaste vormen, in Lucidchart zodat u niet helemaal opnieuw hoeft te beginnen. Dankzij onze exportfunctie kunt u aan netwerkdiagrammen blijven samenwerken met collega's en klanten die Visio gebruiken. Als favoriete netwerkdiagrambouwer biedt Lucidchart niet alleen alle functionaliteit van Visio, maar daarnaast ook een intuïtievere interface, echte realtime samenwerking, integratie van gegevens en beschikbaarheid op verschillende apparaten en besturingssystemen. En dat allemaal tegen lagere kosten.

Zo maakt u online een accuraat netwerkdiagram

 1. Een sjabloon voor netwerkdiagrammen selecteren

  Ga snel aan de slag met een sjabloon uit onze uitgebreide sjablonengalerij of druk op 'M' om netwerkvormbibliotheken toe te voegen en helemaal zelf uw eigen netwerkdiagram te maken.

 2. Netwerkcomponenten toevoegen en verwijderen

  Versleep gestandaardiseerde, branchespecifieke pictogrammen om een gedetailleerde weergave van uw netwerk te creëren. Voorzie elk onderdeel in uw diagram van een label voor optimale inzichtelijkheid.

 3. Verbindingen tussen de componenten tekenen

  Gebruik containers om gerelateerde items te groeperen en versleep lijnen tussen netwerkcomponenten om alle verbindingen van uw hele netwerk nauwkeurig in kaart te brengen.

 4. Delen met collega's

  Klik op de knop 'Delen' om uw diagram naar een enkele gebruiker of uw hele team te versturen. Werk tegelijkertijd samen met andere gebruikers en bekijk bewerkingen en opmerkingen in real time.

 5. Presenteren en publiceren

  Werk samen met uw collega's om ervoor te zorgen dat u uw netwerk correct in kaart hebt gebracht. Bekijk bewerkingen en opmerkingen in real time, waar zij zich ook fysiek bevinden.

Maak een netwerkdiagram

Veelgestelde vragen over onze netwerkdiagrambouwer

Planningen maken in Lucidchart

Lucidchartで楽々プロジェクト管理

Gebruikt door miljoenen over de hele wereld

"We kunnen voor al onze klanten gedetailleerde netwerkdiagrammen bouwen die er geweldig uitzien en elk apparaat in het netwerk weergeven. Deze tool is van onschatbare waarde voor ons bedrijf en we gebruiken het dan ook vrijwel elke dag!"

Capterra rating

4,5/5 sterren 650+ recensies

 • Amazon logo
 • Bridgestone logo
 • Siemens logo
 • NBC logo
 • Google logo
 • Hybecorp logo

Bekijk sjablonen voor netwerkdiagrammen

Netwerkdiagram

Generiek netwerkdiagram

Serverrackdiagram

Huidige en toekomstige staat cloudmigratiearchitectuur

cisco-netwerkdiagram

Diagram met meerdere ISG's van Cisco

Elke minuut worden er 50 diagrammen gemaakt. Meld je vandaag nog aan voor een gratis proefperiode.

Een diagram maken

Aan de slag

 • Prijzen
 • Individueel
 • Team
 • Enterprise
 • Contact met sales
PrivacyJuridischPrivacykeuzes voor cookiesCookiebeleid
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor
 • tiktok

© 2024 Lucid Software Inc.