Een zwembaandiagram maken in PowerPoint

Wat zijn je behoeften op het gebied van swimlane diagrammen?

Ik ben nieuw met swimlane diagrammen en wil graag meer leren

Ik wil mijn eigen swimlane diagrammen maken in Lucidchart.

Ik wil een swimlane diagram maken met behulp van een Lucidchart template


Zwembanen zijn populaire vormen die gebruikt kunnen worden om processen te organiseren. Ze kunnen gebruikt worden om stappen in een proces te delegeren aan verschillende afdelingen en om complexe taken structuur en duidelijkheid te geven. Deze gids leert u om een zwembaandiagram te maken in Microsoft PowerPoint en biedt vervolgens een eenvoudigere manier om zwembaandiagrammen te maken met Lucidchart.

Dit artikel leest u in 4 minuten

Wil jij je eigen swimlane diagram maken? Probeer Lucidchart. Het is snel, simpel en compleet gratis!

Een swimlane diagram maken

Een zwembaandiagram maken in PowerPoint

PowerPoint is een ongelooflijk krachtige tool voor het maken van presentaties. Met een uitgebreide vormbibliotheek kunt u met PowerPoint ook eenvoudige diagrammen maken, maar voor een naadloze diagramervaring raden we u aan de Lucidchart-invoegtoepassing voor MS Office te gebruiken om al uw diagrammen in MS Office-documenten in te voegen.

1. Vormen toevoegen

In een lege PowerPoint-presentatie is de eerste stap het creëren van zwembaancontainers. Navigeer hiervoor naar het tabblad Invoegen en voeg een grote rechthoek toe voor uw zwembaan. Voeg vervolgens een ander vak toe bovenop het eerste vak als titelsectie van uw zwembaan.

Zwembaandiamgrammen maken in PowerPoint

Na het bouwen van uw eerste zwembaan raden we u aan om de twee rechthoekige vormen te groeperen (klik op beide vormen, klik met de rechtermuisknop en selecteer "Groeperen"). Zodra u ze gegroepeerd heeft, kunt u eenvoudig de kleuren van de zwembanen veranderen. Wij zijn een stap vooruit gegaan en hebben de achtergrond van de zwembanen transparant gemaakt en de vormen een zwarte contour gegeven. Zodra ze er goed uitzien, kunt u uw zwembanen zo vaak als nodig kopiëren en plakken om uw diagram af te maken.

Zwembaandiagrammen in PowerPoint

2. Zwembanen labelen

Zwembanen representeren meestal verschillende afdelingen die bijdragen aan hetzelfde proces, en vormen dus een eenvoudige manier om taken te delegeren. Om uw zwembanen een label te geven, voegt u gewoon een tekstvak toe vanuit het tabblad Invoegen.

Zwembaandiagrammen maken in PowerPoint

3. Een stroomdiagram bouwen

Nu u de contouren voor uw zwembaandiagram heeft gemaakt, is het toevoegen van een stroomdiagram de volgende stap. Bekijk deze gids om te leren hoe u een stroomdiagram bouwt. In PowerPoint is het bouwen van uw stroomdiagram heel eenvoudig: u voegt vormen uit het tabblad Invoegen toe en verbindt ze met elkaar.

een zwembaandiagram maken in PowerPoint

4. Vormen opmaken

Om de inhoud van uw zwembaandiagrammen in PowerPoint visueel te organiseren, raden we u aan om de kleuren, het lettertype en andere elementen te veranderen waardoor uw diagram er visueel aantrekkelijker uit komt te zien.
Zoals u ziet, is het mogelijk om een zwembaandiagram te maken in PowerPoint, maar u zult tegen een aantal beperkingen aanlopen als u complexere diagrammen probeert te bouwen. Voor een completere ervaring kunt u Lucidchart proberen, een tool die speciaal is ontwikkeld voor het maken van diagrammen.

Wil jij je eigen swimlane diagram maken? Probeer Lucidchart. Het is snel, simpel en compleet gratis!

Een swimlane diagram maken

Een zwembaandiagram maken met Lucidchart

De volgende stappen leggen u de basis uit om een prachtig zwembaandiagram te maken in Lucidchart.

Aanmelden bij Lucidchart

Met Lucidchart is het heel eenvoudig om door middel van slepen en neerzetten complexe processen te organiseren in zwembaandiagrammen. Meld u nu aan voor uw gratis account om aan de slag te gaan met diagrammen.

Vormbibliotheken inschakelen

Na het aanmelden voor een gratis Lucidchart-account begint u met het openen van een leeg document of met het kiezen van een van onze sjablonen. Als u met een leeg diagram begint, moet u de containervormbibliotheek inschakelen. Klik hiervoor op de knop "+Vormen" linksonder in uw scherm. Schakel vervolgens beide bibliotheken in onder "Stroomdiagramvormen".

zwembaandiagrammen in Lucidchart

Zwembanen toevoegen

Zodra u de vormbibliotheken heeft ingeschakeld, kunt u vormen toevoegen aan het tekenvel door ze uit het linkermenu te slepen en ze ergens neer te zetten. Verhoog het aantal zwembanen door op de oorspronkelijke vorm te klikken en het aantal te verhogen in het menu met geavanceerde opties boven het tekenvel.

Meer zwembanen toevoegen in Lucidchart

Stroomdiagramvormen toevoegen

Net als het toevoegen van zwembaanvormen kunt u ook stroomdiagramvormen toevoegen door een willekeurige vorm te slepen en neer te zetten op het tekenvel. Verbind vormen met elkaar door over een vorm te bewegen en vanaf de rode stippen te slepen die verschijnen.

Vormen opmaken

Vormen opmaken in Lucidchart is heel eenvoudig met onze intuïtieve thematool. Open het menu Thema's aan de rechterkant van uw scherm en kies een van onze standaard thema's. U kunt ook uw eigen thema creëren, iedere vorm een eigen stijl geven en deze vorm als standaard instellen. Pas uw aangepaste thema vervolgens toe op alle vormen door te klikken op "Alle toepassen" boven aan het menu Thema's.

Thema's in Lucidchart

 

Een Lucidchart-diagram invoegen in een PowerPoint-presentatie

Nadat u uw zwembaandiagram in Lucidchart heeft gemaakt, kunt u uw document invoegen in uw PowerPoint-presentatie. U kunt uw Lucidchart-diagram gemakkelijk in PowerPoint invoegen met behulp van onze MS Office PowerPoint-invoegtoepassing. Daartoe volgt u deze stappen:

Lucidchart-invoegtoepassingen voor PowerPoint
 1. Ga naar Invoegen > Mijn invoegtoepassingen

 2. Zoek Lucidchart en installeer de invoegtoepassing

 3. Meld u aan voor een Lucidchart-account, als u dat nog niet heeft gedaan

 4. Voeg een bestaand zwembaandiagram in of maak een nieuw diagram

Lucidchart-document in PowerPoint

Extra bronnen

Met Lucidchart zijn de mogelijkheden voor diagrammen eindeloos. Hoewel het mogelijk is om met PowerPoint zwembaandiagrammen te creëren, zijn er een aantal beperkingen die u kunt vermijden door Lucidchart te gebruiken. Voor een efficiëntere diagramervaring kunt u zich vandaag nog aanmelden voor een gratis Lucidchart-account!

Wil jij je eigen swimlane diagram maken? Probeer Lucidchart. Het is snel, simpel en compleet gratis!

Aan de slag

 • Prijzen
 • Individueel
 • Team
 • Enterprise
 • Contact met sales
PrivacyJuridischPrivacykeuzes voor cookiesCookiebeleid
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor
 • tiktok

© 2024 Lucid Software Inc.