PINGDOM_CANARY_STRING
Lucidchart LogoHoe u een stroomdiagram maakt
    Een stroomdiagram maken
Diagram

Hoe u een stroomdiagram maakt

Wat zijn je behoeften voor het maken van stroomdiagrammen

Ik ben nieuw met stroomdiagrammen en wil graag meer leren
Ik wil mijn eigen stroomdiagram maken in Lucidchart.

Stroomdiagrammen kunnen talloze gespecialiseerde symbolen bevatten, maar een diagram zelf is verrassend eenvoudig te maken. Een goed stroomdiagram geeft de informatie georganiseerd, efficiënt en begrijpelijk weer. Deze handige gids leert u hoe u gemakkelijk een stroomdiagram maakt in Lucidchart.

Dit artikel leest u in 3 minuten

Wil jij je eigen stroomdiagram maken? Probeer Lucidchart. Het is snel, simpel en compleet gratis!

Maak een stroomdiagram

Aan de slag met Lucidchart

Voordat u begint, moet u eerst een account bij Lucidchart aanmaken. Dit is gratis voor nieuwe gebruikers en voor docenten en studenten die zich aanmelden met het e-mailadres van hun onderwijsinstelling.

Zodra u een account heeft, kunt u overal op de website lucidchart.com toegang krijgen tot de editor en uw documenten door op de knop Aanmelden in de rechterbovenhoek te klikken. Als u bent aangemeld, wordt deze knop weergegeven als Documenten.

Hoe u een stroomdiagram maakt

1. In de Lucidchart-editor kunt u beginnen met een bestaand sjabloon van een stroomdiagram uit onze sjablonenbibliotheek dat u daarna naar wens kunt aanpassen, of met een leeg tekenvel om een volledig nieuw stroomdiagram te maken.

2. Klik op een willekeurige vorm, versleep hem naar de editor en zet hem neer. U kunt alle informatie die u maar wilt invoeren, waaronder afbeeldingen, animaties en links.

3. Als u vormen met elkaar wilt verbinden, klikt u op de witte stip met rode buitenrand die elke vorm heeft en trekt u een lijn naar de gewenste locatie of vorm om deze te verbinden of ernaar te verwijzen.

Hoe u uw stroomdiagram opmaakt

Als u klaar bent met uw stroomdiagram, kunt u hem met iedereen delen en de instellingen aanpassen door op de knop Delen in de rechterbovenhoek te klikken. U kunt het stroomdiagram ook in elke gewenste indeling publiceren via Bestand > Downloaden als of Bestand > Publiceren. Probeer het zelf uit om te ontdekken wat het beste voor u werkt wat betreft samenwerking en publicatie.

Diagrammen maken gaat snel en eenvoudig met Lucidchart. Start vandaag nog een gratis proefperiode en u kunt meteen beginnen met het maken en delen van diagrammen.

Maak een stroomdiagram

Hoe u uw stroomdiagram opmaakt

Vormen bewerken

In Lucidchart kunt u elke vorm afzonderlijk of groepsgewijs aanpassen. U kunt een enkele vorm bewerken door erop te klikken en het formaat naar wens te wijzigen. U kunt de kleur aanpassen door een kleur te kiezen in het pictogram Opvulkleur op de bovenste werkbalk of door een kant-en-klaar thema in het rechtermenu te selecteren. Op die bovenste werkbalk vindt u hulpmiddelen waarmee u bijna elk aspect van uw vormen, lijnen en teksten kunt bewerken.

Lijnen bewerken

Selecteer de lijn die u wilt aanpassen en ga naar de bovenste werkbalk om de dikte, lijnstijl en zelfs pijlstijl van uw lijnen aan te passen.

Hoe u uw stroomdiagram opmaakt

U kunt een enkel item op uw tekenvel selecteren om aan te passen, maar als u de muisknop ingedrukt houdt en vervolgens een sectie of gebied selecteert, kunt u alle objecten binnen dat gebied selecteren. Alle verplaatsingen of aanpassingen die u daarna doet worden toegepast op alle items in dat geselecteerde gebied.

Het kan gebeuren dat u fouten maakt tijdens het maken van uw stroomdiagram. Maar als er iets mis gaat, hoeft u geen dubbel werk te leveren of helemaal opnieuw te beginnen. U kunt uw vorige handeling ongedaan maken met de sneltoetscombinatie CTRL + Z. Ook kunt u uw volledige revisiegeschiedenis bekijken in de zijbalk rechts onder Geschiedenis en een eerdere versie van uw diagram selecteren om te herstellen.

Uw stroomdiagram toevoegen aan uw favoriete apps

Nu u weet hoe u een stroomdiagram maakt en naar wens aanpast, is het ook belangrijk om te weten dat Lucidchart integraties biedt voor alle populaire platforms voor bedrijven, onderwijs en marketing, van Google tot Atlassian en Amazon Web Services. U kunt uw uiteindelijke (stroom)diagram eenvoudig publiceren en insluiten in al deze applicaties. Verras uw publiek door gedeelde informatie op een visuele en efficiënte manier weer te geven.


Extra bronnen

Met Lucidchart maakt u snel en gemakkelijk indrukwekkende stroomdiagrammen om te delen met uw team of publiek. Wacht niet langer: maak vandaag nog een stroomdiagram om uw processen en informatie op een visuele manier te delen en laat een blijvende indruk achter!

Wil jij je eigen stroomdiagram maken? Probeer Lucidchart. Het is snel, simpel en compleet gratis!

Nederlands
EnglishFrançaisDeutsch日本語PortuguêsEspañolNederlandsPусскийItaliano
PrivacyJuridisch
© 2021 Lucid Software Inc.