Swimlane diagram maken

Maak een swimlane diagram in Lucidchart en bevorder de productiviteit van je organisatie. Onze intuïtieve software helpt je om taken en verantwoordelijkheden snel in kaart te brengen en ze vervolgens moeiteloos bij te werken als je behoeften veranderen. Maak diagrammen en plannen voor de toekomst met Lucidchart.

Maak een gratis swimlane diagram

of verdergaan met

Inloggen met GoogleInloggenInloggen met MicrosoftInloggenInloggen met SlackInloggen

Door te registreren ga je akkoord met onze Servicevoorwaarden en bevestig je dat je ons Privacybeleid gelezen hebt en begrijpt.

Ontdek waarom miljoenen gebruikers over de hele wereld voor Lucidchart kiezen.

 • Amazon logo
 • Google logo
 • Philips logo
 • Just Eat logo
 • Samsung logo

Begin aan je swimlane diagram

Ontdek hoe onze software voor swimlane diagrammen je moeiteloos swimlane diagrammen laat maken.

Gemakkelijk bijwerken

Met de magnetiseerfunctie zullen alle vormen die je aan je swimlanes toevoegt met de container meebewegen als je de positie ervan verandert. Schakel de magnetiseerfunctie wanneer je maar wilt uit en werk je swimlane diagram naadloos bij.

Vormen verslepen

Versleep containers uit de vormbibliotheek, om in een paar minuten je online swimlane diagram te maken. Pas de swimlanes aan met de eigenschappenbalk. Je kunt meer lanes toevoegen, de kleuren wijzigen of zelfs de oriëntatie van de swimlanes wijzigen.

Overal en met iedereen samenwerken

Werk in realtime met teamleden aan hetzelfde swimlane diagram. Laat @mention-meldingen achter bij je swimlane diagram of gebruik de chat in onze editor om je ideeën met je team te delen terwijl je werkt.

Houd ownership bij

Geef duidelijk aan wie verantwoordelijk is voor individuele taken en hoe deze van invloed zijn op anderen in het proces. Werk samen met anderen aan hetzelfde online swimlane diagram, waarbij automatisch updates worden weergegeven die elke gebruiker kan zien.

Personaliseer onze kant-en-klare sjablonen

Lucidchart biedt meer dan 1000 diagramsjablonen om uit te kiezen! Begin al goed met je swimlane diagram door een kant-en-klare sjabloon te gebruiken en deze aan te passen aan je use case.

Vertrouw ons je diagrammen toe

We bewaren je data en ideeën veilig. We beschikken over compliance-certificaten zoals PCI, Privacy Shield en SOC 2.

Beveiliging van Lucid

Vertrouw op onze reputatie

Bekijk wat anderen over ons te zeggen hebben op apps van derden zoals G2, Capterra en TrustRadius. Je zult tevreden zijn met wat je daar leest.

Leer in 3 minuten een diagram maken

 • Werk aan je eerste swimlane diagram. Begin met een sjabloon, importeer je gegevens of begin met een leeg canvas.
 • Voeg vormen toe aan je diagram. Verbind ze met lijnen en voeg tekst toe aan de vormen en lijnen om te beschrijven wat er gebeurt.
 • Maak je diagram op en pas de styling aan. Gebruik onze tools om het er professioneel en goed leesbaar uit te laten zien.
 • Terwijl je je diagram verfijnt, kun je met Feature Find elk specifieke stukje informatie vinden dat je nodig hebt.
 • Deel je swimlane diagram met je team. Krijg feedback, werk samen en presenteer eenvoudig vanuit Lucidchart.
Swimlane maken

Sjablonen en voorbeelden van swimlane diagrammen

Vind het wiel niet opnieuw uit. Gebruik een van onze sjablonen voor swimlane diagrammen in plaats van helemaal vanaf het begin te beginnen.

Voorbeeld activiteitendiagram met swimlanes

Voorbeeld business process flow

Voorbeeld van stroomdiagram met swimlanes

Integraties met Lucidchart

Verbind Lucidchart met al je favoriete toonaangevende apps.

Lucidchart Integrations

Ontdek waarom teams voor Lucidchart kiezen

Maak diagrammen, visualiseer gegevens en werk samen op één platform.

Samenwerking

Gebruik Lucidchart moeiteloos op elk apparaat. Met Lucidchart kunnen teams overal ter wereld in realtime samenwerken. Verhoog de productiviteit door samen te werken met je team en bereik je doelen.

Duidelijkheid

Lucidchart brengt helderheid in complexe dingen. Met intelligente diagrammen kunt je snel projecten en processen van het begin tot het einde visualiseren.

Afstemming

Ga voor afstemming met je team door samen te werken in dezelfde ruimte. Teken samen in realtime snel processen en ideeën uit, zodat je nooit iets over het hoofd ziet.

Samen beter

Het pakket voor visuele samenwerking van Lucid transformeert de manier waarop je werkt, van ideevorming tot projectafronding. Brainstorm en plan in Lucidspark en teken het vervolgens uit in Lucidchart. Maak een levendige blauwdruk van je organisatie.

Wat is een swimlane diagram?

Een swimlane diagram toont het eigenaarschap van taken binnen een proces of systeem. Elke entiteit, of dat nu een persoon, team of afdeling is, heeft zijn eigen swimlane op het diagram en elke taak waar diegene verantwoordelijk voor is, staat in diens swimlane. Pijltjes tonen de stroom van taken en informatie tussen entiteiten. Swimlane diagrammen helpen organisaties te zien welke taken moeten worden voltooid door wie en in welke fase van het proces. Je kunt deze diagrammen ook gebruiken om vast te stellen waar vertragingen kunnen optreden en om je processen te verbeteren.

Een swimlane maken in Lucidchart

 1. Onderzoek en documenteer je proces

  Splits je workflow op in stappen om aan te geven welke teams of functies die stappen uitvoeren en welke invloed die hebben op andere afdelingen. Gebruik deze informatie om je swimlane te identificeren.

 2. Begin met een leeg document of met een template voor swimlanes

  Begin aan je swimlane diagram door een van onze swimlane sjablonen te kiezen. Je kunt ook een leeg document openen en daar vormen naartoe slepen vanuit de vormbibliotheek Containers.

 3. Pas je swimlanes aan

  Zodra je je swimlanes hebt toegevoegd, pas je de oriëntatie van je containers aan je procesbehoeften aan. Je swimlanes kunnen horizontaal of verticaal zijn.

 4. Voeg procesvormen toe

  Sleep procesvormen naar je swimlane en verbind ze om de processtroom weer te geven. Gebruik onze opmaaktools om tekst, kleuren en stijlen toe te voegen aan je diagram.

 5. Vraag feedback aan ons team

  Deel je swimlane diagram met belangrijke bijdragers om te controleren of het je proces correct weergeeft. Krijg feedback met behulp van onze samenwerkingsfuncties, deel je diagram als een link of afbeeldingsbestand of deel het rechtstreeks in een geïntegreerde app

Veelgestelde vragen over swimlane diagrammen

Aan de slag

 • Prijzen
 • Individueel
 • Team
 • Enterprise
 • Contact met sales
PrivacyJuridischPrivacykeuzes voor cookiesCookiebeleid
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor
 • tiktok

© 2024 Lucid Software Inc.