PINGDOM_CANARY_STRING
een tijdlijn maken in Word

Een tijdlijn maken in Word

Leestijd: ongeveer 6 min

Geplaatst door: Shannon Williams

Op een tijdlijn kan je gebeurtenissen uit het verleden of toekomstplannen visueel en overzichtelijk weergeven. Heel vaak moet je die tijdlijn echter combineren met andere documentatie, niet?

Misschien wil je een tijdlijn toevoegen aan je offertes, om je klant alvast een idee te geven van de uitvoeringstermijn van jouw oplossing. Of misschien wil je in je projectdocumentatie duidelijk aangeven wanneer elk van je teams aan een specifieke taak moet beginnen. Wie weet schrijf je een verslag over de Amerikaanse revolutie en wil je belangrijke gebeurtenis op een tijdlijn weergeven, zoals de ondertekening van de onafhankelijkheidsverklaring of de slag bij Yorktown.

Een tijdlijn schept duidelijkheid in een lang Word-document, al kan het knap lastig zijn om een tijdlijn te maken in programma's als Microsoft Word.

Gelukkig is dat nu verleden tijd. Lucidchart is een tijdlijnmaker waarmee je gemakkelijk tijdlijnen en andere visuele weergaves genereert. Dankzij de integratie in tal van populaire apps, kan je die tijdlijnen bovendien meteen combineren met andere belangrijke documentatie. Ontdek hoe je een tijdlijn maakt in Word, rechtstreeks in de tekstverwerker of in Lucidchart.

Een tijdlijn maken in Word met Lucidchart

Met Lucidchart en de Microsoft Office-integratie kan je heel eenvoudig een verfijnde, professioneel ogende tijdlijn maken en toevoegen aan je Word-document. Volg de onderstaande stappen om zelf aan de slag te gaan.

1. Meld je aan bij Lucidchart

Heb je Lucidchart nog nooit gebruikt? Maak dan eerst een account aan. Het is helemaal gratis en biedt je naast tijdlijnen nog toegang tot tal van andere visuele weergaves.

2. Open een sjabloon of een leeg document

Open een nieuw document in Lucidchart of maak gebruik van een van onze Word-tijdlijnsjablonen, zoals hieronder.

Lucidchart-gebruikers met een Pro-, Team- of Enterprise-account beschikken over bijkomende functies voor het maken van tijdlijnen. Raadpleeg onze tarievenpagina voor een upgrade en om toegang te krijgen tot onze vormenbibliotheek.

voorbeeld tijdlijn
Tijdlijn (klik op de afbeelding om deze online te wijzigen)
voorbeeld campagneplanning
Voorbeeld campagneplanning (klik op de afbeelding om deze online te wijzigen)

3. Personaliseer je tijdlijn

Maak een geheel nieuwe tijdlijn of pas de datums op het sjabloon aan naargelang jouw project.

4. Installeer de Lucidchart-invoegtoepassing voor Microsoft Word

Je kan de Lucidchart-invoegtoepassing toevoegen vanuit de Microsoft Store of rechtstreeks in Microsoft Word via Invoegen > Office-invoegtoepassingen. In dit venster zoek je naar Lucidchart en klik je op 'Toevoegen' om deze te installeren. De invoegtoepassing verschijnt vervolgens in Word als zijbalk rechts op je scherm.

5. Voeg je tijdlijndiagram toe in Word

Log in op je Lucidchart-account, selecteer je tijdlijn uit de bestaande diagrammen en klik op 'Invoegen' om je tijdlijn rechtstreeks aan je Word-document toe te voegen. Via de invoegtoepassing krijg je rechtstreeks toegang tot het Lucidchart-canvas om je document te wijzigen. Vergeet niet om je diagram vervolgens opnieuw in te voegen (met slechts één muisklik).

Deze video begeleidt je doorheen het hele installatieproces van de Microsoft Word-invoegtoepassing en toont je hoe je een tijdlijn aan je Word-document kunt toevoegen.

Een tijdlijn rechtstreeks in Word maken

Wil je zelf aan de slag gaan en je tijdlijn rechtstreeks in een Microsoft Word-document maken? Volg dan deze vijf eenvoudige stappen om je tijdlijndiagram te maken met de SmartArt-tools van Word.

1. Bereid je document voor

Om een tijdlijn te maken in Word, wijzig je eerst de afdrukstand van staand naar liggend. Klik vervolgens op Invoegen > SmartArt > Proces. Daar vind je uiteenlopende opties terug voor jouw tijdlijn. Selecteer 'Eenvoudige tijdlijn' om verder te gaan.

tijdlijn in Word, voeg SmartArt toe

2. Positioneer je tijdlijn

Er verschijnt een eenvoudige tijdlijn in je document. Sleep je tijdlijn naar de gewenste plaats. Denk eraan om voldoende ruimte boven of onder je tijdlijn te vrij te laten om specifieke data toe te voegen.

3. Voer de gegevens in op je tijdlijn

De eenvoudigste manier om gegevens toe te voegen op je tijdlijn, is door het tekstvak aan weerszijden van je tijdlijn te openen. Voer de verschillende gegevens in het tekstvak in, en ze worden automatisch bijgewerkt in je tijdlijn.

tijdlijn in Word, voeg gegevens toe

4. Kies je eigen kleurenschema

Je kan het uitzicht van je Word-tijdlijn wijzigen door het kleurenschema aan te passen. Selecteer daarvoor 'Kleuren wijzigen' in de werkbalk onder het tabblad SmartArt-ontwerp. Om de stijl van je tijdlijn te wijzigen, selecteer je een van de SmartArt-stijlen onder het tablad SmartArt-ontwerp.

5. Personaliseer individuele items

Wijzig de kleur, kleurovergang of textuur van de verschillende elementen in je tijdlijn door met de rechtermuisknop te klikken op het object dat je wilt bewerken. Vervolgens kan je de pijl van je tijdlijn verplaatsen of de grootte van je markeringen wijzigen door gebruik te maken van de opties in het tabblad Opmaak.

Houd er rekening mee dat jouw tijdlijn er anders kan uitzien naargelang de Word-versie die je gebruikt. Bepaalde functies en mogelijkheden zijn niet in alle versies beschikbaar.

voltooide tijdlijn in Microsoft Word

Tijdlijnen maken: Word versus Lucidchart

Nu je weet hoe je een tijdlijn kunt maken met Word of Lucidchart, is het tijd om te beslissen welk platform het meest geschikt is om snel en gemakkelijk een tijdlijn te maken, te bewerken en te delen. We zetten alles even op een rijtje:

Aanpassen

Terwijl je in Word een keuze kunt maken uit enkele SmartArt-vormen, vind je in de sjabloongalerij van Lucidchart een veel uitgebreidere keuze aan tijdlijnsjablonen die je verder kunt personaliseren. Daarnaast is het Lucidchart-platform specifiek ontworpen voor de creatie van een brede waaier aan diagrammen en visuele weergaven, terwijl Word in essentie een tekstverwerker is.

Delen

Een Word-tijdlijn kan verzonden worden als onderdeel van het oorspronkelijke bestand. Wil je die tijdlijn in een ander document gebruiken? Dan moet je de tijdlijn exporteren als afbeelding, waardoor verdere bewerkingen en wijzigingen beperkt worden. Met Lucidchart kan je de tijdlijn versturen via e-mail, link en Microsoft- en Google-integraties, waardoor de weergave- en bewerkingsfuncties behouden blijven.

Samenwerking

Ook wanneer je voor de creatie van je tijdlijn wilt samenwerken met anderen, kan Word enkele obstakels opwerpen, aangezien de software ontworpen werd voor individueel gebruik. Hoewel je over enkele handige functies beschikt, zoals 'Wijzigingen bijhouden', komt er heel wat bij kijken om je tijdlijn samen met anderen op punt te stellen. Samenwerken zit daarentegen in het DNA van het Lucidchart-platform, dat de mogelijkheid biedt om opmerkingen toe te voegen, te chatten met andere gebruikers en in realtime updates te krijgen voor een rechtstreekse samenwerking.

Daar heb je het! Of je nu inspeelt op projectdeadlines of de laatste hand legt aan een schoolproject... je kan altijd terecht op ons gebruiksvriendelijke platform om visuele weergaven te maken, te bewerken en te delen, precies wanneer en hoe je maar wilt. 

Onze Microsoft-invoegtoepassing biedt je nog meer flexibiliteit en laat je toe jouw tijdlijn rechtstreeks uit je Lucidchart-canvas te importeren in je Word-bestand. Met Lucidchart en Microsoft maak jij informatieve tijdlijnen met een professionele uitstraling, die je kunt delen en gebruiken in al je toepassingen, documenten en presentaties. 

lucidchart word timeline

Visuals can easily clarify project timelines and align teams. Try Lucidchart and our Word integration now.

Start your free account

Over de auteur

Shannon Williams profile picture

Shannon Williams graduated from BYU in English and then turned to the world of marketing. She works as a content marketing specialist at Lucid Software. Instead of writing her novel (like she should be), Shannon spends her free time running, reading, obsessing about Oscar season, and watching Gilmore Girls on loop.

Begin vandaag nog met diagrammen maken met Lucidchart - probeer het gratis!

Gratis registreren

Nu populair

what does HR do

Wat doet HR eigenlijk? 11 kernactiviteiten

Over Lucidchart

Lucidchart is de intelligente diagramtoepassing waarmee teams complexe dingen helder kunnen maken, hun inzichten kunnen afstemmen en sneller aan de toekomst kunnen bouwen. Met deze intuïtieve, cloudgebaseerde oplossing kan iedereen visueel werken en in realtime samenwerken bij het bouwen van stroomdiagrammen, mockups, UML-diagrammen en meer.

Lucidchart is het meest populaire online alternatief voor Visio en wordt in meer dan 180 landen gebruikt door miljoenen gebruikers, van verkoopmanagers die doelorganisaties in kaart brengen tot IT-managers die hun netwerkinfrastructuur visueel willen presenteren.

Gerelateerde berichten:

How to make a timeline in Google Docs

how to make a timeline in Google Docs

Project tijdlijn maken in 8 stappen

een projecttijdlijn maken

Aan de slag

  • Prijzen
  • Individueel
  • Team
  • Bedrijf
  • Contact met sales
Nederlands
PrivacyJuridisch
Downloaden op Apple App StoreDownloaden op Google Play Store
© 2022 Lucid Software Inc.