mallar för flödesscheman

Mallar och exempel på flödesscheman

Lästid: cirka 6 min

Postat av: Shannon Williams

Som du kanske har upptäckt genom användarberättelserna på vår blogg och våra kreativa flödesscheman kan du bygga ett flödesschema för nästan vilket syfte som helst. Med några enkla linjer och rutor kan du visualisera alla idéer och processer, oavsett vilken roll du har, för att öka produktiviteten och innovationen på ditt företag.

Tvivlar du? Ta en titt på mallarna för flödesscheman nedan, och se exempel på vad du kan förbättra genom att tänka visuellt.

Förstå och dela idéer, information och processer på ett tydligt sätt.

Registrera dig för Lucidchart idag!

Tom mall för flödesschema
Enkel mall för flödesschema
Mall för beslutsflödesschema
Mall för webbplatsflödesschema
Mall för algoritmflödesschema
Mall för flödesschema för försäljningsprocessen
Mall för kommunikationsflödesschema
Mall för produktionsflödesschema
Mall för systemflödesschema
Mall för programmeringsflödesschema
Mall för konstruktionsflödesschema
Mall för flödesschema med simbanor
Mall för distributionsflödesschema
Mall för användarflödesschema
Organisationsmall

 

Tom mall för flödesschema

Flödesscheman gör det möjligt för alla – från säljare till utvecklare och kreatörer – att bättre visualisera processer, projekt och tankar och presentera dem på ett meningsfullt sätt. Börja med den här tomma mallen för flödesscheman och anpassa den efter dina behov.

tom mall för flödesschema
Tom mall för flödesschema (klicka på bilden för att ändra den online)

 

Enkel mall för flödesschema

Det finns oändliga möjligheter med flödesscheman. För att göra det enkelt kan du utgå från den här grundläggande flödesschemamallen. Lägg till olika former, kasta på lite färg och släpp loss kreativiteten!

enkel mall för flödesschema
Enkel mall för flödesschema (klicka på bilden för att ändra den online)

 

Mall för beslutsflödesschema

För de beslut som är svåra att fatta kan du kartlägga konsekvenser och scenarier med den här mallen för beslutsflödesscheman. Visualisera alla olika utfall i en situation och gör ditt val tydligare.

mall för beslutsflödesschema
Mall för flödesschema för beslutsfattande (klicka på bilden för att ändra den online)

 

Mall för flödesschema för webbplats

Att skapa en webbplats kräver seriös planering och struktur. Använd den här flödesschemamallen för webbplatser när du börjar skapa layouten för din webbplats. Du kan tydligt visualisera struktur och undersidor för hela webbplatsen, vilket ger dig en klar bild av hur du vill att dina besökare ska utforska webbplatsen och vilket innehåll du behöver skapa.

mall för flödesschema för webbplatser
Mall för flödesschema för webbplatsstruktur (klicka på bilden för att ändra den online)

 

Mall för flödesschema för algoritmer

Med flödesscheman går det att dela upp och presentera olika algoritmer så att de blir enklare att förstå. Lärare och elever kan använda mallen i klassrummet, medan IT-utvecklare och ingenjörer kan kartlägga datoralgoritmer för att informera personer som inte är så tekniskt kunniga. Kom igång genom att anpassa den här mallen efter dina egna behov.

mall för flödesschema för algoritm
Mall för flödesschema för algoritmer (klicka på bilden för att ändra den online)

 

Mall för flödesschema över försäljningsprocessen

För de flesta företag är en tydlig och exakt försäljningsprocess absolut nödvändig. Använd den här mallen för försäljningsprocessen för att kartlägga din nuvarande process och identifiera förbättringsområden. Med flödesscheman kan du undvika överlappning och se till att potentiella kunder inte tappas bort vid en överlämning.

Mall för flödesschema för försäljningssprocess
Mall för flödesschema för lagerhantering (klicka på bilden för att ändra den online)

 

Mall för flödesschema för kommunikation

För att uppmuntra effektiv kommunikation bör du se till att alla förstår vem som ska vara inblandad, vilken roll den personen har och vad som händer härnäst. Det här exemplet på ett flödesschema visar de olika kommunikationsvägarna mellan olika enheter i en hypotetisk folkhälsokris. Du kan använda den här mallen och anpassa den till ditt eget scenario.

mall för flödesschema för kommunikation
Mall för flödesschema för kommunikation (klicka på bilden för att ändra den online)

 

Mall för produktionsflödesschema

Den här generiska mallen för produktionsflödesscheman kan vara en bra utgångspunkt för tillverkare som ska rita upp sina egna processer eller projekt. Hitta sätt att effektivisera den nuvarande processen och maximera din tid genom att anpassa den här exempelmallen.

mall för flödesschema för produktion
Mall för flödesschema för produktion (klicka på bilden för att ändra den online)

 

Mall för systemflödesschema

Systemflödesscheman visar dataflödet genom ett visst system, inklusive de olika alternativ som finns tillgängliga beroende på flödesriktningen. Den här flödesschemamallen visar till exempel flödet för en ny användare som loggar in på en onlinetjänst. Anpassa mallen till ditt användarflöde och skapa den bästa användarupplevelsen.

mall för systemflödesschema
Mall för systemflödesschema (klicka på bilden för att ändra den online)

 

Mall för flödesschema för programmering

Programmering kan vara komplicerat, men med ett flödesschema kan du göra även de mest invecklade systemen enkla att förstå för dem som har mindre programmeringsvana. Anpassa den här flödesschemamallen för programmering som för närvarande visar vilka funktioner en programmerare behöver koda.

mall för flödesschema för programmering
Mall för flödesschema för programmering (klicka på bilden för att ändra den online)

 

Mall för flödesschema för konstruktion

Som du ser i det här exemplet kan du använda flödesscheman för att visa alla de olika stegen och potentiella resultaten för ett lyckat konstruktionsprojekt. Anpassa mallen för flödesscheman för konstruktion och låt det inkludera personliga interaktioner och det mest effektiva sättet att genomföra projektet.

mall för flödesschema för konstruktion
Mall för flödesschema för konstruktion (klicka på bilden för att ändra den online)

 

Mall över flödesschema med simbanor

Med ett simbanediagram kan du visualisera hur olika enheter interagerar i olika skeden, till och med samtidigt. Börja med att använda den här mallen för simbanediagram och lägg till dina specifika roller, handlingar och resultat.

mall för flödesschema med simbanor
Mall för flödesschema med simbanor (klicka på bilden för att ändra den online)

 

Mall för distributionsflödesschema

Flödesscheman för distribution beskriver hur grupper interagerar med varandra för att utföra en affärsprocess. Utgå från den här mallen för distributionsflödesscheman och lägg till personer från ditt team och deras specifika roller.

mall för distributionsflödesschema
Mall för distributionsflödesschema (klicka på bilden för att ändra den online)

 

Mall för användarflödesschema

Innan du utvecklar en webb- eller mobilapp bör du använda den här mallen för flödesscheman för att visualisera användarflödet i appen. Ge dina användare den bästa upplevelsen och öka sannolikheten för att de registrerar sig.

mall för användarflödesschema
Mall för flödesschema för användarflöde (klicka på bilden för att ändra den online)

 

Mall för organisationsflödesschema

Om du behöver ett bättre sätt att förstå strukturen i ditt team och hur medlemmarna interagerar med varandra kan du börja visualisera det med vårt program för organisationsscheman. Kom igång med det här organisationsflödesschemat. Fastställ teamets hierarki och sprid den i hela företaget.

mall för organisationsschema för en kyrka
Mall för flödesschema för en organisation (klicka på bilden för att ändra den online)

Hur man lägger till ett flödesschema i Google Dokument

Nu när du har skapat ditt flödesschema bör du se till att du och ditt team lätt kan komma åt det. Lucidchart är helt integrerat med G Suite, så du kan lägga till flödesscheman direkt i dina Google-dokument. Den här guiden visar hur du installerar vårt kostnadsfria tillägg och infogar ett flödesschema i ett dokument.

hur man lägger till ett organisationsschema i Google Dokument

Som du ser finns det verkligen flödesscheman för allt. I genomsnitt innoverar företag 40 % snabbare när de använder Lucidchart, så prova vårt program för flödesscheman idag och se vad det visuella arbetet kan göra för din organisation. Ännu mer inspiration finns i vårt kompletta mallbibliotek för flödesscheman.

Om författaren

Shannon Williams profile picture

Shannon Williams graduated from BYU in English and then turned to the world of marketing. She works as a content marketing specialist at Lucid Software. Instead of writing her novel (like she should be), Shannon spends her free time running, reading, obsessing about Oscar season, and watching Gilmore Girls on loop.

Börja diagram med Lucidchart idag - prova gratis!

Registrera dig gratis

Om Lucidchart

Lucidchart är den intelligenta schemaapplikationen som ger team möjlighet att klargöra komplexitet, anpassa sina insikter och bygga framtiden - snabbare. Med denna intuitiva molnbaserade lösning kan alla arbeta visuellt och samarbeta i realtid medan de bygger flödesscheman, mockups, UML-diagram och mer.

Lucidchart är det populäraste onlinealternativet till Visio och används i över 180 länder av miljontals användare, från försäljningschefer som kartlägger kundorganisationer till IT-chefer som visualiserar nätverksinfrastruktur.

Komma igång

  • Priser
  • Individ
  • Team
  • Större företag
  • Kontakta säljare
SekretessRättsligKakor

© 2023 Lucid Software Inc.