Verktyg för flödesscheman

Lucidchart är en visuell arbetsyta som kombinerar diagram, datavisualisering och samarbete för bättre förståelse och större innovation.

Gör ett diagram
Se videon
verktyg för flödesschema

Skapa ditt flödesschema online med Lucidchart

 • onlineverktyg för flödesscheman

  Alla former du behöver för att designa proffsiga flödesscheman

  Ett flödesschema representerar visuellt de steg och beslut som är en del av att slutföra en process. Oavsett om du är helt ny på att rita flödesscheman eller om du är mer erfaren innehåller vårt kostnadsfria verktyg för flödesscheman allt du behöver för att rita upp alla typer av processer. Med Lucidcharts omfattande mallbibliotek kommer du igång med att skapa imponerande och tydliga flödesscheman på några minuter, och dra-och-släpp-funktionaliteten gör det enkelt att placera och ordna former i ett logiskt flöde.

 • samarbete i lucidchart

  Samarbeta när som helst, var som helst

  Skapa flödesscheman med Mac eller PC – eftersom vårt verktyg för flödesscheman är webbaserat behövs det ingen installation och programmet fungerar med alla enheter, webbläsare och operativsystem. Lucidchart hjälper teammedlemmar att samarbeta i realtid och arbeta mobilt överallt i världen, vilket gör det virtuella kontoret mycket mer produktivt. Istället för att skicka diagram fram och tillbaka och stöta på versionsproblem, kan ni arbeta tillsammans som ett team för att skapa en slutprodukt.

 • gratis verktyg för flödesscheman

  Dela och presentera enkelt dina diagram

  När du är redo för bidrag från andra teammedlemmar kan du enkelt dela dina flödesscheman online genom Lucidchart. Samarbetspartners kan lägga till kommentarer, chatta i realtid, göra ändringar och slutföra diagrammet tillsammans. När flödesschemat är färdigt kan du generera en delningsbar URL, bädda in ditt diagram i en wiki eller andra populära appar, eller exportera diagrammet som en PDF, JPEG eller PNG. Eftersom ändringar synkroniseras automatiskt har du och ditt team alltid tillgång till den senaste versionen av dokumentet, oavsett var det publiceras.

 • flödesschema i google dokument

  Integrera sömlöst med G Suite

  Vårt verktyg för flödesscheman integrerar med Googles program för att uppmuntra samarbete och öka produktiviteten i hela företaget. Med våra kostnadsfria tillägg för Google Dokument, Kalkylark och Presentationer kan du snabbt och sömlöst infoga flödesscheman i dina dokument, kalkylark och presentationer för att ge dina idéer sammanhang. Gå till Lucidchart-redigeraren direkt från apparna för att uppdatera dina diagram efter behov, och uppdatera sedan dina infogade diagram med ett enda klick.

 • flödesdiagram i excel

  Integrera med Microsoft Office-program

  Om du ger dina läsare en visuell representation av dina idéer blir de enklare att förstå, och med våra Microsoft-tillägg kan du enkelt inkludera dina bilder i Word, Excel, PowerPoint och Teams. Ta dina ifyllda online-flödesscheman och släpp dem i Word-dokument för att komplettera textbaserade dokument. Infoga interaktiva diagram i dina PowerPoint-presentationer för att hålla din publik intresserad. Förtydliga svårtuggade data i dina Excel-kalkylblad med flödesscheman och andra diagram för att ge siffrorna sammanhang.

Hur man gör ett flödesschema online

 1. Samla information och rådgör med intressenter

  Identifiera vilken process du vill presentera i ett flödesschema och bestäm start- och slutpunkterna. Samla de inblandade nyckelaktörerna för att brainstorma och beskriva de steg som krävs.

 2. Välj en mall eller öppna ett tomt dokument

  Välj en av Lucidcharts många mallar och fyll helt enkelt i lämplig information i formerna. Eller börja med en tom arbetsyta och skapa ditt flödesschema från grunden.

 3. Dra och släpp flödesdiagramformer

  Klicka och dra de former du vill ha från formbiblioteket och släpp dem var som helst på arbetsytan. Klicka bara på en form för att lägga till text till den och använd de tillgängliga formateringsalternativen för att anpassa former, färger och text.

 4. Koppla ihop formerna i rätt ordning

  Håll muspekaren över valfri form för att se fyra vita prickar med röd ram. Klicka bara på en av dessa prickar och dra en linje eller en pil för att ansluta till nästa form. Klicka för att lägga till text direkt på linjen och formatera utseendet i egenskapsfältet.

 5. Dela flödesschemat, analysera och samarbeta om förbättringar

  Ordna uppgifter och beslutspunkter i rätt följd och dela sedan flödesschemat med intressenter så att de kan analysera, kommentera, redigera och förbättra diagrammet innan det presenteras eller publiceras.

Gör ett flödesschema

Vanliga frågor om vårt verktyg för flödesscheman

Se varför Lucidchart är det bästa gratisverktyget för flödesscheman

Med miljoner användare över hela världen

”Med Lucidchart går det att göra fina flödesdiagram som ökar kundernas förståelse. Det är enkelt att se vem som jobbar med vad. Och viktigast av allt: det är väldigt enkelt att lära sig.”

Capterra rating

4,5 av 5 stjärnor i över 650 recensioner

 • Amazon logo
 • Bridgestone logo
 • Siemens logo
 • NBC logo
 • Google logo
 • PUBG Mobile logo

Bläddra bland mallar för flödesscheman

mall för flödesschema för konto

mall för flödesschema för kontoägande

Se varför 99% av Fortune 500-företag säkert skalar sina företag med Lucidchart

Läs mer

Komma igång

 • Priser
 • Individ
 • Team
 • Större företag
 • Kontakta säljare
SekretessRättsligKakor
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor

© 2022 Lucid Software Inc.