Verktyg för flödesscheman

Lucidchart är ett intelligent diagramprogram som tar flödesscheman till nästa nivå. Anpassa former, importera data och mycket mer. Se och bygg framtiden var som helst med Lucidchart.

Gör ett gratis flödesschema

eller fortsätt med

Registrera dig med GoogleLogga inRegistrera dig med MicrosoftLogga inRegistrera dig med SlackLogga in

Genom att registrera dig godkänner du våra användarvillkor och bekräftar att du har läst och förstår vår integritetspolicy.

Se varför miljontals användare över hela världen väljer Lucidchart.

 • Amazon logo
 • BAWAG PSK logo
 • NBC logo
 • Venmo logo
 • Google logo

Flödesscheman med flyt.

Kom igång på några minuter med vårt enkla, intuitiva verktyg för att skapa flödesscheman.

Mångsidiga flödesscheman

Med vårt verktyg för att skapa flödesscheman kan du skapa diagram över allt från system och processer till data och applikationer. Visualisera komplexa system på ett och samma ställe.

Formbibliotek för flödesscheman

I vårt dynamiska bibliotek med former för flödesscheman finns allt du behöver, inklusive former, symboler och simbanor, så att du kan skapa både enkla och komplexa diagram.

Lätt att använda

Vårt verktyg för att skapa flödesscheman har ett enkelt användargränssnitt med drag-och-släpp-funktionalitet så att du kan börja skapa flödesscheman online inom några minuter.

Avancerade funktioner för flödesscheman

Tack vare Lucidchart-funktioner som villkorlig formatering, datalänkning, lager som visar processfaser, åtgärdsknappar och externa länkar kan du skapa större och mer komplexa diagram.

Importera diagram

Importera dina diagram från Visio, Gliffy eller OmniGraffle och fortsätt där du slutade.

Arbeta var som helst

Med ett molnbaserat verktyg är det enkelt att börja skapa diagram – oavsett enhet, webbläsare eller operativsystem.

Säkerhet

Din säkerhet och integritet är viktig för oss. Lucidchart upprätthåller efterlevnadscertifieringar som PCI, Privacy Shield och SOC 2.

Lucid och säkerhet

Höga betyg

Lucidchart har tusentals femstjärniga recensioner på ledande tredjepartstjänster som Capterra, G2 och TrustRadius.

Bemästra grunderna i Lucidchart på tre minuter

 • Skapa ditt första flödesschema online från en mall, en tom arbetsyta eller ett importerat dokument.
 • Lägg till text, former och linjer för att anpassa flödesschemat.
 • Lär dig justera stil och formatering i flödesschemat.
 • Hitta det du behöver med funktionssökningen.
 • Dela flödesschemat med teamet och börja samarbeta.
Gör ett flödesschema

Mallar för flödesscheman

Kom igång med att skapa ditt eget flödesschema med de här kostnadsfria mallarna från vårt galleri.

Exempel på flödesschema för en algoritm

Exempel på flödesschema för API

Exempel på flödesschema för IT-revision

Lucidchart-integrationer

Koppla Lucidchart till de branschledande apparna du tycker om.

Lucidchart Integrations

Se varför team väljer Lucidchart

Skapa diagram, visualisera data och samarbeta på en och samma plattform.

Samarbete

Skapa enkelt flödesscheman online på valfri enhet. Lucidchart hjälper team att samarbeta i realtid överallt i världen. Höj produktiviteten samtidigt som du samarbetar med ditt team för att uppnå produktmålen.

Tydlighet

Lucidchart gör det komplexa tydligt. Intelligenta diagram gör att du snabbt kan visualisera projekt och processer, från början till slut.

Samordning

Skapa samordning inom teamet genom att samarbeta på samma ställe. Håll energin uppe genom att snabbt skissa upp processer och idéer tillsammans i realtid.

Bättre tillsammans

Lucid Visual Collaboration Suite förändrar sättet att arbeta, från idé till färdigt projekt. Brainstorma och planera i Lucidspark och kartlägg i Lucidchart. Skapa en levande ritning av din organisation.

Vad är ett flödesschema?

Ett flödesschema är ett diagram som visar en process, ett system eller en datoralgoritm. Det används för att dokumentera, studera, planera, förbättra och kommunicera komplexa processer i tydliga, koncisa diagram. I flödesscheman används specifika former för att definiera olika typer av steg, tillsammans med anslutande pilar som illustrerar flöde och sekvens. De är en av de vanligaste diagramtyperna och används av både tekniska och icke-tekniska personer inom många områden.

Hur man gör ett flödesschema

 1. Samla in information och definiera syftet med flödesschemat

  Identifiera vilken process som du vill presentera i ditt flödesschema och bestäm start- och slutpunkterna. Samla de inblandade intressenterna för att brainstorma och beskriva de steg som krävs. Du kan använda Lucidspark för att brainstorma online i realtid med dina teammedlemmar.

 2. Välj en mall, öppna ett tomt dokument eller importera ditt flödesschema.

  Välj en av Lucidcharts många flödesschemamallar och fyll helt enkelt i lämplig information i formerna. Du kan också börja från början med en tom arbetsyta för att skapa ditt flödesschema online. Om du redan har en egen mall eller ett flödesschema som du har skapat och som behöver uppdateras kan du importera diagrammet från Lucidspark, Visio, Gliffy, OmniGraffle eller Diagrams.net till Lucidchart. Om du bara har data att importera kan du importera din datauppsättning från Google Kalkylark eller Excel.

 3. Dra och släpp flödesdiagramformer

  Klicka och dra de former du vill ha från formbiblioteket och släpp dem var som helst på arbetsytan. Klicka bara på en form för att lägga till text till den och använd de tillgängliga formateringsalternativen för att anpassa former, färger och text.

 4. Koppla ihop formerna i rätt ordning

  Håll muspekaren över valfri form för att se fyra vita cirklar med röd ram. Klicka bara på en av dessa cirklar och dra en linje eller en pil för att ansluta till nästa form. Klicka på linjen för att lägga till text och formatera linjens utseende i egenskapsfältet.

 5. Dela ditt flödesschema och samarbeta i realtid om förbättringar

  När du har skapat processens uppgifter och beslutspunkter och sett till att varje steg är tydligt beskrivet kan du dela flödesschemat med intressenterna så att de kan ge förslag på förbättringar, kommentera, redigera och göra andra ändringar i diagrammet innan du presenterar eller publicerar det.

 6. Presentera eller publicera ditt flödesschema

  När flödesschemat är klart kan du publicera det som en PDF eller bild. För att presentera kan du konvertera flödesschemat till en bild och presentera direkt från Lucidchart eller exportera flödesschemat till Google Presentationer. Läs vår guide Hur man gör ett flödesschema för detaljerade instruktioner för att skapa ett flödesschema.

Vanliga frågor om flödesscheman

Komma igång

 • Priser
 • Individ
 • Team
 • Större företag
 • Kontakta säljare
SekretessRättsligSekretessval för cookiesCookiepolicy
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor
 • tiktok

© 2024 Lucid Software Inc.