PINGDOM_CANARY_STRING
Lucidchart LogoDe kritieke-padmethode en PERT-diagrammen
    Een PERT-diagram bouwen
Diagram

De kritieke-padmethode en PERT-diagrammen

Wat zijn uw wensen op het gebied van PERT-diagrammen?

Ik heb nog geen ervaring met PERT-diagrammen en wil graag meer informatie.
Ik wil mijn eigen PERT-diagram maken in Lucidchart.

PERT staat voor Program Evaluation Review Technique en het is een methode die u verrassend eenvoudiger onder de knie kunt krijgen dan u op het eerste gezicht zou denken. Gebruik deze gids om de kritieke-padmethode (CPM) beter te begrijpen en om te leren hoe u deze methode kunt gebruiken in combinatie met de beoordelingstechnieken in PERT-diagrammen.

Dit artikel leest u in 3 minuten

Wilt u een eigen PERT-diagram maken? Probeer Lucidchart. Het is snel, eenvoudig en volledig gratis.

Een PERT-diagram maken

Wat is de kritieke-padmethode (CPM)?

De kritieke-padmethode, ook bekend als de CPM (Critical Path Method), kan een nuttige tool zijn om complexe projecten, en de hoeveelheid tijd die nodig is voor individuele taken, beter in te plannen en te beheren. CPM geeft de specifieke volgorde van handelingen aan, die onvermijdelijk bepaalt hoeveel tijd nodig is voor het project dat u aan het inplannen bent. Dit is vooral nuttig als u projecten beheert met overlapping, een lange tijdsduur of zelfs vertraging, omdat u een project kunt benaderen op basis van individuele taken, die u kunt visualiseren in een stroomdiagram, waarna u de tijdsduur van elke individuele taak nauwkeurig in kunt schatten. In veel gevallen kiezen projectmanagers ervoor om PERT en de CPM te combineren zodat ze elke taak beter kunnen visualiseren, inclusief hun plek in de volgorde en de verwachte tijdsduur.

Diagrammen maken gaat snel en eenvoudig met Lucidchart. Start vandaag nog een gratis proefperiode en u kunt meteen beginnen met het maken en delen van diagrammen.

Een PERT-diagram maken

Voordelen van de kritieke-padmethode

De kritieke-padmethode of -analyse werd in combinatie met PERT ontwikkeld. Beide technieken worden gebruikt om projecten binnen een specifiek tijdschema te beheren. De kritiek-padmethode berekent het langste "pad" dat mogelijk is met uw geplande activiteiten, en bepaalt vervolgens welke tijdsdruk er voor elke activiteit geldt. De projectmanager kan vervolgens deze paden bestuderen en beslissen welke stappen genomen moeten worden voor een hogere efficiëntie. Probeer de CPM voor projectmanagement en planning – uw bedrijf kan tijd en geld besparen door de uiterst nauwkeurige schattingen na te leven.

  • Identificeer de belangrijkste taken en de taken met de langste tijdsduur binnen een project.
  • Verminder de totale tijdsduur door taken te vinden waarvan u de tijdsduur kunt aanpassen, maar die hetzelfde moeten blijven om uw deadline te halen.
  • Vergelijk de geplande vooruitgang met de feitelijke vooruitgang.

De kritieke-padmethode gebruiken met PERT-diagrammen

Als u de kritieke-padmethode in combinatie met PERT-diagrammen toepast, kunt u de manier waarop u projecten beheert aanzienlijk verbeteren en krijgt u een realistische deadline en processtroom. Breng uw project in kaart met een PERT-diagram en gebruik de CPM in de laatste stap om de tijdstippen van voltooiing van uw taken in te schatten. Wanneer u een PERT-diagram maakt, geeft u ruwe schattingen aan elke taak of scenario. Daarbij is het een goed idee om zowel de langst als de kortst mogelijke tijdsduur van elke activiteit in te schatten. Het is ook verstandig om rekening te houden met vertraging en de langst mogelijke tijdsduren van taken in te schatten als er kansen op tegenslagen zijn.

Zodra u de taken van het project op volgorde heeft gezet en de geschatte tijdsduren heeft toegepast, kunt u een PERT-diagram maken met uw geschatte tijdsduren.

In dit voorbeeld hebben we een PERT-diagram gemaakt met acht taken, waarbij elke taak een andere geschatte tijdsduur heeft.

kritieke-padmethode

Zodra we de verschillende paden hebben vastgesteld met hun tijdsduren van begin tot eind, kunnen we zien dat A en G de kritiekste paden zijn omdat ze de langste tijdsduur hebben en dat verscheidene andere taken afhankelijk zijn van pad A, wat de geschatte tijdsduur verhoogt.

Nu hebben we de optie om dieper in te gaan op het proces van de individuele taken en om potentiële gebieden te identificeren waarop tijd kan worden bespaard, of om een nauwkeurige schatting te maken van de resterende tijdsduur.

Pas de kritieke-padmethode toe op uw PERT-diagrammen wanneer u projecten inplant en profiteer van de realistische verwachtingen en deadlines die deze benadering kan bieden.


Extra bronnen

  • Sjablonen voor PERT-schema's

Door de kritieke-padmethode te gebruiken met uw PERT-diagrammen, kunt u nauwkeurigere voorspellingen maken over projecten in de maak. Als u een projectmanager bent, kunt u Lucidchart gratis uitproberen en prachtige PERT-diagrammen met nauwkeurige deadlines maken met de kritieke-padmethode. Meld u vandaag nog aan!

Wilt u een eigen PERT-diagram maken? Probeer Lucidchart. Het is snel, eenvoudig en volledig gratis.

Nederlands
EnglishFrançaisDeutsch日本語PortuguêsEspañolNederlandsPусскийItaliano
PrivacyJuridisch
© 2021 Lucid Software Inc.