Symbolen en pictogrammen voor netwerkdiagrammen

Wat zijn je behoeften op het gebied van network diagrammen?

Ik ben nieuw met network diagrammen en wil graag meer leren

Ik wil mijn eigen network diagram maken in Lucidchart.

Ik wil een network diagram maken met behulp van een Lucidchart template


Als u complexe netwerkdiagrammen wilt creëren of begrijpen, moet u eerst een basiskennis hebben van de gebruikte netwerkdiagramsymbolen. In deze gids vindt u de meest elementaire vormen, waaronder die van standaard Cisco-, Azure-, Google Cloud Platform-  en AWS-netwerkdiagrammen.

Dit artikel leest u in 3 minuten

Wil jij je eigen network diagram maken? Probeer Lucidchart. Het is snel, simpel en compleet gratis!

Een network diagram maken

Veelgebruikte symbolen en pictogrammen voor netwerkdiagrammen

Netwerkdiagrammen zijn een handig hulpmiddel om verbindingen in een computer- of telecommunicatienetwerk in kaart te brengen. Deze diagrammen kunnen alles tonen, van netwerken op grote schaal, zoals de connectiviteit in steden, tot meer kleinschalige netwerken in een kantoorgebouw. Aangezien er honderden of zelfs duizenden mogelijke symbolen in netwerkdiagrammen zijn, toont deze gids u alleen de meest gebruikte. Probeer Lucidchart om ons volledige aanbod symbolen en pictogrammen te ontdekken!

Vormen voor netwerkdiagrammen in Lucidchart

Er zijn verschillende manieren om netwerkdiagrammen te maken, maar Cisco en Amazon Web Services (AWS) zijn het populairst. Lucidchart biedt uitgebreide vormbibliotheken met symbolen om uw netwerken te modelleren. Naast AWS-, Azure-, Google Cloud Platform- (GCP) en Cisco-vormen biedt Lucidchart een vormbibliotheek voor de meer algemene netwerkdiagramsymbolen en -pictogrammen.

Met Lucidchart krijgt u heel eenvoudig toegang tot de symbolen die u hieronder ziet. Open een nieuw Lucidchart-document, druk op de knop "+ Vormen" aan de linkerkant van uw scherm en activeer alle relevante vormbibliotheken. Als u symbolen voor netwerkdiagrammen nodig heeft, die u niet kunt vinden in Lucidchart, kunt u SVG's en andere afbeeldingsbestanden importeren om uw eigen symbolen te maken. Ga vandaag nog aan de slag met een van onze sjablonen voor netwerkdiagrammen!

Switches en bridges

In netwerkdiagrammen stellen switches meerdere ethernetpoorten voor die meerdere apparaten kunnen verbinden. Switchsymbolen kunnen ook worden gebruikt om de overdracht van gegevens via telefoonnetwerken in kaart te brengen.

Bridgesymbolen verbinden twee ethernetnetwerken tot een enkel uitgebreid ethernet. Ze zijn vooral belangrijk bij het schetsen van netwerken die geografisch van elkaar gescheiden zijn. Aangezien bridges dateren van voor switches komen ze tegenwoordig nog maar zelden voor, tenzij als draadloze bridges.

Switch- en bridgesymbolen voor netwerkdiagrammen

Wil jij je eigen network diagram maken? Probeer Lucidchart. Het is snel, simpel en compleet gratis!

Een network diagram maken

Routers

Routers zijn wellicht het meest gebruikte symbool in netwerkdiagrammen. Ze beheren het verkeer tussen apparaten of netwerken. Routers hebben de bijkomende mogelijkheid dat ze een draadloos toegangspunt of breedbandmodem mogelijk maken, waardoor ze in veel gevallen nuttiger zijn dan switches.

Routersymbolen voor netwerkdiagrammen

Databases

Databases organiseren grote hoeveelheden gegevens. In standaard AWS- en Cisco-netwerken kunnen ze met de onderstaande vormen worden weergegeven. Beoordeel uw netwerk en bepaal welke database het meest bruikbaar is. Afhankelijk van uw behoeften kunt u kiezen voor vormen voor een operationele, specifieke, externe of hypermediadatabase. U kunt uw databasevorm ook op basis van andere factoren kiezen, zoals het soort machine dat de database ondersteunt (bijv. servercluster) of de querytalen die ervoor worden gebruikt (bijv. SQL).

Databasesymbolen voor netwerkdiagrammen

Connectors en apparaten

Connectorvormen tonen de route die gegevens binnen uw netwerkdiagram afleggen. Het symbool dat u kiest is afhankelijk van het soort dataverkeer dat wordt gestuurd. Gebruik gerust verschillende apparaten zoals pc's en telefoons om het communicatiemedium van uw netwerk te modelleren. In de vormbibliotheek voor netwerkdiagrammen van Lucidchart kunt u een groot aantal extra symbolen vinden .

Connector- en apparaatsymbolen voor netwerkdiagrammen

Extra bronnen

Lucidchart is de perfecte netwerkdiagrambouwer, ongeacht uw ervaring. Ga vandaag nog aan de slag en creëer ongelooflijke netwerkdiagrammen die iedereen kan begrijpen.

Wil jij je eigen network diagram maken? Probeer Lucidchart. Het is snel, simpel en compleet gratis!

Aan de slag

 • Prijzen
 • Individueel
 • Team
 • Enterprise
 • Contact met sales
PrivacyJuridischPrivacykeuzes voor cookiesCookiebeleid
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor
 • tiktok

© 2024 Lucid Software Inc.