PINGDOM_CANARY_STRING
Lucidchart LogoSymbolen en pictogrammen voor netwerkdiagrammen
    Build a network diagram
Diagram

Symbolen en pictogrammen voor netwerkdiagrammen

What are your network diagram needs?

I'm new to network diagrams and want to learn more.
I want to make my own network diagram in Lucidchart.

Inhoud

  • Veelgebruikte symbolen en pictogrammen voor netwerkdiagrammen
  • Switches en bridges
  • Routers
  • Databases
  • Connectors en apparaten

Als u complexe netwerkdiagrammen wilt creëren of begrijpen, moet u eerst een basiskennis hebben van de gebruikte netwerkdiagramsymbolen. In deze gids vindt u de meest elementaire vormen, waaronder die van standaard Cisco-, Azure-, Google Cloud Platform-  en AWS-netwerkdiagrammen.

Dit artikel leest u in 3 minuten

Want to make a network diagram of your own? Try Lucidchart. It's quick, easy, and completely free.

Make a network diagram

Veelgebruikte symbolen en pictogrammen voor netwerkdiagrammen

Netwerkdiagrammen zijn een handig hulpmiddel om verbindingen in een computer- of telecommunicatienetwerk in kaart te brengen. Deze diagrammen kunnen alles tonen, van netwerken op grote schaal, zoals de connectiviteit in steden, tot meer kleinschalige netwerken in een kantoorgebouw. Aangezien er honderden of zelfs duizenden mogelijke symbolen in netwerkdiagrammen zijn, toont deze gids u alleen de meest gebruikte. Probeer Lucidchart om ons volledige aanbod symbolen en pictogrammen te ontdekken!

Vormen voor netwerkdiagrammen in Lucidchart

Er zijn verschillende manieren om netwerkdiagrammen te maken, maar Cisco en Amazon Web Services (AWS) zijn het populairst. Lucidchart biedt uitgebreide vormbibliotheken met symbolen om uw netwerken te modelleren. Naast AWS-, Azure-, Google Cloud Platform- (GCP) en Cisco-vormen biedt Lucidchart een vormbibliotheek voor de meer algemene netwerkdiagramsymbolen en -pictogrammen.

Met Lucidchart krijgt u heel eenvoudig toegang tot de symbolen die u hieronder ziet. Open een nieuw Lucidchart-document, druk op de knop "+ Vormen" aan de linkerkant van uw scherm en activeer alle relevante vormbibliotheken. Als u symbolen voor netwerkdiagrammen nodig heeft, die u niet kunt vinden in Lucidchart, kunt u SVG's en andere afbeeldingsbestanden importeren om uw eigen symbolen te maken. Ga vandaag nog aan de slag met een van onze sjablonen voor netwerkdiagrammen!

Switches en bridges

In netwerkdiagrammen stellen switches meerdere ethernetpoorten voor die meerdere apparaten kunnen verbinden. Switchsymbolen kunnen ook worden gebruikt om de overdracht van gegevens via telefoonnetwerken in kaart te brengen.

Bridgesymbolen verbinden twee ethernetnetwerken tot een enkel uitgebreid ethernet. Ze zijn vooral belangrijk bij het schetsen van netwerken die geografisch van elkaar gescheiden zijn. Aangezien bridges dateren van voor switches komen ze tegenwoordig nog maar zelden voor, tenzij als draadloze bridges.

Diagrammen maken gaat snel en eenvoudig met Lucidchart. Start vandaag nog een gratis proefperiode en u kunt meteen beginnen met het maken en delen van diagrammen.

Make a network diagram

Routers

Routers zijn wellicht het meest gebruikte symbool in netwerkdiagrammen. Ze beheren het verkeer tussen apparaten of netwerken. Routers hebben de bijkomende mogelijkheid dat ze een draadloos toegangspunt of breedbandmodem mogelijk maken, waardoor ze in veel gevallen nuttiger zijn dan switches.

Databases

Databases organiseren grote hoeveelheden gegevens. In standaard AWS- en Cisco-netwerken kunnen ze met de onderstaande vormen worden weergegeven. Beoordeel uw netwerk en bepaal welke database het meest bruikbaar is. Afhankelijk van uw behoeften kunt u kiezen voor vormen voor een operationele, specifieke, externe of hypermediadatabase. U kunt uw databasevorm ook op basis van andere factoren kiezen, zoals het soort machine dat de database ondersteunt (bijv. servercluster) of de querytalen die ervoor worden gebruikt (bijv. SQL).

Connectors en apparaten

Connectorvormen tonen de route die gegevens binnen uw netwerkdiagram afleggen. Het symbool dat u kiest is afhankelijk van het soort dataverkeer dat wordt gestuurd. Gebruik gerust verschillende apparaten zoals pc's en telefoons om het communicatiemedium van uw netwerk te modelleren. In de vormbibliotheek voor netwerkdiagrammen van Lucidchart kunt u een groot aantal extra symbolen vinden .


Extra bronnen

Lucidchart is de perfecte netwerkdiagrambouwer, ongeacht uw ervaring. Ga vandaag nog aan de slag en creëer ongelooflijke netwerkdiagrammen die iedereen kan begrijpen.

Want to make a network diagram of your own? Try Lucidchart. It's quick, easy, and completely free.