Netwerk in kaart brengen tool

Lucidchart is een visuele werkruimte voor het maken van diagrammen, voor het visualiseren van gegevens en voor samenwerking om meer inzicht te bieden en innovatie te stimuleren.

Een diagram maken
Bekijk de video
netwerk in kaart brengen tool

Bouw online in een paar minuten je netwerkdiagram

 • diagrammen huidige en toekomstige netwerkstaat

  Visualiseer de huidige en toekomstige staat van je netwerk

  Netwerkdiagrammen spelen een essentiële rol bij het illustreren van de finesses van je netwerk. Als netwerkingenieur of IT-professional moet je waarschijnlijk netwerkdiagrammen maken wanneer jij je netwerk ontwerpt of bouwt, problemen oplost of anderen helpt de werking ervan te begrijpen. Netwerkdiagramtools kunnen niet alleen worden gebruikt om updates te coördineren, maar ook als documentatie voor externe communicatie, voor het inwerken van nieuwe medewerkers, het oplossen van problemen enzovoorts. Gebruik onze netwerkdiagrambouwer om ervoor te zorgen dat je netwerk soepel draait en voldoet aan beveiligingsstandaarden zoals AVG, PCI en SOC 2.

 • creëer netwerkdiagrammen in Lucidchart

  Maak netwerkdiagrammen volgens industriestandaarden

  Bouw je netwerkdiagram online met behulp van standaardnetwerktopologie met onze uitgebreide vormbibliotheken en intuïtieve interface. Je krijgt toegang tot honderden standaard- en branchespecifieke pictogrammen waarmee jij al je routers, servers en verbindingen gemakkelijk in kaart kunt brengen. Je kunt zelfs gegevens aan je vormen koppelen om het aantal poorten, IP-adressen en meer weer te geven. Lucidchart beschikt over wereldwijd erkende vormen en pictogrammen voor Cisco, serverracks en andere leverancieronafhankelijke vormen. Maar je kunt ook je eigen vormen importeren, zodat je over alle benodigde pictogrammen beschikt om je netwerk accuraat weer te geven. 

 • collaboratieve netwerkdiagramsoftware

  Creëer een enkele bron van informatie voor samenwerking

  Of je nu naleving van regels wilt aantonen of netwerkwijzigingen wilt implementeren, met onze netwerkontwerpsoftware kun je een enkele, centrale bron van informatie voor je netwerk creëren. Lucidchart zorgt ervoor dat teams altijd toegang hebben tot de meest recente versie van je netwerkdiagram en de versiegeschiedenis, zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen over je netwerk. Onze tool voor het in kaart brengen van je netwerk in de cloud werkt naadloos op pc's en systemen met macOS en Linux, zodat je altijd en overal met iedereen kunt samenwerken. Plaats opmerkingen rechtstreeks op je diagram of @mention specifieke bijdragers om het feedbackproces te vereenvoudigen en te versnellen.

 • deel netwerkdiagrammen online

  Integreren en delen

  Wanneer je onze netwerkdiagrambouwer combineert met de populaire apps die je al gebruikt, dan kun jij je verzorgd uitziende netwerkdiagrammen gemakkelijk delen met collega's. Lucidchart integreert naadloos met Confluence, Jira, Slack, Microsoft Teams en andere. Als we geen ingebouwde integratie hebben, kun je nog altijd ingesloten code gebruiken om je diagram op te nemen in je wiki of andere platformen. Deel je netwerkdiagram via e-mail of een gepubliceerde link. Kies wie je netwerkdiagram kan bekijken en bewerken met behulp van aanpasbare deelmachtigingen.

 • alternatieve netwerkontwerpsoftware

  Vervang Visio door Lucidchart

  Als je Visio hebt gebruikt om je netwerk in kaart te brengen, dan kun je gemakkelijk overstappen naar Lucidchart. Importeer VDX-, VSD- en VSDX-bestanden en Visio-stencils, zowel algemene als aangepaste vormen, in Lucidchart zodat je niet helemaal opnieuw hoeft te beginnen. Dankzij onze exportfunctie kun je aan netwerkdiagrammen blijven samenwerken met collega's en klanten die Visio gebruiken. Als favoriete netwerkdiagrambouwer biedt Lucidchart niet alleen alle functionaliteit van Visio, maar daarnaast ook een intuïtievere interface, echte realtime samenwerking, integratie van gegevens en beschikbaarheid op verschillende apparaten en besturingssystemen. En dat allemaal tegen lagere kosten.

Zo maak je online een accuraat netwerkdiagram

 1. Een sjabloon voor netwerkdiagrammen selecteren

  Ga snel aan de slag met een sjabloon uit onze uitgebreide sjablonengalerij of druk op 'M' om netwerkvormbibliotheken toe te voegen en helemaal zelf je eigen netwerkdiagram te maken.

 2. Netwerkcomponenten toevoegen en verwijderen

  Versleep gestandaardiseerde, branchespecifieke pictogrammen om een gedetailleerde weergave van je netwerk te creëren. Voorzie elk onderdeel in je diagram van een label voor optimale inzichtelijkheid.

 3. Verbindingen tussen de componenten tekenen

  Gebruik containers om gerelateerde items te groeperen en versleep lijnen tussen netwerkcomponenten om alle verbindingen van je hele netwerk nauwkeurig in kaart te brengen.

 4. Delen met collega's

  Klik op de knop 'Delen' om je diagram naar een enkele gebruiker of je hele team te versturen. Werk tegelijkertijd samen met andere gebruikers en bekijk bewerkingen en opmerkingen in real time.

 5. Presenteren en publiceren

  Werk samen met je collega's om ervoor te zorgen dat jij je netwerk correct in kaart hebt gebracht. Bekijk bewerkingen en opmerkingen in real time, waar zij zich ook fysiek bevinden.

Maak een netwerkdiagram

Veelgestelde vragen over onze netwerkdiagrambouwer

Aan de slag met onze netwerkdiagramtools

Gebruikt door miljoenen over de hele wereld

"We kunnen voor al onze klanten gedetailleerde netwerkdiagrammen bouwen die er geweldig uitzien en elk apparaat in het netwerk weergeven. Deze tool is van onschatbare waarde voor ons bedrijf en we gebruiken het dan ook vrijwel elke dag!"

Capterra rating

4,5/5 sterren 650+ recensies

 • Amazon logo
 • Bridgestone logo
 • Siemens logo
 • NBC logo
 • Google logo
 • PUBG Mobile logo

Bekijk sjablonen voor netwerkdiagrammen

Netwerkdiagram

Netwerkdiagram

Ontdek waarom 99% van de Fortune 500-bedrijven hun bedrijf veilig schalen met Lucidchart

Meer informatie

Aan de slag

 • Prijzen
 • Individueel
 • Team
 • Bedrijf
 • Contact met sales
PrivacyJuridischCookies
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor

© 2023 Lucid Software Inc.