Cloud visualisatie

Lucidscale is toegevoegd aan het pakket voor visuele samenwerking van Lucid

Leestijd: ongeveer 5 min

Onderwerpen:

  • Ingenieur
  • Tutorials

Lucid is blij bekend te maken dat er een derde product is toegevoegd aan zijn pakket voor visuele samenwerking: Lucidscale, een oplossing voor cloud visualisatie waarmee organisaties hun cloud omgeving kunnen zien, begrijpen en verbeteren.

'Bedrijven hebben nu meer dan ooit duidelijk inzicht in hun complexe en altijd veranderende cloud omgevingen nodig, zodat ze zich snel kunnen aanpassen en kunnen plannen en schalen. Teams hebben behoefte aan nieuwe vormen van technische alignment en begrip onder een verscheidenheid aan stakeholders. We zijn enorm enthousiast deze essentiële oplossing bij ons pakket voor visuele samenwerking te voegen en teams in alle vormen en maten te blijven helpen de toekomst te zien en op te bouwen."

–Karl Sun, medeoprichter en CEO van Lucid.

Lucidscale is de volgende evolutie van Lucidchart Cloud Insights en biedt een nieuwe en verbeterde werkruimte en gebruikerservaring. Deze update bereidt Lucidscale ook voor op robuustere functionaliteit in de toekomst. We zijn nu klaar met functies die ontworpen zijn om teams te helpen cloud diagrammen te visualiseren en filteren. 

Met Lucidscale wordt de cloud helder.

De waarde van cloud visualisatie

Lucidscale genereert automatisch nauwkeurige, dynamische cloud diagrammen. Hierdoor kost het documenteren en visualiseren van de cloud aanzienlijk minder tijd en resources dan traditioneel nodig waren. Deze automatisch gegenereerde diagrammen maken het teams mogelijk om cloud omgevingen voor Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure en Google Cloud Platform (GCP) sneller en efficiënter te ontwerpen, bouwen, implementeren en repareren.

Lucidscale stelt gebruikers ook in staat om: 

  • te visualiseren om beter inzicht te krijgen in wat zich in hun cloud omgeving bevindt.
  • te controleren of cloud migraties en implementaties correct zijn uitgevoerd. 
  • te automatiseren en te verwijzen naar cloud documentatie, die je zowel intern kunt delen als extern met derden.

Lucidscale is ontworpen om teams van snelle oplossingen voor kritieke bedrijfsproblemen te voorzien. Gebruikers kunnen hun beveiliging op peil houden, reageren op incidenten en nauwkeurige interne documentatie bijhouden met geautomatiseerde Lucidscale-modellen.

De meeste gebruikers kunnen binnen enkele minuten hun gegevens importeren en hun eerste model genereren. Lucidscale staat klaar om je te helpen precies die informatie die je zoekt vast te leggen.

Zet je cloud modellen aan het werk

Het genereren van een Lucidscale model gaat snel en eenvoudig, en het is geheel aan jou om te bepalen hoe je het gebruikt. Filter elementen, maak aangepaste weergaven aan en deel ze met stakeholders die meer inzicht in je cloud moeten verkrijgen. Om een paar specifieke manieren te tonen waarop Lucidscale teams kan helpen, hebben we tutorials gebouwd op basis van enkele essentiële gebruiksscenario's.

Nieuwe cloud architecture controleren

Het ontwikkelen en implementeren van cloud omgevingen is moeilijk en kost veel tijd. Maar controleren of alles is gegaan zoals je hebt gepland hoeft niet zo lastig te zijn als het bouwen zelf. Een Lucidscale model genereren is een snelle, visuele manier om je huidige cloud architecture te valideren.

Meer informatie

generate cloud diagrams

Voorbereiden op een cloud audit

Audits veroorzaken veel stress bij stakeholders in je hele organisatie. Je kunt bewijs van beveiliging en naleving vastleggen in Lucidscale Models, zodat je altijd zeker bent van de beveiliging van je architectuur. Wanneer je je documentatie up-to-date houdt en aangepaste modellen bouwt, ben je voorbereid op audits, kun je risico's visueel evalueren bied je gemakkelijk steun bij het toewerken naar certificatie.

Meer informatie

cloud audit

Up-to-date documentatie bijhouden

Je cloud documentatie up-to-date houden kan een enorme klus zijn die wordt uitgesteld ten faveure van urgentere taken. Lucidscale helpt teams hun documentatie up-to-date te houden, zonder dat daar veel werk en hoge kosten aan verbonden zijn. Je kunt documentatie ook via Confluence delen, zodat stakeholders altijd toegang hebben tot de nieuwste en meest nauwkeurige informatie.

Meer informatie

cloud documentation

Een storing oplossen

Downtime is duur en frustrerend, en wanneer dit voorvalt is het niet het beste moment om naar kloppende documentatie van je cloud infrastructure te moeten zoeken. Up-to-date cloudweergaven kunnen je team helpen het probleem sneller op te lossen.

Meer informatie

troubleshoot cloud outage

Waardevol advies bieden

Er is geen snellere manier om een nieuwe cloud architecture te leren kennen dan visuele cloud diagrammen. Adviseurs kunnen gefilterde en aangepaste weergaven aanmaken om snel en precies de informatie te krijgen die ze nodig hebben om klanten te helpen.

Meer informatie

cloud consulting

Toekomstige ontwikkeling plannen

Voordat je verbeteringen en updates voor je cloud infrastructure kunt ontwerpen, heb je een nauwkeurige weergave van de huidige architectuur nodig. Als je weet hoe het er nu voorstaat met je infrastructuur, kun je veranderingen en updates strategisch plannen, activiteiten binnen budget houden en een effectieve architectuur bouwen.

Meer informatie

cloud architecture

Het pakket voor visuele samenwerking van Lucid: samen staan we sterk

Lucidscale is op zichzelf al krachtig, maar als onderdeel van het pakket voor visuele samenwerking van Lucid kan het zelfs nog meer voor je doen om je cloud omgeving te versterken en optimaliseren. 

Je cloud visualiseren met Lucidscale gaat snel en eenvoudig, maar wat doe je met die informatie? Lucidspark stelt teams in staat visueel samen te werken en over veranderingen en updates voor je cloud infrastructure te brainstormen. Stem op de ideeën die worden gepresenteerd en sorteer ze, in een gezamenlijke werkruimte die voor iedereen toegankelijk is.

Lucid Visual Collaboration Suite

Wanneer je weet aan welke ideeën je prioriteit wilt geven, helpt Lucidchart je team samen te werken om deze updates en veranderingen in kaart te brengen, te verfijnen en uit te voeren. Lucidchart is zelfs gebouwd met officiële AWS-, Azure- en GCP-vormen die je kunt gebruiken om nieuwe architectures te ontwerpen. Wanneer je nieuwe staat officieel gebouwd is, kun je Lucidscale gebruiken om te verifiëren dat alles volgens plan is uitgevoerd.

cloud consulting

Ben jij klaar om je cloud te visualiseren en begrijpen?

Start een gratis proefperiode

Over Lucidchart

Lucidchart, een slimme diagramapplicatie in de cloud, is een kernonderdeel van Lucid Software's pakket voor visuele samenwerking. Met deze intuïtieve cloudgebaseerde oplossing kunnen teams in realtime samenwerken om flowcharts, mockups, UML-diagrammen, kaarten van customer journeys en meer te maken. Lucidchart stuwt teams vooruit om sneller aan de toekomst te bouwen. Lucid is trots op zijn diensten aan belangrijke bedrijven over de hele wereld, waaronder klanten als Google, GE en NBC Universal, en 99% van de Fortune 500. Lucid werkt samen met brancheleiders, waaronder Google, Atlassian en Microsoft. Sinds de oprichting heeft Lucid talrijke onderscheidingen ontvangen voor zijn producten, bedrijfsvoering en werkcultuur. Ga voor meer informatie naar lucidchart.com.

Begin vandaag nog met diagrammen maken met Lucidchart - probeer het gratis!

Meld je gratis aan

of verdergaan met

Inloggen met GoogleInloggenInloggen met MicrosoftInloggenInloggen met SlackInloggen

Door te registreren ga je akkoord met onze Servicevoorwaarden en bevestig je dat je ons Privacybeleid gelezen hebt en begrijpt.

Aan de slag

  • Prijzen
  • Individueel
  • Team
  • Enterprise
  • Contact met sales
PrivacyJuridisch

© 2024 Lucid Software Inc.