Database design tool

Lucidchart is een visuele werkruimte voor het maken van diagrammen, voor het visualiseren van gegevens en voor samenwerking om meer inzicht te bieden en innovatie te stimuleren.

Een diagram maken
Bekijk de video
ontwerptool van lucidchart voor databases

Begrijp je database ontwerp en verbeter het met onze tool voor database diagram

 • design tool voor databaseschema's

  Bespaar uren handmatig werk door je database structuur gewoon te importeren

  Of je nu een database voor je bedrijf ontwerpt of adviseur bent, Lucidchart bespaart je uren aan handmatig werk, zodat jij je volledig kunt richten op het optimaliseren van je data structuur. Importeer je database structuur rechtstreeks uit je database management system in Lucidchart, zodat jij je database snel kunt visualiseren als een entiteit-relatiediagram (ERD). Onze tool voor het ontwerpen van databaseschema's ondersteunt de populairste DBMS-platformen van dit moment, zoals MySQL, Oracle, PostgreSQL en SQL Server.
   

 • Salesforce importeertool

  Importeer je schema uit Salesforce om eenvoudig diagrammen te maken

  Ons intuïtieve hulpprogramma voor het maken van database diagrammen bevat een functie om schema's vanuit Salesforce te importeren, zodat Salesforce beheerders snel hun Salesforce instantie kunnen visualiseren en verbeteren. De tool implementeert automatisch alle wijzigingen, terwijl onze tool voor het importeren van Salesforce schema's in Lucidchart je alle vrijheid biedt om je huidige instantie te importeren en met mogelijke wijzigingen te experimenteren voordat deze definitief worden. Met onze software kun je gemakkelijk objecten en relaties in je diagram aanpassen en vervolgens met je team samenwerken om voorgestelde wijzigingen te bevestigen in Salesforce.

 • tool voor het exporteren van databases

  Je database vanuit Lucidchart exporteren naar je favoriete DBMS

  Nadat jij jouw database diagram online hebt gemaakt, geanalyseerd of verbeterd, zorgen wij dat jij jouw wijzigingen gemakkelijk direct in je database kunt implementeren. Lucidchart stelt je in staat om met een paar klikken je herziene database diagram naar SQL te exporteren, zodat de stap van je tekenvel in Lucidchart naar je DBMS niet zo groot is. Genereer automatisch een 'Maak' opdracht om je database te optimaliseren zonder tijd te hoeven verspillen aan het handmatig bijwerken van je schema. 
   

 • tool voor het maken van database diagrammen

  Je database diagram delen om snelle feedback te ontvangen

  Met Lucidchart kun jij je database design gemakkelijk delen per e-mail, een gepubliceerde link of onze dynamische integraties met de populairste platformen van dit moment. Publiceer of deel een liveversie van je ERD met je team of met klanten om direct feedback of goedkeuring te krijgen voor voorgestelde wijzigingen. Houd je team op de hoogte en zorg voor een naslagbron voor toekomstige verbeteringen door je diagrammen te delen in apps zoals Confluence, Jira, G Suite en Microsoft Office.
   

Zo gebruik je onze tool voor het ontwerpen van databaseschema's

 1. Selecteer de ERD-vormbibliotheek en importeer

  Gebruik de ERD-vormbibliotheek om je databasestructuur te maken. Begin vanuit het niets of stroomlijn het proces door je schema te importeren uit Salesforce of het DBMS van jouw keuze.

 2. Identificeer de entiteiten in je database

  Beschrijf elke stap in het proces van start tot finish en plaats alle stappen in de juiste volgorde. Vergeet niet om invoer, uitvoer, benodigde individuele rollen, tijdsduur, enzovoorts op te nemen.

 3. Breng de relaties tussen je entiteiten in kaart en voeg de benodigde kenmerken toe

  Teken schema's en kardinale verbanden tussen entiteiten om hun relaties duidelijk te maken en voeg de benodigde kenmerken toe die aan de entiteiten zijn gerelateerd.

 4. Rangschikken, opmaken en samenwerken

  Nadat je de database in kaart hebt gebracht, kun je het ontwerp met anderen delen om feedback te vragen op voorgestelde veranderingen en om te controleren of alles klopt. Wijzig de indeling en maak vormen en lijnen naar eigen wens op.

 5. Exporteer je database design weer naar de DBMS van jouw keuze

  Exporteer je database weer terug naar de DBMS van je keuze met behulp van onze exportfunctie. Publiceer je diagram, zodat anderen het eenvoudig kunnen raadplegen in populaire apps zoals Confluence, Jira, G Suite, Microsoft Office en meer.

Een diagram maken

Veelgestelde vragen over onze database diagram tool

Aan de slag met ons design tool voor databases

design database online

Gebruikt door miljoenen over de hele wereld

„Ik heb Lucidchart gebruikt voor het ontwerpen van database schema's, het uitwerken van processen, het schetsen van gebruikersinterfaces en het maken van algemene illustraties van geografische concepten. Het is geweldig dat je al die dingen in één omgeving kunt doen met één gebruiksvriendelijke interface.”

Capterra rating

4,5/5 sterren 650+ recensies

 • Amazon logo
 • Bridgestone logo
 • Siemens logo
 • NBC logo
 • Google logo
 • PUBG Mobile logo

Blader door onze databasesjablonen

sjabloon voor logisch dfd

Sjabloon voor een (logisch) dataflowdiagram

Ontdek waarom 99% van de Fortune 500-bedrijven hun bedrijf veilig schalen met Lucidchart

Meer informatie

Aan de slag

 • Prijzen
 • Individueel
 • Team
 • Bedrijf
 • Contact met sales
PrivacyJuridischCookies
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor

© 2023 Lucid Software Inc.