Software voor rackdiagrammen

Lucidchart is een visuele werkruimte voor het maken van diagrammen, voor het visualiseren van gegevens en voor samenwerking om meer inzicht te bieden en innovatie te stimuleren.

Een diagram maken
Bekijk de video

Vereenvoudig ingewikkelde ontwerpen met serverdiagrammen

 • Visualize complex designs for easier understanding and troubleshooting

  Visualiseer complexe ontwerpen om een beter begrip te krijgen en problemen aan te pakken

  Met een uitgebreid serverrackdiagram kun je de juiste maat server kiezen, je apparatuur ordenen, problemen opsporen en voorkomen dat je tijd en middelen verspilt. Met Lucidchart kun jij je systeem eenvoudig ontwerpen en onderdelen toevoegen zoals monitors, harde schijven, stekkerdozen, enz. Zo maak je ingewikkelde details inzichtelijk, zelfs voor een minder technisch onderlegd publiek. Met ons intuïtieve platform, standaardserversymbolen en opmaakfuncties kun jij jouw rackdiagram moeiteloos aanpassen aan je specifieke behoeften.
   

 • Store, collaborate, and share your rack diagrams

  Bewaar, deel en werk samen aan rackdiagrammen

  Gebruik Lucidchart om een centrale, veilige opslagplaats te maken voor alle serverdiagrammen en -structuren van je team. Met aangepaste machtigingen voor delen kun je bepalen welke interne en externe gebruikers toegang hebben tot je diagrammen en deze kunnen bewerken. Maak gebruik van gebruiksvriendelijke tools zoals de chat in de editor, vormspecifieke opmerkingen en meldingen met @mention om de samenwerking te optimaliseren. Je kunt jouw diagram zelfs toevoegen aan een Confluence-wikipagina of ander platform voor samenwerking dat je team kan raadplegen. 
   

 • Import documents from other diagramming tools

  Documenten importeren vanuit andere diagramtools

  Lucidchart is gemaakt om samen diagrammen op een intuïtieve manier te ontwerpen, zelfs voor gebruikers die met andere diagram oplossingen werken. Onze functie voor het importeren van Visio-bestanden zorgt voor een probleemloze samenwerking, of je nu serverrackdiagrammen die in Visio gemaakt zijn wilt bijwerken of wilt samenwerken met Visio-gebruikers. Lucidchart ondersteunt niet alleen Visio-bestanden, maar ook diagrammen uit andere diagramplatforms, zoals draw.io, OmniGraffle en Gliffy. In een paar klikken importeer jij je documenten in Lucidchart en gebruik je onze intuïtieve editor om deze te bewerken en samen te werken, zodat je niet opnieuw hoeft te beginnen of eerder werk uit andere tools verliest.
   

 • Maak gebruik van integraties om je diagrammen toe te voegen aan je favoriete apps

  Maak gebruik van integraties om je diagrammen toe te voegen aan je favoriete apps

  Maak van je serverrackontwerp een gemakkelijk toegankelijk referentiedocument voor je team dankzij onze krachtige integraties met toonaangevende samenwerkingsplatforms. Voeg je documenten naadloos toe aan de platforms die je team al gebruikt, zoals Confluence, Jira, Microsoft Teams en GitHub. Met een up-to-date versie van je diagram binnen handbereik kun je sneller en gemakkelijker medewerkers inwerken, problemen oplossen en samenwerken. Je bijdragers kunnen ook gebruik maken van een breed scala aan teamplatforms zoals G Suite of Microsoft Office om beeldmateriaal toe te voegen aan een spreadsheet, Word-document of presentatie en deze eenvoudig te delen. 
   

 • Manage your entire server management lifecycle

  Beheer de volledige levenscyclus van je server

  Met de allesomvattende diagramoplossingen van Lucidchart visualiseer je probleemloos elke fase van de serverlevenscyclus. Je kunt niet alleen serverdiagrammen bouwen en aanpassen, maar ook UML-diagrammen, gegevensstroomdiagrammen, netwerkdiagrammen en andere visuele inhoud om je serverbeheerproces te stroomlijnen en te optimaliseren. Lucidchart is voorzien van krachtige diagramfuncties en honderden aanpasbare diagramsjablonen en is dus de beste software voor het maken van rackdiagrammen. Maak gebruik van tools die je team helpen bij het ontwerpen, analyseren en implementeren van serveroptimalisaties.
   

Een serverrack bouwen

 1. Bepaal hoe groot je serverrack moet zijn en wat je nodig hebt

  Bepaal de grootte en schaal van uw serverrack en welke hardware en apparatuur u nodig heeft in uw rackdiagram.

 2. Selecteer een sjabloon of open een vormbibliotheek in een nieuw document

  Selecteer een sjabloon of open de vormbibliotheek voor serverracks vanuit Vormbeheer om gebruik te maken van standaardsymbolen in je serverrackontwerp.

 3. Serverrackvormen maken en rangschikken

  Beeld je rack af op het canvas, bepaal het gewenste formaat en ga aan de slag met apparatuurpictogrammen uit de vormbibliotheek. Je kunt indien nodig ook aanvullende vormen zoeken of importeren.

 4. Je serverrackontwerp testen en aanpassen

  Als je ontwerp klaar is, kun je andere bijdragers uitnodigen om feedback te geven en je diagram aan te passen waar nodig.

 5. Je ontwerp voltooien en publiceren

  Als je rackdiagram klaar is, kun je dit delen als link, downloaden als afbeelding of PDF, of uploaden naar een van onze geïntegreerde apps.

Een diagram maken

Veelgestelde vragen over rackdiagrammen in Lucidchart

Planningen maken in Lucidchart

Lucidchartで楽々プロジェクト管理

Gebruikt door miljoenen over de hele wereld

"Ik gebruik Lucidchart voor het maken van eenvoudige stroomdiagrammen tot zeer complexe architectuurdiagrammen en het stelt nooit teleur. Ik heb toegang tot alle pictogrammen en tools die ik nodig heb voor het maken van allerlei diagrammen voor dagelijks gebruik."

Capterra rating

4,5/5 sterren 650+ recensies

 • Amazon logo
 • Bridgestone logo
 • Siemens logo
 • NBC logo
 • Google logo
 • Hybecorp logo

Ontdek onze sjablonen voor serverdiagrammen

Serverrackdiagram (42U)

Ontdek waarom 99% van de Fortune 500-bedrijven hun bedrijf veilig schalen met Lucidchart

Meer informatie

Aan de slag

 • Prijzen
 • Individueel
 • Team
 • Enterprise
 • Contact met sales
PrivacyJuridischCookie-instellingenCookiebeleid
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor
 • tiktok

© 2024 Lucid Software Inc.