PINGDOM_CANARY_STRING

P&ID-software

Lucidchart is een visuele werkruimte voor het maken van diagrammen, voor het visualiseren van gegevens en voor samenwerking om meer inzicht te bieden en innovatie te stimuleren. 

Gratis registreren
Bekijk de video
P&ID-software

P&ID-software gemaakt voor ingenieurs

 • P&ID-software

  Uw leidingsystemen en -processen visualiseren en begrijpen

  Leidingontwerpers en elektrische, mechanische en procesingenieurs kunnen met onze gestroomlijnde P&ID-software gemakkelijk en accuraat leidingstructuren en andere gerelateerde componenten tekenen. Met intuïtieve functies zoals slepen en neerzetten van vormen en slim opmaken kunt u gemakkelijk een samenhangend beeld creëren dat alle relaties, instrumenten, besturingsappararen en processen weergeeft. Een in Lucidchart gemaakt P&ID-diagram biedt uw team beter inzicht in uw systeem, zodat zij het kunnen documenteren en bespreken, repareren, vervangen enzovoorts.
   

 • buisleidingontwerpsoftware

  Selecteer een van onze technische sjablonen en pas het aan

  Onze sjablonengalerij bevat diverse sjablonen voor P&ID-diagrammen waarmee u snel aan de slag kunt. Daarnaast heeft Lucidchart ook meer dan 900 diagramsjablonen die ingenieurs kunnen gebruiken bij al hun projecten. Onze galerij bevat sjablonen voor netwerkdiagrammen, UML- en ER-diagrammen, circuitdiagrammen, schakelschema's en andere diagrammen die veel worden gebruikt om processen en structuren in kaart te brengen. Elke sjabloon is volledig aanpasbaar, zodat u visuele beelden kunt maken die precies aan uw behoeften voldoen.

 • leidingontwerpsoftware

  Standaardiseer uw leidingdiagram met vormen en symbolen

  Communiceer uw processen op een consistente manier met behulp van vormen die voldoen aan de industrienorm. Onze pipingontwerpsoftware bevat specifieke vormbibliotheken met alle symbolen en vormen die u nodig hebt voor het accuraat weergeven van alle fysieke reeksen, zoals leidinginstrumenten, kleppen, warmtewisselaars, vaten, pompen en meer. Met behulp van accurate vormen en diagrammen kunt u uw processen gemakkelijker onderhouden en wijzigen, afsluitschema's beheren en operationele basisgegevens bijhouden.
   

 • pipingsoftware

  Uw P&ID-tekening gemakkelijk beheren, bijwerken en delen

  Geen enkele andere leidingontwerpsoftware biedt de intuïtieve diagram- en opmaaktools die u nodig hebt om snel en gemakkelijk complexe P&ID-diagrammen te maken. Hoe ingewikkeld uw proces of systeem ook is, in Lucidchart kunt u uw diagram bouwen, opmaken, bewerken en delen zoals u dat wilt. Presenteer uw werk in onze presentatiemodus om uw medewerkers betere inzichten te bieden dankzij chatten in de editor, realtime updates en integraties met de toonaangevende apps van nu, wat voor apparaat ze ook gebruiken.
   

P&ID-diagrammen maken

1

Een apparatuurchecklist maken

Maak een lijst van alle apparatuuronderdelen die betrokken zijn bij het proces dat u tekent. Neem objecten op als leidingen, kleppen, instrumenten, vaten, warmtewisselaars, pompen en meer.

2

Selecteer de vormbibliotheek voor procestechniek

Selecteer de vormbibliotheek voor procestechniek om symbolen te gebruiken die u op basis van uw apparatuurchecklist nodig hebt voor uw P&ID-tekening.

3

Voeg leidingen en apparatuur toe en verbind ze

Plaats symbolen op het tekenvel en verbind ze om het proces dat u tekent nauwkeurig weer te geven.

4

Controleer de bijdrage van bijdragers

Deel uw proces met bijdragers en loop er doorheen om inefficiënties en verbeterpunten te identificeren.

5

Presenteren en delen

Als uw P&ID voltooid is, gebruikt u de presentatiemodus om het te delen met belanghebbenden. U kunt uw diagram ook exporteren naar alle populaire bestandstypen of gebruikmaken van de gratis Lucidchart-integraties met populaire apps.

Maak een P&ID

Veelgestelde vragen over onze software voor het ontwerp van leidingsystemen

Aan de slag met onze P&ID-software

Lucidchart-diagrammen

Meer dan 15 miljoen gebruikers in 180 landen

Het beste van Lucidchart is, dat ik gebruik kan maken van de beschikbare bibliotheek met ASHRAE- en ANSI-symbolen.

Capterra rating

4,5/5 sterren 650+ recensies

Amazon logo
T-Mobile logo
DocuSign logo
NBC logo
Google logo
Redhat logo

Bekijk onze P&ID-sjablonen

p&id-sjabloon voor vaten

P&ID-sjabloon voor drukvaten

Ontdek waarom 99% van de Fortune 500-bedrijven hun bedrijf veilig schalen met Lucidchart

Meer informatie
Nederlands
EnglishFrançaisDeutsch日本語PortuguêsEspañolNederlandsPусскийItaliano
PrivacyJuridisch
© 2021 Lucid Software Inc.