PINGDOM_CANARY_STRING

Diagramsoftware voor waardestromen

Lucidchart is een visuele werkruimte voor het maken van diagrammen, voor het visualiseren van gegevens en voor samenwerking om meer inzicht te bieden en innovatie te stimuleren. 

Een diagram maken
Bekijk de video
Maken van waardestroomdiagrammen met Lucidchart

VSM-software om elk proces te visualiseren en te optimaliseren

 • VSM-software

  Krijg meer inzicht in productie- en informatiestromen

  Een waardestroomdiagram (VSM) is een gestroomlijnd visueel hulpmiddel om materiaal- en informatiestromen door het productieproces van een product of service heen weer te geven. De VSM heeft zijn wortels in de maakindustrie en kan gebruikt worden voor de visualisatie van informatie- en klantstromen binnen de zakelijke dienstverlening, patiëntstromen binnen de gezondheidszorg en nog veel meer. Met onze software voor het maken van waardestroomdiagrammen tovert u uw VSM om van een statisch diagram op een whiteboard tot een levend document, met standaardvormen, sjablonen en een intuïtieve interface.

 • Diagramsoftware voor waardestromen

  Voeg waarde toe door verspilling en inefficiëntie tegen te gaan

  Een goed opgebouwd waardestroomdiagram geeft iedereen inzicht in de ins en outs van uw proces. Als u de details van uw proces duidelijk hebt uiteengezet, kunt u gemakkelijk stappen die wel of juist geen toegevoegde waarde bieden identificeren, zoals stappen die voor verspilling, overtallige voorraad of kwaliteitsproblemen zorgen. Gebruik onze VSM-software om interacties en stromen te illustreren, de huidige en toekomstige toestand te vergelijken en uw team een gemeenschappelijke taal te geven voor het analyseren en optimaliseren van uw proces.

 • Waardestroommap

  Werk samen tussen afdelingen voor maximale efficiëntie

  Waardestroomdiagrammen worden traditioneel op whiteboards getekend. Ze bevatten een grote hoeveelheid informatie en vereisen de samenwerking van meerdere betrokkenen door het hele bedrijf heen. Lucidchart maakt het online maken van waardestroomdiagrammen eenvoudiger en inclusiever dankzij de ingebouwde samenwerkingsfunctionaliteit en door bijdragers altijd een actuele versie van het diagram te geven. Gebruik opmerkingen met @mentions, de chat in de editor en geavanceerde opties voor delen om direct feedback te krijgen op uw processen. Onze software voor het maken van waardestroomdiagrammen is cloudgebaseerd, zodat u vanaf elk besturingssysteem of apparaat kunt werken en al uw updates in realtime kunt zien. 
   

 • vsm-software mac

  Presenteer uw waardestroomdiagram meteen aan elk publiek

  Het voordeel van waardestroomdiagrammen is dat ze grote hoeveelheden informatie in één oogopslag over kunnen brengen. Met de presentatiemodus van Lucidchart kun u uw VSM delen met werknemers, managers en leidinggevenden zonder de editor ooit te verlaten. Gebruik de presentatiemodus om uw publiek een duidelijk en volledig overzicht van uw waardestroom te geven en zoom waar nodig in op belangrijke stappen en informatie binnen uw proces. U kunt ook uw hele presentatie importeren in Google Slides of PowerPoint voor nog meer presentatiemogelijkheden. 

 • Online waardestroomdiagrammen

  Werk volgens uw workflow dankzij populaire integraties

  Dankzij krachtige integraties met de meest populaire samenwerkingsplatforms kunt u met Lucidchart uw waardestroomdiagram delen met de apps die uw team al gebruikt. Onze VSM-software werd naadloos samen met G Suite, MS Office, Confluence, Slack en meer, zodat u oneindig veel mogelijkheden hebt om uw werk te delen. Geef uw team een gemakkelijk toegankelijk referentiedocument door uw VSM in uw favoriete app in te sluiten, beheer de bewerkingsrechten om ongewenste wijzigingen te voorkomen en verzamel feedback van bijdragers. En dat alles zonder de workflow van uw team te verstoren.

Aan de slag met online waardestroomdiagrammen

1

Bepaal de reikwijdte van uw waardestroomdiagram

Bedenk wat voor soort analyse u met uw VSM wilt uitvoeren. U kunt bijvoorbeeld het hele proces van grondstof tot het eindproduct visualiseren of een alleen een bepaald probleem binnen uw proces.

2

Breng de stappen binnen een proces in kaart

Leg de afzonderlijke stappen van uw proces vast in de gegevensvakken in uw diagram en plaats procesgegevens zoals de cyclustijd en omsteltijd onderaan. Bekijk hoe elke stap waarde toevoegt aan uw proces of juist niet, en of de stap voldoet aan de vastgestelde eisen.

3

Voeg inventaris en wachttijden toe

Verbind de stappen om uw volledige processtroom weer te geven. Gebruik ononderbroken lijnen voor zendingen, gestippelde pijlen voor materiaal dat naar de volgende fase wordt doorgezet en driehoeken voor inventaris.

4

Geef de richting van informatiestromen aan

Om de algemene informatiestroom te begrijpen, analyseert u de informatiestroom in uw proces op drie belangrijke gebieden: doorstroom vs. stagnatie, push vs. pull en gelijk vs. ongeregelmatig.

5

Een tijdlijn maken

Voeg in uw waardestroomdiagram een tijdlijn toe met twee niveaus: één met de tijden voor processen die waarde toevoegen en één met de tijden voor processen die geen waarde toevoegen. Analyseer deze gegevens om de efficiëntie van uw proces te verbeteren.

Een waardestroomkaart maken

Veelgestelde vragen over onze VSM-software

Visualiseer het totaalplaatje met onze tool voor waardestroomdiagrammen

Maken van waardestroomdiagrammen met Lucidchart

Meer dan 15 miljoen gebruikers in 180 landen

"Het product is heel gemakkelijk te gebruiken. Voor mijn werk moet ik verschillende waardestroomdiagrammen maken. Dit is het beste programma dat ik daarvoor heb gebruikt."

Capterra rating

4,5/5 sterren 650+ recensies

Amazon logo
T-Mobile logo
DocuSign logo
NBC logo
Google logo
Redhat logo

Blader door sjablonen voor waardestroomdiagrammen

devops sjabloon voor waardestroomdiagrammen

devops sjabloon voor waardestroomdiagrammen

Ontdek waarom 99% van de Fortune 500-bedrijven hun bedrijf veilig schalen met Lucidchart

Meer informatie
Nederlands
EnglishFrançaisDeutsch日本語PortuguêsEspañolNederlandsPусскийItaliano
PrivacyJuridisch
© 2021 Lucid Software Inc.