Stroomschema maken

Lucidchart biedt intuïtieve, slimme software voor stroomschema's, waarmee je eenvoudig diagrammen kunt maken. Waar je ook een stroomschema van wil maken, wij hebben de tools die je nodig hebt. Gebruik Lucidchart om je stroomschema snel en zonder gedoe te maken en er gepolijst en professioneel uit te laten zien.

Begin vandaag nog stroomschema's te maken

of verdergaan met

Inloggen met GoogleInloggenInloggen met MicrosoftInloggenInloggen met SlackInloggen

Door te registreren ga je akkoord met onze Servicevoorwaarden en bevestig je dat je ons Privacybeleid gelezen hebt en begrijpt.

Ontdek waarom miljoenen gebruikers over de hele wereld voor Lucidchart kiezen.

 • Amazon logo
 • Google logo
 • Philips logo
 • Just Eat logo
 • Intel logo
 • Samsung logo

Maak snel gratis stroomschema's

Gebruik onze intuïtieve, gratis software voor stroomschema's om snel stroomschema's te maken.

Visualiseer processen om de efficiëntie te verbeteren

Maak een stroomschema in Lucidchart om een proces te documenteren. Daarna kun je het analyseren en het proces verbeteren voor efficiëntie en kwaliteit. Identificeer knelpunten, overbodigheden en onnodige stappen in een proces en maak het beter.

Breng iedereen op één lijn

Gebruik stroomschema's om processen te communiceren voor het trainen van nieuwe medewerkers of andere teams in je organisatie. Als iedereen het proces kan visualiseren, kan iedereen het begrijpen en volgen.

Profiteer van de geavanceerde functies van Lucidchart

Als je een groot, complex diagram moet maken, dan zit je goed met de software van Lucidchart. Gebruik functies zoals voorwaardelijke opmaak, gegevenskoppeling, lagen, actieknoppen en externe links om alle informatie op te nemen die je nodig hebt en toch door je diagram te kunnen navigeren.

Werk samen met je team

Werk samen met je team om te analyseren hoe een proces kan worden verbeterd. Werk informatie direct bij en deel deze via realtime samenwerking, @mention-opmerkingen en de chat in de editor.

Werken waar je wilt

Onze software voor het maken van stroomschema's is gebaseerd op de cloud, dus je kunt je diagrammen openen vanaf elke desktop, tablet of mobiel apparaat. Waar je ook bent, je kunt Lucidchart gebruiken.

Bedenk ideeën met een sjabloon

De sjablonengalerij van Lucidchart bevat meer dan 1000 op maat gemaakte sjablonen waaruit je kunt kiezen. Gebruik een sjabloon om direct te beginnen aan je flowchart.

Vertrouw op onze reputatie

Lucidchart heeft duizenden lovende recensies op apps van derden, zoals G2, Capterra en TrustRadius. Je hoeft ons niet op ons woord te geloven dat Lucidchart gebruiksvriendelijk is - neem dat maar van onze gebruikers aan.

Leer de basisprincipes van Lucidchart in 3 minuten

 • Leer hoe je je eerste stroomschema kunt maken vanaf een leeg canvas, een sjabloon kunt gebruiken of een document kunt importeren.
 • Voeg vormen en verbindingslijnen toe aan je diagram en schrijf vervolgens tekst om je onderwerp te beschrijven.
 • Leer hoe je de styling en opmaak in je stroomschema zo kunt aanpassen dat hij er netjes en professioneel uitziet.
 • Gebruik Feature Find om een feature of tool te vinden in je stroomschema.
 • Deel je stroomschema met je team en werk er samen aan.
Een stroomschema maken

Gratis voorbeelden van stroomschema's

Begin met het maken van je stroomschema's met behulp van een van onze gratis sjablonen.

Voorbeeld van een stroomdiagram voor algoritmes

Productieschema voorbeeld

Zwembaan stroomschema

Integraties met Lucidchart

Koppel Lucidchart aan je favoriete toonaangevende apps.

Lucidchart Integrations

Ontdek waarom teams Lucidchart gebruiken als hun software voor het maken van stroomschema's

Maak diagrammen, visualiseer gegevens en werk samen op één platform.

Samenwerking

Gebruik Lucidchart op elk apparaat. Lucidchart helpt teams om in real-time te samenwerken waar ze ook zijn. Vergroot je productiviteit terwijl je met je team samenwerkt om je doelen te bereiken.

Duidelijkheid

Lucidchart maakt complexe dingen duidelijk. Met intelligente diagrammen kun je snel processen en projecten van start tot finish visualiseren.

Afstemming

Creëer afstemming binnen je team door samen te werken in dezelfde ruimte. Beschrijf processen en ideeën in real-time zodat je nooit iets hoeft te missen.

Samen beter

Het pakket voor visuele samenwerking van Lucid transformeert de manier waarop je werkt van idee to eindproduct. Brainstorm en plan in Lucidspark, werk je plan vervolgens uit in Lucidchart. Zo maak je een levende blauwdruk van jouw organisatie.

Wat is een stroomschema?

Stroomschema's zijn diagrammen die processen, systemen of computeralgoritmen weergeven. Stroomschema's kunnen verschillende vormen gebruiken om elke stap van het proces weer te geven, met verbindende pijlen om de volgorde aan te duiden. Omdat ze complexe processen duidelijk en gemakkelijk te begrijpen maken, vind je flowcharts in zowel technische als niet-technische vakgebieden om te documenteren, te studeren, te plannen, te verbeteren of te communiceren. Het is een van de meest voorkomende soorten diagrammen.

Zo maak je een stroomschema met Lucidchart

 1. Begin met het maken van je stroomschema's met behulp van een van onze gratis sjablonen.

  Begin met je stroomschema door een van onze templates te kiezen. Je kunt ook een leeg document openen en vormen slepen vanuit onze vormenbibliotheek voor stroomschema's.

 2. Sleep vormen naar de editor

  Klik op een stroomschemavorm en sleep deze naar de gewenste plek in de editor. Je kunt alles toevoegen wat je wilt: kleuren, afbeeldingen, text, animaties en links.

 3. Verbind vormen met elkaar

  Om vormen te verbinden, klik op het witte puntje met rode omlijning bij de vorm. Trek daarna een lijn om dat punt te verbinden naar de gewenste locatie of vorm.

 4. Bewerk vormen en lijnen

  Om een enkele vorm of lijn te bewerken, klik erop en vergroot of verklein het naar jouw gewenste grootte. Verander de kleur door op de opvulkleur icoon te klikken in de bovenste toolbar.

 5. Deel, embed of publiceer je stroomschema

  Deel je stroomschema met iedereen door op de Deel-knop te klikken in de hoek rechtsboven. Embed je document ergens anders door op het deel menu te klikken, dan op Embed te klikken en vervolgens kopieer de embed code.

Veelgestelde vragen

Aan de slag

 • Prijzen
 • Individueel
 • Team
 • Enterprise
 • Contact met sales
PrivacyJuridischPrivacykeuzes voor cookiesCookiebeleid
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor
 • tiktok

© 2024 Lucid Software Inc.