Online BPMN tool

Lucidchart is een visuele werkruimte voor het maken van diagrammen, voor het visualiseren van gegevens en voor samenwerking om meer inzicht te bieden en innovatie te stimuleren.

Een diagram maken
Bekijk de video

Hoe Lucidchart andere tools voor BPMN achter zich laat

 • Use the BPMN 2.0 shape library

  De BPMN 2.0-vormbibliotheek gebruiken

  Maak je eigen BPMN-diagrammen (Business Process Modeling Notation) in Lucidchart. Met een paar muisklikken heb je toegang tot alle vormen die je nodig hebt om een professioneel, goed uitziend bedrijfsprocesdiagram te maken, inclusief taken, transacties, conversies, oproepactiviteiten, gegevensopslag en meer. Binnen de intuïtieve Lucidchart-interface kun je vormen naar je canvas slepen, zodat je in een handomdraai je processen kunt beheren.

 • Get feedback and collaborate with others

  Feedback krijgen en samenwerken met anderen

  Effectief beheer van processen vereist teamwerk, samenwerking en de juiste tool voor bedrijfsprocesdiagrammen. Stroomlijn de manier waarop u feedback vraagt en geeft via chatfuncties, opmerkingen plaatsen in de editor en @mention-meldingen. Gebruik de knop Lokaliseren om je rechtstreeks naar het referentiepunt te brengen. Dat is een essentiële functie naarmate je diagram evolueert en groter wordt. Je kunt machtigingen beheren en aanpassen om gebruikers toegang tot alleen weergeven, opmerkingen plaatsen of bewerken te geven. Zo kun jij je diagrammen en processen beter beheren en tegelijkertijd je teams en belanghebbenden op de hoogte houden.

 • Present and share with ease

  Gemakkelijk presenteren en delen

  Een van de vele voordelen van Lucidchart als tool voor bedrijfsprocesdiagrammen is de mogelijkheid om je verfijnde BPMN-diagrammen te presenteren en zowel online als met anderen te delen. Je kunt jouw diagram gemakkelijk insluiten op een wiki, presentatiemodus gebruiken, een URL delen of je diagrammen integreren in Google Presentaties, Confluence en Slack. Geef moeiteloos gerichte presentaties door specifieke gedeeltes van je BPMN-diagrammen te selecteren en te delen. Besteed meer tijd aan het beheren van processen en minder aan het maken van presentaties.

 • Utilize templates for process mapping

  Sjablonen gebruiken voor proceskaarten

  Gebruik bedrijfsprocesdiagrammen om processen in context te plaatsen. Als je processen wilt documenteren of teams wilt helpen met brainstormen over verbeteringen, dan kun je snel aan de slag met de Lucidchart-tool voor bedrijfsprocesdiagrammen en de ingebouwde sjablonen. Selecteer een processtroom of stroomdiagram in de sjabloongalerij en pas dat BPMN-diagram aan je wensen aan. Gebruik procesmodelleringssjablonen in je bedrijf om kennis van processen te delen en de procesefficiëntie te verhogen bij werkzaamheden, financiën, toeleverketens, verkoop, marketing en accounting.

Zo gebruik je de BPMN tool van Lucidchart

 1. Bepaal het proces om in kaart te brengen en identificeer de belangrijkste spelers.

  Stel het probleem vast dat gevisualiseerd of opgelost moet worden, typ de titel boven in het document en neem contact op met de betreffende teams en belanghebbenden.

 2. Verzamel informatie via procesdeelnemers en door middel van observatie.

  De informatie kan van een of meerdere personen komen. Verzamel zo veel mogelijk relevante informatie die context kan bieden voor het begin van je BPMN-diagram.

 3. Bepaal begin- en eindpunten.

  Als je bedrijfsprocesdiagram groter wordt, kun je deze verplaatsen door de vorm naar de rand te slepen, het canvas te vergroten en meer ruimte te creëren voor de stappen van je proces.

 4. Voeg afzonderlijke taken en beslismomenten toe in sequentiële volgorde.

  Sleep de vormen naar het canvas, verbind ze met pijlen en dubbelklik om tekst toe te voegen. Pas de opmaak aan met verschillende kleuren, lettertypen en lijndiktes.

 5. Analyseer en identificeer gebieden om te verbeteren, samen te werken en te delen.

  Analyseer je huidigetoestandsdiagram om knelpunten of zwakke plekken in uw proces te ontdekken. Bouw daarna je toekomstigetoestanddiagram met behulp van lagen. Als je klaar bent om je diagram te delen, kun je het exporteren naar verschillende bestandsindelingen, insluiten in een wiki of een URL genereren die je kunt delen via e-mail of in populaire apps zoals Slack, Jira of Confluence.

Aan de slag

Veelgestelde vragen over BPMN

Create an EPC with Lucidchart

Create an EPC with Lucidchart

Gebruikt door miljoenen over de hele wereld

"Ik ben een groot fan van procesdiagrammen om ervoor te zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Maar in het verleden was het niet gemakkelijk om ze te maken. Vroeger was Visio de beste optie, maar ik vond de interface niet handig en het was vaak lastig om te gebruiken. Ik vind Lucidchart prettig omdat het online is en de interface veel beter is."

Capterra rating

4,5/5 sterren 650+ recensies

 • Amazon logo
 • Bridgestone logo
 • Siemens logo
 • NBC logo
 • Google logo
 • Hybecorp logo

Bekijk sjablonen voor bedrijfsprocesdiagrammen

Stroomdiagramsjabloon

Sjabloon bedrijfsprocesstroom

Voorbeeld van een procesdiagram

Sjabloon voor processen

Sjabloon voor verkoopproces

Sjablonen voor procesverbeteringsplannen

DMAIC-sjabloon

Werkstroomsjabloon

Sjabloon voor strategisch plan

Ontdek waarom 99% van de Fortune 500-bedrijven hun bedrijf veilig schalen met Lucidchart

Meer informatie

Aan de slag

 • Prijzen
 • Individueel
 • Team
 • Enterprise
 • Contact met sales
PrivacyJuridischPrivacykeuzes voor cookiesCookiebeleid
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor
 • tiktok

© 2024 Lucid Software Inc.