Een online diagram maken

Maak gratis een aantrekkelijk, professioneel diagram met Lucidchart. Wat je ook in gedachten hebt, we hebben de tools voor je die je nodig hebt om het te bouwen. Maak een account aan en begin vandaag nog met het maken van een diagram.

Een diagram maken

of verdergaan met

Inloggen met GoogleInloggenInloggen met MicrosoftInloggenInloggen met SlackInloggen

Door te registreren ga je akkoord met onze Servicevoorwaarden en bevestig je dat je ons Privacybeleid gelezen hebt en begrijpt.

Ontdek waarom miljoenen gebruikers over de hele wereld voor Lucidchart kiezen.

 • Amazon logo
 • Google logo
 • Philips logo
 • Just Eat logo
 • Samsung logo

Diagrammen voor iedereen

Lucidchart kan je helpen bij het maken van een diagram van alles wat je in gedachten hebt, ongeacht het onderwerp of de complexiteit.

Gebruik standaard diagramvormen

Onze vormbibliotheken bevatten uitgebreide collecties vormen volgens industrienorm om je diagram professioneel en effectief te maken.

Presenteer je diagram

Als je klaar bent met je werk, kun je anderen je diagram laten zien via de presentatiemodus in Lucidchart. Je kunt je diagram ook exporteren naar Google Slides of Microsoft Powerpoint om eenvoudig te presenteren.

Profiteer van geavanceerde functies om diagrammen te maken

Zelfs als je iets heel ingewikkelds in gedachten hebt, kan onze tool voor het maken van diagrammen je daarbij helpen. We bieden functies zoals voorwaardelijke opmaak, gegevenskoppeling, lagen, actieknoppen, externe links en meer. Gebruik deze tools om alle informatie die je nodig hebt weer te geven in je diagram en het toch eenvoudig en begrijpelijk te houden.

Werk met iedereen samen

Deel je diagram met iedereen of werk eraan samen, op alle besturingssystemen, apparaten en browsers. Onze diagrammen maker is cloudgebaseerd, dus er is niets wat je tegenhoudt.

Start met een op maat te maken sjabloon

We hebben honderden op maat gemaakte diagramsjablonen om uit te kiezen! Gebruik wat anderen in Lucidchart hebben gemaakt om inspiratie op te doen.

Kies voor veiligheid met Lucidchart

Onze software om diagrammen mee te maken is veilig en privé. We beschikken over compliance-certificaten zoals PCI, Privacy Shield en SOC II.

Vertrouw op onze reputatie

Wil je een second opinion? Bekijk recensies over ons op apps van derden zoals Capterra, G2 en TrustRadius. Duizenden recensenten hebben ons uitstekende beoordelingen gegeven.

Maak kennis met Lucidchart

 • Gebruik een leeg canvas of een sjabloon om je eerste diagram te maken of importeer een document.
 • Voeg vormen toe en verbind ze met lijnen. Voeg tekst toe aan de vormen en lijnen.
 • Ontdek welke opties je hebt voor styling en opmaak om je diagram er professioneel en aantrekkelijk uit te laten zien.
 • Gebruik 'Functie zoeken' in je diagram om elk element te vinden dat je nodig hebt.
 • Deel je diagram met je team, of dat nu collega's of andere stakeholders zijn. Werk samen.
Een diagram maken

Sjablonen van diagrammen

Gebruik een van de diagramsjablonen uit onze galerij om aan de slag te gaan.

Sjabloon voor spindiagram

Sjabloon voor een Venn-diagrammen

Stroomdiagramsjabloon

Integraties met Lucidchart

Koppel Lucidchart aan je favoriete toonaangevende apps.

Lucidchart Integrations

Ontdek waarom teams Lucidchart gebruiken voor het maken van online diagrammen

Maak diagrammen, visualiseer gegevens en werk samen op één platform.

Samenwerking

Gebruik Lucidchart moeiteloos op elk apparaat. Met Lucidchart kunnen teams overal ter wereld in realtime samenwerken. Verhoog de productiviteit door samen te werken met je team en bereik je doelen.

Duidelijkheid

Lucidchart brengt helderheid in complexe dingen. Met intelligente diagrammen kunt je snel projecten en processen van het begin tot het einde visualiseren.

Afstemming

Ga voor afstemming met je team door samen te werken in dezelfde ruimte. Teken samen in realtime snel processen en ideeën uit, zodat je nooit iets over het hoofd ziet.

Samen beter

Het pakket voor visuele samenwerking van Lucid transformeert de manier waarop je werkt, van ideevorming tot projectafronding. Brainstorm en plan in Lucidspark en breng het vervolgens in kaart in Lucidchart. Maak een levendige blauwdruk van je organisatie.

Wat is een diagram?

Een diagram is een symbolische weergave van informatie waarmee je concepten kunt visualiseren. Het toont de rangschikking van ideeën of elementen en hoe ze zich tot elkaar verhouden. Tegenwoordig vindt je diagrammen op tal van gebieden, waaronder onderwijs, schrijven, techniek en marketing.

Een diagram maken met Lucidchart

 1. Bepaal welk soort diagram je nodig hebt

  Er zijn veel verschillende soorten diagrammen, dus begin met te bepalen met welke je het beste je ideeën kunt ordenen. Open vervolgens een leeg canvas of gebruik een sjabloon uit onze galerij.

 2. Voeg vormen toe aan je diagram

  Sleep objecten naar je canvas. Klik op de afzonderlijke vormen om ze naar wens te verplaatsen, te draaien of te herschalen.

 3. Verbind de vormen

  Klik op het rode knooppunt op een willekeurige vorm en sleep naar een andere vorm om beide te koppelen. Dubbelklik op de lijnen om tekst toe te voegen of gebruik de eigenschappenbalk om de opmaak te bewerken.

 4. Maak je diagram op

  Pas het uiterlijk van je diagram aan door de lay-out te perfectioneren en waar nodig de vul- en randkleuren van je vormen en lijnen aan te passen.

 5. Samenwerken, analyseren, perfectioneren en delen

  Deel je diagram met anderen om te brainstormen over oplossingen voor problemen, om actiepunten te maken en meer.

Veelgestelde vragen over diagrammen

Aan de slag

 • Prijzen
 • Individueel
 • Team
 • Enterprise
 • Contact met sales
PrivacyJuridischPrivacykeuzes voor cookiesCookiebeleid
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor
 • tiktok

© 2024 Lucid Software Inc.