Online value stream maps (VSM) maken

Lucidchart is een visuele werkruimte voor het maken van diagrammen, voor het visualiseren van gegevens en voor samenwerking om meer inzicht te bieden en innovatie te stimuleren.

Contact met sales
Bekijk de video

VSM-software om elk proces te visualiseren en te optimaliseren

 • Appréhendez plus facilement les flux de production et d'information

  Krijg meer inzicht in productie- en informatiestromen

  Een value stream map (VSM) is een gestroomlijnd visueel hulpmiddel om materiaal- en informatiestromen door het productieproces van een product of service heen weer te geven. De VSM heeft zijn wortels in de maakindustrie en kan gebruikt worden voor de visualisatie van informatie- en klantstromen binnen de zakelijke dienstverlening, patiëntstromen binnen de gezondheidszorg en nog veel meer. Met onze software voor het maken van value stream maps tover jij je VSM om van een statisch diagram op een whiteboard tot een levend document, met standaardvormen, sjablonen en een intuïtieve interface.

 • Add real value by eliminating waste and inefficiencies

  Voeg waarde toe door verspilling en inefficiëntie tegen te gaan

  Een goed opgebouwd waardestroomdiagram geeft iedereen inzicht in de ins en outs van je proces. Als je de details van je proces duidelijk hebt uiteengezet, kun je gemakkelijk stappen die wel of juist geen toegevoegde waarde bieden identificeren, zoals stappen die voor verspilling, overtallige voorraad of kwaliteitsproblemen zorgen. Gebruik onze software voor het maken van een VSM om interacties en stromen te illustreren, de huidige en toekomstige toestand te vergelijken en je team een gemeenschappelijke taal te geven voor het analyseren en optimaliseren van je proces.

 • Collaborate across departments for maximum efficiency

  Werk samen tussen afdelingen voor maximale efficiëntie

  Waardestroomdiagrammen worden traditioneel op whiteboards getekend. Ze bevatten een grote hoeveelheid informatie en vereisen de samenwerking van meerdere betrokkenen door het hele bedrijf heen. Lucidchart maakt het online maken van waardestroomdiagrammen eenvoudiger en inclusiever dankzij de ingebouwde samenwerkingsfunctionaliteit en door bijdragers altijd een actuele versie van het diagram te geven. Gebruik opmerkingen met @mentions, de chat in de editor en geavanceerde opties voor delen om direct feedback te krijgen op je processen. Onze software voor het maken van waardestroomdiagrammen is cloudgebaseerd, zodat je vanaf elk besturingssysteem of apparaat kunt werken en al je updates in realtime kunt zien. 
   

 • Instantly present your value stream map to any audience

  Presenteer je waardestroomdiagram meteen aan elk publiek

  Het voordeel van waardestroomdiagrammen is dat ze grote hoeveelheden informatie in één oogopslag over kunnen brengen. Met de presentatiemodus van Lucidchart kun jij je VSM delen met werknemers, managers en leidinggevenden zonder de editor ooit te verlaten. Gebruik de presentatiemodus om je publiek een duidelijk en volledig overzicht van je waardestroom te geven en zoom waar nodig in op belangrijke stappen en informatie binnen je proces. Je kunt ook je hele presentatie importeren in Google Slides of PowerPoint voor nog meer presentatiemogelijkheden. 

 • Accompagnez votre flux de travail avec des intégrations populaires

  Werk volgens je workflow dankzij populaire integraties

  Dankzij krachtige integraties met de meest populaire samenwerkingsplatforms kun je met Lucidchart je diagrammen delen met de apps die je team al gebruikt. Onze VSM-software werd naadloos samen met G Suite, MS Office, Confluence, Slack en meer, zodat je oneindig veel mogelijkheden hebt om je werk te delen. Geef je team een gemakkelijk toegankelijk referentiedocument door je VSM in je favoriete app in te sluiten, beheer de bewerkingsrechten om ongewenste wijzigingen te voorkomen en verzamel feedback van bijdragers. En dat alles zonder de workflow van je team te verstoren.

Online een value stream map maken

 1. Bepaal de reikwijdte van je waardestroomdiagram

  Bedenk wat voor soort analyse u met uw VSM wilt uitvoeren. Je kunt bijvoorbeeld het hele proces van grondstof tot het eindproduct visualiseren of een alleen een bepaald probleem binnen je proces.

 2. Breng de stappen binnen een proces in kaart

  Leg de afzonderlijke stappen van je proces vast in de gegevensvakken in je diagram en plaats procesgegevens zoals de cyclustijd en omsteltijd onderaan. Bekijk hoe elke stap waarde toevoegt aan je proces of juist niet, en of de stap voldoet aan de vastgestelde eisen.

 3. Voeg inventaris en wachttijden toe

  Verbind de stappen om je volledige processtroom weer te geven. Gebruik ononderbroken lijnen voor zendingen, gestippelde pijlen voor materiaal dat naar de volgende fase wordt doorgezet en driehoeken voor inventaris.

 4. Geef de richting van informatiestromen aan

  Om de algemene informatiestroom te begrijpen, analyseer je de informatiestroom in je proces op drie belangrijke gebieden: doorstroom vs. stagnatie, push vs. pull en gelijk vs. ongeregelmatig.

 5. Een tijdlijn maken

  Voeg in je waardestroomdiagram een tijdlijn toe met twee niveaus: één met de tijden voor processen die waarde toevoegen en één met de tijden voor processen die geen waarde toevoegen. Analyseer deze gegevens om de efficiëntie van je proces te verbeteren.

Een value stream map maken

Veelgestelde vragen over onze VSM-software

Planningen maken in Lucidchart

Lucidchartで楽々プロジェクト管理

Gebruikt door miljoenen over de hele wereld

"Het product is heel gemakkelijk te gebruiken. Voor mijn werk moet ik verschillende waardestroomdiagrammen maken. Dit is het beste programma dat ik daarvoor heb gebruikt."

Capterra rating

4,5/5 sterren 650+ recensies

 • Amazon logo
 • Bridgestone logo
 • Siemens logo
 • NBC logo
 • Google logo
 • Hybecorp logo

Blader door sjablonen voor waardestroomdiagrammen

devops sjabloon voor waardestroomdiagrammen

Sjabloon voor waardestroomdiagrammen voor diensten

Devops sjabloon voor waardestroomdiagrammen met zwembanen

Sjabloon voor waardestroomdiagrammen

Sjabloon voor waardestroomdiagrammen voor future state

Sjabloon voor stroomanalyse van toegevoegde waarde

Ontdek waarom 99% van de Fortune 500-bedrijven hun bedrijf veilig schalen met Lucidchart

Meer informatie

Aan de slag

 • Prijzen
 • Individueel
 • Team
 • Enterprise
 • Contact met sales
PrivacyJuridischPrivacykeuzes voor cookiesCookiebeleid
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor
 • tiktok

© 2024 Lucid Software Inc.