PINGDOM_CANARY_STRING
Een stroomdiagram maken in Google Docs

Een stroomdiagram maken in Google Docs

Leestijd: ongeveer 5 min

Geplaatst door: Lucid Content Team

Studenten en zakelijke professionals gebruiken overal Google Documenten om hun inhoud te delen en in real time samen te werken. Maar alleen tekst is niet altijd voldoende om ideeën of informatie over te brengen.

Stroomdiagrammen en andere visuele elementen maken documenten met veel tekst interessanter en uw boodschap gemakkelijker te begrijpen, dus het is logisch dat u een stroomdiagram aan zulke documenten wilt toevoegen.

Leer hoe u een stroomdiagram maakt in Google Documenten met deze twee opties:

Voeg automatisch een stroomdiagram toe met Lucidchart
Maak handmatig een stroomdiagram met Google Tekeningen

Beide opties zijn gratis te gebruiken, maar als u ze vergelijkt, zult u zien dat onze schemabouwer het meest geschikt is om snel professionele diagrammen te maken die altijd toegankelijk zijn en gemakkelijk gedeeld kunnen worden. Bekijk een vergelijking van deze twee opties om stroomdiagrammen in Google Documenten te maken.

Optie 1: stroomdiagrammen in Google Documenten toevoegen met Lucidchart

Doordat Lucidchart volledig geïntegreerd is met Google Workspace, kunt u diagrammen die u al in Lucidchart gemaakt hebt gemakkelijk in uw document invoegen. U kunt ook onze gratis uitbreiding voor Google Documenten gebruiken om een heel nieuw stroomdiagram te maken. Lucidchart heeft honderden sjablonen die u snel kunt aanpassen in onze intuïtieve gebruikersinterface.

In plaats van handmatig een stroomdiagram in Google Documenten te maken, kunt u ook de Lucidchart-uitbreiding gebruiken. Die bespaart u tijd en biedt u meer flexibiliteit.

Nog geen Lucidchart-gebruiker? Maak nu een gratis account.

De Lucidchart-uitbreiding voor Google Documenten installeren

Als u dat nog niet gedaan hebt, moet u eerst de Lucidchart-uitbreiding voor Google Documenten downloaden. Volg daarvoor deze stappen:

 1. Open een Google-document.
 2. Selecteer Uitbreidingen > Uitbreidingen downloaden.
 3. Zoek naar en selecteer Lucidchart.
 4. Geef Lucidchart toegang tot Google Documenten.
 5. Log in op Lucidchart en geef Google Documenten toegang tot uw documenten.

Een bestaand stroomdiagram in Google Documenten invoegen met de uitbreiding

Met deze uitbreiding kunt u uw stroomdiagram invoegen als een afbeelding met hoge resolutie zonder Google Documenten te verlaten.

 1. Selecteer vanuit Google Documenten Uitbreidingen > Lucidchart-diagrammen > Diagram invoegen. Er verschijnt een zijbalk.
 2. Kies uw diagram uit de lijst.
 3. Druk op '+'. Er wordt een voorbeeld weergegeven. Klik op 'Invoegen' als u het juiste diagram gekozen hebt.
 4. Als u uw stroomdiagram bewerkt, kunt u Uitbreidingen > Lucidchart-diagrammen > Ingevoegde diagrammen bijwerken selecteren om te zorgen dat uw stroomdiagram actueel en accuraat is.

de Lucidchart-uitbreiding in Google Documenten gebruiken

Een nieuw stroomdiagram in Google Documenten maken met de uitbreiding

Hebt u nog geen stroomdiagram gemaakt? Geen probleem. Onze uitbreiding voor Google Documenten biedt u ook direct toegang tot de Lucidchart-editor, waarin u diagrammen kunt maken en bewerken.

 1. Selecteer vanuit Google Documenten Uitbreidingen > Lucidchart-diagrammen > Diagram invoegen. Er verschijnt een zijbalk.
 2. Klik op de oranje '+'-knop onderaan het paneel. 
 3. Selecteer een leeg document of kies een sjabloon om aan te passen.
 4. Versleep vormen en bewerk tekst om uw stroomdiagram te maken in de Lucidchart-editor.
 5. Als u klaar bent, gaat u terug naar uw Google-document, selecteert u in de zijbalk het stroomdiagram dat u zojuist gemaakt hebt en drukt u op '+' om een voorbeeld te bekijken en uw stroomdiagram in te voegen.

Meer hulp nodig bij het installeren of gebruiken van de Lucidchart-uitbreiding? Ga naar ons Hulpcentrum of bekijk hieronder een korte instructievideo.

Optie 2: stroomdiagrammen in Google Documenten maken met Google Tekeningen

Google Tekeningen is de eigen app van Google Documenten om stroomdiagrammen te maken. Er hoeft niets geïnstalleerd te worden, maar het maken van grote, professionele diagrammen is lastig. Volg deze stappen om aan de slag te gaan:

 1. Open een Google-document.
 2. Selecteer Invoegen > Tekening > Nieuw.
 3. Gebruik het vormpictogram om vormen toe te voegen en het lijnenpictogram om ze te verbinden.
 4. Als u klaar bent, klikt u op 'Opslaan en sluiten'. 

Op deze manier kunt u handmatig een heel eenvoudig stroomdiagram maken dat in uw Google-document verschijnt, maar Google Tekeningen is niet zo intuïtief of gebruiksvriendelijk als Lucidchart. U kunt uw diagram niet vernieuwen om wijzigingen weer te geven, waardoor het meer tijd kost om uw vormen te tekenen, aan te passen en te verbinden.

een stroomdiagram maken in Google Tekeningen

Waarom kiezen voor Lucidchart om een stroomdiagram te maken in Google Documenten

U kunt een stroomdiagram in Google Documenten maken zonder een uitbreiding te installeren, maar Lucidchart biedt verschillende voordelen ten opzichte van Google Tekeningen.

Nu weet u hoe u met Lucidchart een stroomdiagram kunt maken in Google Documenten. Probeer het eens uit! De software is gratis, en het is de beste diagramsoftware op de markt.

illustration of people working together

Zie hoe onze stroomdiagramsoftware
de productiviteit verhoogt, sneller inzicht
biedt en innovatie stimuleert.

Meer informatie

Begin vandaag nog met diagrammen maken met Lucidchart - probeer het gratis!

Gratis registreren

Nu populair

what does HR do

Wat doet HR eigenlijk? 11 kernactiviteiten

Over Lucidchart

Lucidchart is de intelligente diagramtoepassing waarmee teams complexe dingen helder kunnen maken, hun inzichten kunnen afstemmen en sneller aan de toekomst kunnen bouwen. Met deze intuïtieve, cloudgebaseerde oplossing kan iedereen visueel werken en in realtime samenwerken bij het bouwen van stroomdiagrammen, mockups, UML-diagrammen en meer.

Lucidchart is het meest populaire online alternatief voor Visio en wordt in meer dan 180 landen gebruikt door miljoenen gebruikers, van verkoopmanagers die doelorganisaties in kaart brengen tot IT-managers die hun netwerkinfrastructuur visueel willen presenteren.

Gerelateerde berichten:

How to Make a Concept Map in Google Docs

how to make a concept map in Google Docs

How to Integrate Lucidchart with Google Drive

G Suite Integration
Nederlands
PrivacyJuridisch
© 2021 Lucid Software Inc.