Online Flowcharts Maken

Lucidchart is een visuele werkruimte voor het maken van diagrammen, voor het visualiseren van gegevens en voor samenwerking om meer inzicht te bieden en innovatie te stimuleren.

Een diagram maken
Bekijk de video
flowcharts

Maak je flowcharts online met Lucidchart

 • symbolen en notatie voor flowcharts

  Alle vormen die je nodig hebt voor het ontwerpen van professionele flowcharts

  Een flowchart (ook wel stroomdiagram of stroomschema genoemd) is een visuele weergave van de stappen en besluiten die nodig zijn om een proces te voltooien. Of je nu een beginnende of doorgewinterde flowchart maker bent, onze gratis flowchart software biedt alles wat je nodig hebt om alle soorten processen te tekenen. Met de uitgebreide sjabloonbibliotheek van Lucidchart ontwerp je in enkele minuten indrukwekkende, inzichtelijke stroomdiagrammen. Dankzij de functionaliteit voor slepen en neerzetten kun je gemakkelijk vormen in een logische stroom plaatsen en rangschikken.

 • samenwerken aan stroomdiagrammen

  Altijd en overal samenwerken

  Maak flowcharts op een Mac of een pc, want onze diagram maker is een webapplicatie. Je hoeft dus niets te installeren en het werkt met alle apparaten, browsers en besturingssystemen. Met Lucidchart kunnen teamleden overal ter wereld in real time samenwerken, ook als ze onderweg zijn. Dat maakt het virtuele kantoor veel productiever. In plaats van je diagram heen en weer te sturen en te moeten bijhouden wie welke versie heeft, werk je gewoon als team samen aan het eindproduct.

 • presenteren en delen

  Gemakkelijk je diagrammen delen en presenteren

  Als je feedback van andere teamleden wilt, kun je met Lucidchart je online stroomdiagrammen gemakkelijk delen. Bijdragers kunnen opmerkingen toevoegen, in real time chatten, bewerkingen uitvoeren en samenwerken om het diagram te voltooien. Als het stroomdiagram klaar is, kun je een gedeelde URL genereren, het diagram aan een wiki of andere populaire apps toevoegen of het diagram exporteren naar een PDF-, JPEG- of PNG-bestand. Doordat wijzigingen automatisch gesynchroniseerd worden, hebben jij en je team altijd toegang tot de nieuwste versie van het document, waar het ook gepubliceerd is.

 • Integraties Google

  Naadloze integratie met G Suite

  Onze flowchart tool integreert met Google-applicaties. Dat maakt samenwerken gemakkelijker en verhoogt de productiviteit in je hele onderneming. Met onze gratis uitbreidingen voor Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties kun je snel en probleemloos stroomdiagrammen in je documenten, spreadsheets en presentaties invoegen om je ideeën van context te voorzien. De Lucidchart-editor is direct vanuit deze apps toegankelijk. Daardoor kun jij je ingevoegde diagrammen wijzigen en met een enkele muisklik bijwerken.

 • Integraties met Microsoft Office

  Integratie met Microsoft Office-apps

  Door je lezers een visuele voorstelling van je ideeën te geven, maak je ze inzichtelijker. Met onze invoegtoepassingen voor Microsoft kun jij je visuele beelden gemakkelijk opnemen in Word, Excel, PowerPoint en Teams. Sleep je voltooide online diagrammen naar Word-documenten om je tekstdocumentatie te illustreren. Maak PowerPoint-presentaties aantrekkelijker voor je publiek door er interactieve diagrammen aan toe te voegen. Gebruik stroom- en andere diagrammen om gegevens in je Excel-spreadsheets in context te plaatsen.

Online een flowchart maken

 1. Verzamel informatie en overleg met stakeholders

  Bepaal welk proces je in een stroomdiagram wilt definiëren en stel de begin- en eindpunten vast. Breng alle betrokkenen samen om te brainstormen en de noodzakelijke stappen te beschrijven.

 2. Selecteer een sjabloon of open een leeg document

  Kies een van de vele sjablonen van Lucidchart en voer in de betreffende vormen de juiste gegevens in. Of begin met een leeg canvas en maak helemaal zelf je eigen online stroomdiagram.

 3. Stroomdiagramvormen verslepen

  Klik en sleep de gewenste vormen vanuit de vormbibliotheek en plaats ze ergens op het canvas. Klik op een vorm om er tekst aan toe te voegen en gebruik de beschikbare opmaakopties om vormen, kleuren en tekst aan te passen.

 4. Verbind de vormen in de juiste volgorde

  Als jij je cursor over een vorm beweegt, zie je vier witte stippen met rode buitenrand verschijnen. Klik op een van deze stippen om een verbindingslijn of -pijl te trekken naar de volgende vorm. Klik om tekst aan de lijn zelf toe te voegen en gebruik de eigenschappenbalk om de lijn op te maken.

 5. Deel en analyseer het stroomdiagram en werk samen aan verbeteringen

  Rangschik taken en besluitpunten in de juiste volgorde en deel het stroomdiagram met stakeholders. Zij kunnen het vervolgens analyseren, becommentariëren, bewerken en verbeteren voordat het gepresenteerd of gepubliceerd wordt.

Een flowchart maken

Veelgestelde vragen over onze stroomdiagram software

Ontdek waarom Lucidchart de beste gratis flowchart maker is

Gebruikt door miljoenen over de hele wereld

"Lucidchart heeft mooie stroomdiagrammen, waarmee we klanten gemakkelijker inzicht kunnen bieden. Je kunt gemakkelijk zien wie aan wat werkt. En het belangrijkste voordeel is dat het heel gemakkelijk is om mee te leren werken."

Capterra rating

4,5/5 sterren 650+ recensies

 • Amazon logo
 • Bridgestone logo
 • Siemens logo
 • NBC logo
 • Google logo
 • PUBG Mobile logo

Bekijk de stroomdiagramsjablonen

sjabloon accounteigendomsdiagram

Sjabloon voor accounteigendomsdiagram

Ontdek waarom 99% van de Fortune 500-bedrijven hun bedrijf veilig schalen met Lucidchart

Meer informatie

Aan de slag

 • Prijzen
 • Individueel
 • Team
 • Bedrijf
 • Contact met sales
PrivacyJuridischCookies
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor

© 2023 Lucid Software Inc.