templates voor procesbeschrijvingen

Templates en voorbeelden voor procesbeschrijvingen

Lucid Content

Leestijd: ongeveer 5 min

Onderwerpen:

 • Sjablonen

Er zijn genoeg redenen om een proces in kaart te brengen: om nieuwe medewerkers op te leiden, om je proces te analyseren en overbodige stappen te elimineren, om tijdens een audit aan te tonen dat het beleid wordt nageleefd, om workflows te standaardiseren en zo je bedrijf uit te breiden.

Wat je reden ook is: laat de stappen van je workflow zien met een procesbeschrijving in plaats van erover te vertellen. Procesbeschrijvingen zullen anderen helpen om het proces gemakkelijker te begrijpen en te onthouden, en maken duidelijk waar je het proces efficiënter kunt maken.

Maak in een handomdraai een professionele visual met onze sjablonen voor procesbeschrijvingen hieronder.

Wil je meer weten over procesbeschrijvingen voordat je aan de slag gaat? Lees hoe je een procesbeschrijving kunt aanmaken, of bekijk onze volledige lijst van procesbeschrijving symbolen.

Sjabloon voor procesbeschrijvingen voor suply chains
Sjabloon voor bedrijfsprocesbeschrijvingen
Sjabloon voor procesbeschrijvingen: niveau 1
Sjabloon voor procesbeschrijvingen op hoog niveau
Sjabloon voor gedetailleerde procesbeschrijvingen
Sjabloon voor ITIL-procesbeschrijvingen
Sjabloon voor Six Sigma-procesbeschrijvingen
Sjabloon voor procesbeschrijvingen voor projectmanagement
Sjabloon voor verkoop procesbeschrijvingen
Sjabloon voor IT-procesbeschrijvingen
Sjabloon voor swimlane-procesbeschrijvingen

Template voor procesbeschrijvingen van de supply chain

Gebruik deze sjabloon voor procesbeschrijvingen voor supply chains om elke stap in de productiestroom in detail te beschrijven, van de eerste bestellingen tot de productie, de verkoop en zelfs de retourzendingen. Met een procesbeschrijving voor supply chains kun je gebieden identificeren waar geoptimaliseerd kan worden, of je kunt deze processen eenvoudigweg in het hele bedrijf delen.

sjabloon voor procesbeschrijvingen van de supply chain
Template voor procesbeschrijvingen voor supply chains (klik op de afbeelding om online aan te passen)

Template voor een procesbeschrijving van een bedrijf

Als je bedrijf begint te groeien, is het belangrijk dat iedereen in je team de huidige best practices begrijpt en hetzelfde bedrijfsproces model volgt om de consistentie te behouden. Wanneer je je aanmeldt voor onze software voor procesbeschrijvingen, kun je deze sjabloon voor bedrijfsprocesbeschrijvingen aanpassen met je eigen specifieke stappen en delen met je personeel.

sjabloon voor bedrijfsproceskaart
Template voor bedrijfsprocesbeschrijvingen (klik op de afbeelding om online aan te passen)

Template voor procesbeschrijvingen: niveau 1

Verschillende omstandigheden zullen vereisen dat je je proces met een verschillende mate aan detail deelt. Dit template voor procesbeschrijving niveau 1 bevat minder details en is perfect voor stakeholders of teamleden die alleen een overzicht van het proces nodig hebben. Open de sjabloon en werk je processen die meerdere afdelingen overlappen uit.

Template voor procesbeschrijvingen: niveau 1
Template voor procesbeschrijvingen: niveau 1 (klik op de afbeelding om online aan te passen)

Template voor procesbeschrijvingen op hoog niveau

Een procesbeschrijving op hoog niveau schetst de bredere processen en doelstellingen van een organisatie over meerdere afdelingen. Je kunt dit sjabloon voor een procesbeschrijving op hoog niveau aanpassen en je specifieke afdelingen en hun doelstellingen toevoegen om te beginnen. Overweeg dan om gedetailleerde procesbeschrijvingen op te stellen voor elk individueel proces voor die specifieke afdeling.

sjabloon voor procesbeschrijvingen op hoog niveau
Template voor procesbeschrijvingen op hoog niveau (klik op de afbeelding om online aan te passen)

Template voor gedetailleerde procesbeschrijvingen

Terwijl de procesbeschrijving op hoog niveau de algemene doelstellingen van een proces weergeeft, kan een gedetailleerde procesbeschrijving elke technische stap tonen die in een process flow vereist is. Hier ga je de diepte in met je proces. Gebruik dit template voor gedetailleerde procesbeschrijvingen en pas hem aan met je eigen stappen om elk aspect van een specifiek proces beter te analyseren en te begrijpen.

sjabloon voor gedetailleerde procesbeschrijvingen
Template voor gedetailleerde procesbeschrijvingen (klik op de afbeelding om online aan te passen)

Template voor ITIL-procesbeschrijvingen

IT-managers gebruiken een beschrijving van een infrastructuurbibliotheek voor informatietechnologie, of een ITIL-procesbeschrijving, om de processen voor technische ondersteuning te standaardiseren en te optimaliseren. Door processen die binnen en buiten een IT-organisatie voorkomen met dit template voor een ITIL-procesbeschrijving te definiëren, kun je je IT-teamleden beter ondersteunen en voor consistentie zorgen.

Template voor ITIL-procesbeschrijvingen
Template voor ITIL-procesbeschrijving (klik op de afbeelding om online aan te passen)

Template voor Six Sigma-procesbeschrijving

Tenzij je al een gecertificeerde expert bent, wil je je misschien eerst verdiepen in de Six Sigma-methode voordat je dit template gebruikt. Als je klaar bent, pas dan deze template voor de Six Sigma-procesbeschrijving aan om problemen op te lossen en efficiëntere processen te ontwikkelen.

Template voor Six Sigma-procesbeschrijving
Template voor Six Sigma-procesbeschrijving (klik op de afbeelding om online aan te passen)

Template voor procesbeschrijvingen voor projectmanagement

Als je een projectmanager bent, zul je dit template voor een procesbeschrijving voor projectmanagement nuttig vinden. Pas dit template voor procesbeschrijvingen aan om alle stappen die nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken in een project op te nemen, en deel hem met anderen die bij deze processen betrokken zijn, zodat geen enkel element verloren gaat of over het hoofd wordt gezien.

sjabloon voor procesbeschrijvingen voor projectmanagement
Mindmapsjabloon voor projectmanagement (Klik op de afbeelding om online aan te passen)

Template voor procesbeschrijvingen van verkoop

Elke verkoopafdeling van elk bedrijf heeft zijn eigen specifieke processen voor het sluiten van een lead of het afhandelen van een ticket. Welk proces je ook toepast, gebruik dit template voor procesbeschrijvingen van verkoop om de stappen te standaardiseren die leiden tot een succesvolle verkoop. Deel het proces met je hele verkooporganisatie of gebruik Lucidchart-integraties om de process flow in de apps te integreren die je al gebruikt.

sjabloon voor verkoopprocesbeschrijvingen
Template voor procesbeschrijvingen van verkoop (klik op de afbeelding om online aan te passen)

Template voor IT-procesbeschrijvingen

Wil je weten hoe je IT-aanvragen zo efficiënt mogelijk kunt afhandelen? Begin met dit template voor IT-procesbeschrijvingen en werk de banen bij met teams of personen die bij je proces betrokken zijn. Pas de vormen en acties aan op basis van de processen die je beheert, zodat je een duidelijk overzicht hebt dat je hele bedrijf kan volgen.

Template voor IT-procesbeschrijvingen
Template voor IT-procesbeschrijvingen (klik op de afbeelding om online aan te passen)

Template voor swimlane-procesbeschrijvingen

Een swimlane-procesbeschrijving is de perfecte methode om verschillende stappen in kaart te brengen en verantwoordelijkheden tussen rollen en afdelingen te definiëren. Gebruik dit template voor swimlane-procesdiagrammen en voeg banen toe of verwijder banen om de afdelingen of segmenten die specifiek zijn voor uw process flow op te nemen.

template voor swimlane-procesbeschrijvingen
Template voor swimlane-procesbeschrijvingen (klik op de afbeelding om online aan te passen)

Bekijk onze volledige galerij met sjablonen voor procesbeschrijvingen.

Breng elk proces in kaart om de duidelijkheid en productiviteit in je hele organisatie te vergroten. Meld je vandaag nog aan voor je gratis Lucidchart-account!

 

Lucidchart

Lucidchart, een slimme diagramapplicatie in de cloud, is een kernonderdeel van Lucid Software's pakket voor visuele samenwerking. Met deze intuïtieve cloudgebaseerde oplossing kunnen teams in realtime samenwerken om flowcharts, mockups, UML-diagrammen, kaarten van customer journeys en meer te maken. Lucidchart stuwt teams vooruit om sneller aan de toekomst te bouwen. Lucid is trots op zijn diensten aan belangrijke bedrijven over de hele wereld, waaronder klanten als Google, GE en NBC Universal, en 99% van de Fortune 500. Lucid werkt samen met brancheleiders, waaronder Google, Atlassian en Microsoft. Sinds de oprichting heeft Lucid talrijke onderscheidingen ontvangen voor zijn producten, bedrijfsvoering en werkcultuur. Ga voor meer informatie naar lucidchart.com.

Begin vandaag nog met diagrammen maken met Lucidchart - probeer het gratis!

Meld je gratis aan

of verdergaan met

Inloggen met GoogleInloggenInloggen met MicrosoftInloggenInloggen met SlackInloggen

Aan de slag

 • Prijzen
 • Individueel
 • Team
 • Enterprise
 • Contact met sales
PrivacyJuridisch
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor
 • tiktok

© 2024 Lucid Software Inc.