een tijdlijn maken in Excel

Een tijdlijn maken in Excel

Leestijd: ongeveer 4 min

Tijdlijnen bieden een toegankelijke, visuele manier om gebeurtenissen uit het verleden te begrijpen of om plannen te maken. Met Lucidchart beschik je over alle tools die je nodig hebt om effectieve en overzichtelijke tijdlijnen te maken voor je lessen of vergaderingen.

In Lucidchart kunnen leerlingen en docenten aan de hand van krachtige visuele hulpmiddelen inzicht krijgen in de chronologie van fictieve verhaallijnen, historische gebeurtenissen of de natuur. Maar ook buiten het onderwijs behouden tijdlijnen hun waarde. Projectmanagers kunnen tijdlijnen gebruiken in plaats van Gantt-diagrammen voor het weergeven van deadlines en belangrijke mijlpalen.

Wil je je tijdlijn combineren met de rest van je gegevens? Geen probleem. Dankzij onze integraties kun je je tijdlijn eenvoudig invoegen in Excel of andere Microsoft Office-programma's. Klaar om vooruit te plannen of efficiënter te studeren? Na het lezen van dit artikel weet je hoe je een tijdlijn planning maakt in Excel, of met gebruik van Lucidchart.

Een tijdlijn maken in Excel

Hoewel Excel een aantal hulpmiddelen biedt voor het maken van tijdlijnen, is dit programma voornamelijk bedoeld voor spreadsheets. Houd er dus rekening mee dat het proces enige tijd in beslag zal nemen. Hieronder leggen we van begin tot eind uit hoe een Excel tijdlijn maken in zijn werk gaat.

1. Open je Excel-document en bereid het voor

Open een leeg Excel-document om aan je tijdlijn te beginnen. Klik op Invoegen > Illustraties > SmartArt > Proces en selecteer een van de tijdlijnsjablonen.

2. Zet je gegevens in de tijdlijn

Er wordt nu binnen Excel een tijdlijndiagram gegenereerd. Klik op de tijdelijke tekst om de mijlpalen, startdatums en einddatums van je project in te voeren. Druk na het intypen op 'Enter' om aan een nieuw gedeelte van de gegevens te beginnen. 

3. Tijdlijn opmaken

In Excel kun je zowel de gehele tijdlijn als de individuele gegevenspunten in je diagram aanpassen. Om de weergave van je presentatie te wijzigen, klik je eerst op het diagram, dan op de verfkwast en vervolgens op een van de beschikbare tijdlijnindelingen.

Opmerking: de beschikbare opmaakopties hangen af van de versie van Microsoft Excel die je gebruikt.

Excel-tijdlijn

Figuur 1: voorbeeld tijdlijn

Een tijdlijn planning maken in Excel-met Lucidchart

Je weet nu hoe je een tijdlijn maakt in Excel. Nu zullen we je laten zien hoe je een volledig aanpasbare tijdlijn kunt maken met de intuïtieve interface en tijdlijnvormen van Lucidchart. Dat gaat als volgt:

1. Open Lucidchart

Meld je aan voor een gratis Lucidchart-account als je dat nog niet hebt gedaan.

2. Begin met een sjabloon of een leeg document

Kies uit een van onze aanpasbare sjablonen (zie hieronder).

Opmerking: sommige functies zijn alleen beschikbaar voor Lucidchart Pro-, Team- en Enterprise-accounts. Als je je abonnement wilt upgraden, ga dan naar onze tarievenpagina.

voorbeeld tijdlijn
Voorbeld Tijdlijn (klik op de afbeelding om deze online te wijzigen)
voorbeeld campagneplanning
Voorbeeld campagneplanning (klik op de afbeelding om deze online te wijzigen)
tijdlijn voor project planning
Tijdlijn voor project planning (klik op de afbeelding om deze online te wijzigen)

3. Kies een sjabloon die bij je project past of maak er zelf een

Wil je zelf een tijdlijn maken op een leeg canvas? In de onderstaande video demonstreren we de basisfuncties van Lucidchart zodat je snel aan de slag kunt.

Je kunt ook je Excel-gegevens aan je Lucidchart-document koppelen om je tijdlijn sneller aan te maken en bij te werken. Meer informatie. 

4. Installeer de Lucidchart-invoegtoepassing voor Microsoft Excel

Ga direct naar de Microsoft Store of ga in Excel naar Invoegen > Office-invoegtoepassingen. Zoek naar Lucidchart en klik op 'Toevoegen' om de invoegtoepassing te installeren. Deze verschijnt nu als zijbalk in Excel.

5. Voeg je tijdlijn toe aan Excel

Wanneer je je Lucidchart-account hebt gekoppeld, selecteer je de tijdlijn uit je bestaande diagrammen en klik je op 'Invoegen'.

Nu je weet hoe je in Excel een tijdlijn kunt maken met Lucidchart, heb je voortaan alles op een (chronologisch) rijtje. Meld je nu aan voor een gratis account en ontdek alle andere manieren om visueel te leren en te werken.

Begin vandaag nog met diagrammen maken met Lucidchart - probeer het gratis!

Meld je gratis aan

Nu populair

how to make a flowchart in google docsStroomdiagram maken in Google Docs

Over Lucidchart

Lucidchart is de intelligente diagramtoepassing waarmee teams complexe dingen helder kunnen maken, hun inzichten kunnen afstemmen en sneller aan de toekomst kunnen bouwen. Met deze intuïtieve, cloudgebaseerde oplossing kan iedereen visueel werken en in realtime samenwerken bij het bouwen van stroomdiagrammen, mockups, UML-diagrammen en meer.

Lucidchart is het meest populaire online alternatief voor Visio en wordt in meer dan 180 landen gebruikt door miljoenen gebruikers, van verkoopmanagers die doelorganisaties in kaart brengen tot IT-managers die hun netwerkinfrastructuur visueel willen presenteren.

Gerelateerde berichten:

Een tijdlijn maken in Word

een tijdlijn maken in Word

Project tijdlijn maken in 8 stappen

een projecttijdlijn maken

Aan de slag

  • Prijzen
  • Individueel
  • Team
  • Enterprise
  • Contact met sales
PrivacyJuridischCookies

© 2023 Lucid Software Inc.