PINGDOM_CANARY_STRING

Affiniteitsdiagram-
Software

Lucidchart is een visuele werkruimte voor het maken van diagrammen, voor het visualiseren van gegevens en voor samenwerking om meer inzicht te bieden en innovatie te stimuleren. 

Een diagram maken
Bekijk de video
affiniteitsdiagramsoftware

Effectiever brainstormen met een affiniteitsdiagram

 • affiniteitsdiagram

  Faciliteer effectief brainstormen en samenwerken

  Affiniteitsdiagrammen zijn de ideale brainstormtool voor projecten met grote teams, grote datasets of een grote verscheidenheid aan ideeën. Teams kunnen affiniteitsdiagrammen gebruiken om ideeën en informatie in beheersbare groepen te consolideren en deze verder uit te werken en analyseren. Met Lucidchart, de toonaangevende visuele werkruimte, kan uw hele team onmiddellijk ideeën delen en in realtime samenwerken aan uw affiniteitsdiagram.

 • affiniteitsdiagrammen

  Neem de leiding over procesverbetering en kwaliteitscontrole

  Projectmanagers en productontwikkelaars kunnen affiniteitsanalyses gebruiken om processen en de kwaliteitscontrole te verbeteren, terwijl UX-teams gemakkelijker de factoren kunnen identificeren die bijdragen aan een effectief ontwerp voor klanten. Krijg direct inzicht in de relaties tussen informatie, meningen, problemen en oplossingen, zodat u acties kunt prioriteren en de gezamenlijke besluitvorming kunt vereenvoudigen. Op het intuïtieve tekenvel van Lucidchart kunnen u en uw team gemakkelijk ideeën in kaart brengen over processen die aandacht nodig hebben, zodat u eventuele verbeteringen snel in gang kunt zetten. 

 • affiniteitskaart

  Uw affiniteitsdiagram gemakkelijk aanpassen en delen

  Dankzij de eenvoudige opbouw kent het affiniteitsdiagram vrijwel geen leercurve, zodat u snel en gemakkelijk effectieve brainstormsessies kunt houden. Lucidchart maakt het creëren van affiniteitskaarten nog eenvoudiger met functies als sneltoetsen, slepen en neerzetten van vormen en zelfs het importeren van memobriefjes om lange lijsten met concepten om te zetten in individuele memobriefjes die sneller gegroepeerd kunnen worden. Gebruik onze integraties om uw affiniteitskaart te delen op platforms zoals G Suite, Microsoft Office, Confluence en Slack en moeiteloos te brainstormen.

 • affiniteitskaarten

  In realtime affiniteitsdiagrammen maken met uw team

  Maak van uw affiniteitsdiagram de ultieme samenwerkingstool met Lucidchart. Feedback en ideeën van teamleden en belanghebbenden zijn gemakkelijk te verwerken met behulp van chatten in de editor, @mention-opmerkingen, memobriefjes en samenwerkingscursors om te laten zien wie heeft bijgedragen aan uw affiniteitsdiagram. In realtime samenwerken betekent dat u alle wijzigingen direct te zien krijgt en u zich dus niet hoeft bezig te houden met versiebeheer. Doordat Lucidchart in de cloud werkt, kunnen uw medewerkers uw affiniteitskaart altijd en overal op elk apparaat openen en bewerken. 
   

 • affiniteitsdiagrammen maken

  Gegevens in visuele beelden veranderen

  Affiniteitsgroepen zijn vooral nuttig om teams inzicht te bieden in grote of complexe ideeën die anders moeilijk te overzien of te begrijpen zijn. Met Lucidchart zet u verzamelde gegevens eenvoudig om in een gedeeld affiniteitsdiagram waarmee u gerelateerde categorieën kunt visualiseren en informatie kunt analyseren. Verder kunt u concepten en ideeën handmatig toevoegen aan vormen of met behulp van onze functie voor gegevenskoppeling een CSV- of tekstbestand importeren om bestaande gegevens direct in uw brainstormsessie te gebruiken. 
   

Een affiniteitsdiagram maken

1

Definiëren van het doel of de doelstelling

Bepaal het centrale onderwerp en gebruik dat als titel van uw affiniteitsdiagram.

2

Groepscategorieën bepalen

Maak onder de titel categorieën aan. Deze categorieën worden gebruikt om meerdere oplossingen of factoren in te delen in logische groepen.

3

Bijdragende factoren toevoegen binnen elke categoriegroep

Noteer alle belangrijke gegevens, ideeën of problemen die betrekking hebben op uw doelstelling en voeg ze toe aan de gerelateerde groepen in uw affiniteitsdiagram waar ze het beste bij passen.

4

Factoren binnen groepen rangschikken

Rangschik de bijdragende factoren die u toevoegt, zodat elke factor in de meest geschikte categorie wordt geplaatst. Elke categorie bevat waarschijnlijk meer dan een factor.

5

Analyseren en delen

Nadat uw factoren zijn ingedeeld, deelt u uw diagram met anderen die mogelijk een bijdrage willen leveren. Analyseer het diagram samen met uw team om inzicht te krijgen in belangrijke problemen en prioriteiten te stellen.

Een diagram maken

Veelgestelde vragen over affiniteitsdiagrammen

Brainstormen met affiniteitsdiagrammen in Lucidchart

affiniteitsdiagrammen van lucidchart

Meer dan 15 miljoen gebruikers in 180 landen

"Lucidchart helpt mij en mijn team een route uit te stippelen die onze gedachten samenbrengt en onze collega's in staat stelt onze ideeën verder te ontwikkelen met behulp van de technologie die Lucidchart biedt."

Capterra rating

4,5/5 sterren 650+ recensies

Amazon logo
T-Mobile logo
DocuSign logo
NBC logo
Google logo
Redhat logo

Bekijk sjablonen voor affiniteitsdiagram

sjabloon voor affiniteitsdiagram

Voorbeeld van affiniteitsdiagram

Ontdek waarom 99% van de Fortune 500-bedrijven hun bedrijf veilig schalen met Lucidchart

Meer informatie
Nederlands
EnglishFrançaisDeutsch日本語PortuguêsEspañolNederlandsPусскийItaliano
PrivacyJuridisch
© 2021 Lucid Software Inc.