Software voor Customer Journey Mapping

Lucidchart is een visuele werkruimte voor het maken van diagrammen, voor het visualiseren van gegevens en voor samenwerking om meer inzicht te bieden en innovatie te stimuleren.

Een diagram maken
Bekijk de video

Krijg grip op de customer experience met onze customer journey mapping tool.

 • Create in-depth diagrams that capture the customer experience

  Maak diepgaande diagrammen die de customer experience duidelijk in beeld brengen

  Een goed inzicht in de verwachtingen, doelen en interacties van je klanten is essentieel om je klanten een probleemloze customer experience te kunnen bieden. Door de customer journey vanuit het oogpunt van je klant in kaart te brengen, krijg je beter inzicht in de individuele interacties die van begin tot eind hun beleving bepalen. Onze customer journey tool biedt aanpasbare sjablonen en uitgebreide opmaakopties, zodat jij je bevindingen eenvoudig kunt visualiseren en delen. Daardoor kun jij je beter op specifieke persona's richten, de betrokkenheid van je klanten vergroten en uiteindelijk de omzet van je organisatie laten groeien.

 • Build a streamlined site with our user story software

  Maak een gestroomlijnde website met onze software voor user stories

  Als UX ontwerper kan een schematische voorstelling van de customer journey je helpen de beleving tijdens het gebruik van je website of app in kaart te brengen. Met onze intuïtieve tools voor het visualiseren van user stories kun je eenvoudig aangeven hoe individuele persona's door je website navigeren en uiteindelijk overgaan tot een aankoop. Zo kun je inspelen op de drijfveren van je doelgroep en eventuele pijnpunten verwijderen. Met de gebruiksvriendelijke interface van Lucidchart kun je deze user stories eenvoudig in beeld brengen en de customer journey aanpassen aan de beleving van de klant en de ontwikkeling van je organisatie.

 • Collaborate with other departments and stakeholders

  Werk samen met andere afdelingen en stakeholders

  Zorg dat je customer journey map zo uitgebreid mogelijk is. Lucidchart helpt je om samen te werken met de verantwoordelijke stakeholders en teams voor elk contactpunt tijdens de customer journey. Aan de hand van realtime samenwerking en opmerkingen en chats in de editor kunnen teamleden je diagram up-to-date houden zonder zich zorgen te hoeven maken over versiebeheer of tijdverspilling. Waar of wanneer je team ook werkt, je customer journey map weerspiegelt al je recente updates.

 • Share, publish, and implement your customer journey map

  Deel, publiceer en implementeer het diagram van je customer journey

  Dankzij onze dynamische deelopties en krachtige integraties kun jij je diagram gemakkelijk met alle stakeholders en beslissers delen. Nodig eenvoudig anderen uit via e-mail om je diagram te bekijken en bewerken, of sluit je diagram in op samenwerkingsplatformen zoals Jira, Salesforce en Slack. Wanneer de definitieve versie van je customer journey diagram klaar is, kun je het publiceren en binnen de gehele organisatie delen om te zorgen dat iedereen op de hoogte is wanneer er zaken geïmplementeerd of herzien worden.

Een diagram van de customer journey maken

 1. Definieer duidelijke doelen voor het diagram

  Breng het doel van je customer journey in kaart, inclusief de onderliggende ervaring en de doelgroep. Je diagram kan zijn gebaseerd op een werkelijke, hypothetische of toekomstige customer experience.

 2. Doe onderzoek naar de persona's van klanten om de doelen van je klanten te begrijpen

  Verzamel informatie over je klanten, waaronder variabelen die zij waarschijnlijk zullen ervaren tijdens hun interactie met je bedrijf. Vermeld bijbehorende contactmomenten, acties, kanalen, motivaties, pijnpunten en verantwoordelijkheden.

 3. Breng de user journey in kaart en vergeet de contactmomenten niet

  Nu je informatie over de klant hebt verzameld, is het tijd om elementen aan het diagram van je customer journey toe te voegen waarbij wordt ingespeeld op contactmomenten en de specifieke doelstellingen van je klant.

 4. Breng hiaten tijdens de customer journey in kaart en verfijn het traject

  Breng mogelijke pijnpunten in de customer journey in kaart. Met Lucidchart kun je het traject gemakkelijk visualiseren en verfijnen om te zorgen dat de klant een efficiënte en plezierige ervaring heeft.

 5. Presenteren en delen

  Deel de customer journey met stakeholders om gepaste oplossingen te implementeren. Zorg dat je kaart eenvoudig toegankelijk is, zodat je de inhoud regelmatig, om de zes maanden bijvoorbeeld, kunt testen, bijwerken en verbeteren.

Maak een diagram van een customer journey

Veelgestelde vragen over het online visualiseren van customer journeys.

Planningen maken in Lucidchart

Lucidchartで楽々プロジェクト管理

Gebruikt door miljoenen over de hele wereld

„Ik heb [Lucidchart] uitgebreid gebruikt om de customer journey in kaart te brengen. Het is een intuïtief programma waarmee we complexe processen visueel kunnen weergeven en uitleggen via gemakkelijk te maken diagrammen.”

Capterra rating

4,5/5 sterren 650+ recensies

 • Amazon logo
 • Bridgestone logo
 • Siemens logo
 • NBC logo
 • Google logo
 • Hybecorp logo

Bladeren door sjablonen voor customer journey maps

Sjabloon voor het maken van customer journey maps

Eenvoudige sjabloon voor het maken van customer journey maps

Sjabloon voor het maken van een customer journey maps voor een café

Sjabloon voor het maken van een weergave van de customer experience

Sjabloon voor inhoudsoverzicht van customer journey

Sjabloon voor customer journey maps nieuwe klanten

Ontdek waarom 99% van de Fortune 500-bedrijven hun bedrijf veilig schalen met Lucidchart

Meer informatie

Aan de slag

 • Prijzen
 • Individueel
 • Team
 • Enterprise
 • Contact met sales
PrivacyJuridischPrivacykeuzes voor cookiesCookiebeleid
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor
 • tiktok

© 2024 Lucid Software Inc.