Plattegrond maken online

Lucidchart is een visuele werkruimte voor het maken van diagrammen, voor het visualiseren van gegevens en voor samenwerking om meer inzicht te bieden en innovatie te stimuleren.

Een diagram maken
Bekijk de video
Plattegrondsoftware

Maak optimaal gebruik van je ruimte met onze plattegrondbouwer

 • Plattegrond

  Plattegrond software voor alle projecten en gebruikers

  Gebruik Lucidchart om professionele plattegronden op schaal voor je grootste of kleinste projecten te maken, ongeacht je expertiseniveau. Onze plattegrond bouwer maakt het gemakkelijk om te experimenteren en eventuele problemen in je unieke ruimte op te lossen. Zo kun je verschillende mogelijkheden verkennen voor de renovatie van je huis of de optimale looproutes bepalen voor een beurs of conferentie. Maak een betrouwbare, tot op de laatste plant nauwkeurige kopie van je ruimte om er zeker van te zijn dat je renovatie of evenement vlekkeloos verloopt.

 • Sjabloon plattegrond

  Gebruik vorm bibliotheken en plattegrond sjablonen

  Met onze eenvoudig aan te passen sjablonen en uitgebreide vorm bibliotheken kun je elk type ruimte gemakkelijk uittekenen en opnieuw indelen. Kies een sjabloon voor je huis, kantoor, evenement, receptie of magazijn uit onze galerij, wijzig zonodig hun schaal en pas het sjabloon aan je wensen aan. Plaats vaste elementen op je plattegrond, zoals open haarden en deuren. Voeg vervolgens symbolen toe voor keukenapparatuur, sanitair of meubilair om ervoor te zorgen dat de looproutes en zichtlijnen in je ruimte optimaal blijven.

 • Plattegrond op schaal

  Nauwkeurigheid garanderen met hulpmiddelen voor schalen

  Een van de grootste uitdagingen bij het maken van een plattegrond is het creëren van een nauwkeurige weergave van je ruimte in de juiste verhoudingen. Met behulp van het schaalhulpmiddel in onze plattegrond software kun jij je muren en vormen de juiste verhoudingen geven en zo het interieur ontwerp stroomlijnen. Nadat je vormen in de ruimte hebt geplaatst, kun je het meetobject gebruiken om alle afmetingen te controleren. Als jij je plattegrond wilt presenteren of afdrukken, kun je het meetobject ook opnemen als referentiepunt.

 • Plattegrond samenwerken en delen

  Samenwerken en delen

  Er zijn diverse deelopties, waarmee je de meest actuele versie van je plattegrond op vrijwel elke plek kunt delen. Je kunt samenwerken met je interieurontwerper of evenement planner door je plattegrond per e-mail of een gepubliceerde link te versturen. Via de handige functies voor opmerkingen en chatten in de editor kun je ook om feedback vragen. Bij het delen en bewerken van oude diagrammen op verschillende platforms maken de im- en exporthulpmiddelen van onze plattegrond maker het gemakkelijk om je plattegrond te migreren naar en van andere platforms, zoals Visio en Gliffy.

 • Plattegrond presenteren

  Draag je visie uit in de presentatie modus

  De presentatie modus in onze editor laat je snel omschakelen van bewerken naar presenteren. Gebruik de presentatie modus in onze plattegrond maker om zelfs de kleinste details van je plattegrond te bespreken met je team of je interieurontwerper. Deel je plattegrond op in verschillende dia's, zodat je de aandacht van je publiek kunt vestigen op specifieke aspecten van je blauwdruk. Als je tussendoor dingen wilt bewerken, schakel je gemakkelijk terug naar de Lucidchart editor.

Online een plattegrond tekenen

 1. Maak een wensenlijst

  Bepaal het gebied dat moet worden getekend en maak een lijst met kenmerken, wensen en eisen om op te nemen in de plattegrond van de ruimte die je wilt bouwen of opnieuw wilt indelen.

 2. Meet je ruimte op

  Neem de exacte afmetingen op van alle ruimtes en van de bestaande meubels en kenmerken (open haarden, deuren, ramen enzovoorts) van elke ruimte.

 3. Maak een ruwe opzet

  Pas een sjabloon aan of maak een eigen plattegrond door individuele muren of ruimtes naar je canvas te slepen. Breng zo nodig wijzigingen aan om de plattegrond precies op schaal te maken.

 4. Neem belangrijke onderdelen op

  Voeg meubels, technische voorzieningen en apparaten toe vanuit onze vormbibliotheken voor plattegronden. Als je meer opties nodig hebt, kun je in de zoekbalk van de toolbox naar vormen, afbeeldingen of pictogrammen zoeken of je eigen afbeeldingen uploaden en op het canvas aanpassen aan de schaal van je plattegrond.

 5. Je werk delen

  Vraag iemand anders om je plattegrond na te kijken en bruikbare suggesties te doen voor mogelijke wijzigingen of verbeteringen.

Een plattegrond maken

Veelgestelde vragen over onze plattegrond bouwer

Ontwerp of reproduceer elke ruimte met onze online plattegrond bouwer

tutorial online plattegrondbouwer

Deze video toont hoe Lucidchart werkt

Gebruikt door miljoenen over de hele wereld

"Ik gebruik Lucidchart voor zakelijke grafieken en diagrammen, werkstromen en plattegronden bij mijn renovatieprojecten. Het is gebruiksvriendelijk en levert duidelijke, inzichtelijke resultaten op."

Capterra rating

4,5/5 sterren 650+ recensies

 • Amazon logo
 • Bridgestone logo
 • Siemens logo
 • NBC logo
 • Google logo
 • PUBG Mobile logo

Maak eenvoudig plattegronden met onze templates

Kantoorindeling

Voorbeeld gedetailleerde kantoorindeling

Ontdek waarom 99% van de Fortune 500-bedrijven hun bedrijf veilig schalen met Lucidchart

Meer informatie

Aan de slag

 • Prijzen
 • Individueel
 • Team
 • Enterprise
 • Contact met sales
PrivacyJuridischCookies
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor

© 2023 Lucid Software Inc.