Online stamboom maken

Lucidchart is een intelligente applicatie voor het maken van diagrammen waarmee je eenvoudig online een gratis stamboom maakt met versleepbare vormen, kant-en-klare sjablonen en meer.

Maak een gratis stamboom

of verdergaan met

Inloggen met GoogleInloggenInloggen met MicrosoftInloggenInloggen met SlackInloggen

Ontdek waarom miljoenen gebruikers over de hele wereld voor Lucidchart kiezen.

 • Atlassian logo
 • General Electric logo
 • Amazon logo
 • NBC logo
 • Venmo logo
 • Google logo

Eenvoudig gegevens importeren en aan je stamboom samenwerken

Gebruik onze tool om je eigen gegevens te importeren, met anderen samen te werken en je ontdekkingen met je hele gezin te delen.

Met een sjabloon beginnen en je gegevens importeren

Versleep vormen naar het canvas of begin met een sjabloon om een stamboom te maken die net zo uniek en complex is als je afkomst. Koppel een spreadsheet met je familiegegevens om automatisch een visual te maken die al je beschreven relaties en generaties met elkaar verbindt. Dankzij de gegevenskoppeling van onze tool voor het maken van stambomen kun je specifieke informatie uit je dataset, zoals datums, locaties en afbeeldingen, rechtstreeks in Lucidchart bijwerken en zo je stamboom automatisch verversen.

Werk samen met familieleden

Stel je familiegeschiedenis samen en werk met anderen tegelijkertijd aan hetzelfde stamboom in Lucidchart. Ongeacht het apparaat of de tijdzone kun je in hetzelfde document werken en daarnaast alle wijzigingen in je stamboom online in realtime zien.

Gebruiksvriendelijke presentatiemodus

Presenteer je stamboom eenvoudig in de presentatiemodus. Maak moeiteloos dia's om de relaties en verbanden binnen je familiegeschiedenis onder de aandacht te brengen zonder dat je Lucidchart verlaat. Met één druk op de knop kun je je volledige stamboom weergeven en vervolgens in detail inzoomen op specifieke familieleden en takken, en kun je de reis van je voorouders van het verleden naar het heden presenteren in een prachtige visuele weergave.

Overal werken

Dankzij onze cloudgebaseerde diagrammen kun je eenvoudig overal diagrammen maken, ongeacht het apparaat, de browser of het besturingssysteem. Omdat je werk is opgeslagen in de cloud, hebben jij en degenen met wie je samenwerkt altijd toegang tot de nieuwste versie van je visuals.

Notities en ideeën delen

Gebruik onze functie voor opmerkingen om iedereen op de hoogte te stellen of ping individuele bijdragers over een specifiek deel van je gedeelde stamboom om hun inbreng te krijgen. Dankzij al onze opties voor dynamisch delen en ingebouwde integraties met toonaangevende toepassingen kun je je diagrammen delen en samenwerken met iedereen die van jou mag bekijken, voorstellen of bewerken.

Beoordelingen van derden

Lucidchart heeft honderden vijfsterrenbeoordelingen van tevreden klanten wereldwijd op betrouwbare apps van derden, zoals Capterra, G2 en TrustRadius.

In drie minuten de basisprincipes van Lucidchart beheersen

 • Maak een stamboom met een sjabloon, vanaf een leeg canvas of door gegevens te importeren.
 • Pas je stamboom aan door vormen, lijnen en tekst toe te voegen.
 • Pas de stijl en opmaak aan in je diagram.
 • Gebruik Functie zoeken om alles te vinden wat je nodig hebt.
 • Deel met je familie en werk samen.
Een online stamboom tekenen

Voorbeelden voor stambomen

Teken stambomen online met de sjablonen uit onze galerij.

Horizontal family tree chart

Horizontaal stamboomdiagram

Integraties met Lucidchart

Koppel Lucidchart aan je favoriete toonaangevende apps.

Lucidchart Integrations

Ontdek waarom teams Lucidchart gebruiken voor het maken van stombomen

Maak diagrammen, visualiseer gegevens en werk samen op één platform.

Samenwerking

Gebruik moeiteloos onze software om stambomen te maken op elk apparaat. Met Lucidchart kunnen teams overal ter wereld in realtime samenwerken. Verhoog de productiviteit door samen te werken met je team en bereik je doelen.

Duidelijkheid

Lucidchart brengt helderheid in complexe dingen. Met intelligente diagrammen kunt je snel projecten en processen van het begin tot het einde visualiseren.

Afstemming

Ga voor afstemming met je team door samen te werken in dezelfde ruimte. Teken samen in realtime snel processen en ideeën uit, zodat je nooit iets over het hoofd ziet.

Samen beter

Het pakket voor visuele samenwerking van Lucid transformeert de manier waarop je werkt, van ideevorming tot projectafronding. Brainstorm en plan in Lucidspark en breng het vervolgens in kaart in Lucidchart. Maak een levendige blauwdruk van je organisatie.

Wat is een stamboom?

Een stamboom is een visuele weergave van de afstamming van een persoon, waarin de verbanden met voorouders worden weergegeven. Dit diagram lijkt visueel op een organigram en wordt meestal weergegeven als een boomstructuur met één persoon als de wortel. Vanuit de wortel leiden lijnen die takken voorstellen naar vakjes die bladeren voorstellen. Elk blad vertegenwoordigt een individueel familielid en bevat informatie zoals geboorte-, huwelijks- en overlijdensdatum. Een stamboom of genealogiediagram maakt het gemakkelijk om mensen, plaatsen en gebeurtenissen uit je familiegeschiedenis vast te leggen en met anderen te delen.

Een stamboom maken in Lucidchart

 1. Informatie verzamelen

  Beschrijving: Onderzoek je afkomst en organiseer je onderzoek naar je familiegeschiedenis, zodat je het aan je stamboom kunt toevoegen. Voeg gegevens toe zoals namen, datums, geografische locaties en foto's.

 2. Begin vanaf nul of kies een stamboomsjabloon om te bewerken

  Pas een stamboomsjabloon aan of maak je eigen stamboom door voor elk familielid vormen naar het canvas te slepen. Klik op de vormen om tekst en gegevens toe te voegen of te bewerken.

 3. Gebruik lijnen om verbanden tussen gezinsleden weer te geven

  Voeg regels en tekst toe om de verbanden tussen familieleden aan te geven naarmate je generaties uitwerkt. Je kunt de algemene stijlen, kleuren, dikte en eindpunten van de lijnen opmaken om verschillende soorten relaties aan te wijzen.

 4. Samenwerken met familieleden

  Vul historische lacunes aan en controleer of je stamboom klopt door samen te werken met andere familieleden. Ze kunnen direct feedback geven door opmerkingen te plaatsen of door het diagram in realtime te bewerken.

 5. Deel en presenteer je stamboom

  Geef je familieleden de kans om na te denken over hun genealogie en deel je stamboomdiagram via e-mail of een gepubliceerde link. Je kunt ook een link insluiten op een familiewebsite, zodat veel meer mensen er toegang toe krijgen.

Veelgestelde vragen over stambomen

Aan de slag

 • Prijzen
 • Individueel
 • Team
 • Enterprise
 • Contact met sales
PrivacyJuridischCookie-instellingenCookiebeleid
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor
 • tiktok

© 2024 Lucid Software Inc.