mindmapsjablonen

Mindmap voorbeelden en templates

Leestijd: ongeveer 5 min

Mindmapping is ontstaan uit een eenvoudig idee: soms heb je een visuele voorstelling van je gedachten of informatie nodig om over ideeën te brainstormen, nieuwe verbanden te leggen en informatie te onthouden. Tony Buzan, de auteur en onderwijsadviseur die mindmapping populair maakte, zei: ''Gewoon lineair notities maken en schrijven brengt je in een semihypnotische trance, terwijl mindmapping je cognitieve vaardigheden met zowel de linker- als rechterhersenhelft enorm zal verbeteren."

Het vrije karakter van mindmaps maakt dat ze gemakkelijk kunnen worden gebruikt voor een onbeperkt aantal onderwerpen en use cases. We hebben mindmaps gemaakt voor slechts een paar van die use cases — bekijk de mindmapsjablonen hieronder en kijk welke van toepassing kunnen zijn op je project.

Als je liever vanaf nul begint in plaats van een sjabloon te gebruiken, lees dan ons artikel om te leren hoe je een mindmap maakt.

10x je brainstorm- en studiesessies met mindmap sjablonen en voorbeelden.

Registreer nu gratis voor Lucidchart!

Leeg mindmap template
Template voor simpele mindmap
Mindmap sjabloon voor identificatie
Mindmap template voor brainstorming
Mindmap template met-tekstballon
Mindmap  template voor eten
Mindmapsjabloon voor fotografie
Mindmap template voor psychologie
Mindmap template voor muziek
Mindmap template voor Scheikunde
Mindmap template voor kunst

Leeg mindmap template

Weet je niet helemaal zeker waar je moet beginnen? Begin met dit lege mindmapsjabloon en laat je creativiteit de vrije loop. Of je nu moet brainstormen over ideeën voor je bedrijf of je notities van school moet ordenen, zet gewoon een onderwerp in het midden en ga aan de slag. Je kunt dit mindmap template aanpassen en meer vormen toevoegen om je mindmap naar een hoger niveau te tillen.

mindmap sjabloon
Mindmap sjabloon (klik op de afbeelding om online aan te passen)

Template voor simpele mindmap

Mindmaps kunnen heel uitgebreid worden, afhankelijk van wat je als onderwerp kiest en hoe ver je besluit te gaan. Om het gemakkelijker te maken, begin je met deze eenvoudige mindmapsjabloon, die je gratis krijgt als je je aanmeldt voor Lucidchart. Het ordenen van je ideeën wordt een fluitje van een cent als je onze mindmapsoftware gebruikt.

eenvoudige mindmapsjabloon
Eenvoudige mindmapsjabloon (klik op afbeelding om online aan te passen)

Mindmap sjabloon voor identificatie

Maak een unieke mindmap voor je eigen identiteit. Je kunt op dit mindmap emplate je hobby's, talenten, relaties, fysieke kenmerken en andere elementen toevoegen die bepalen wie je bent en wat jou onderscheidt van anderen. Begin met dit mindmap template - veel plezier.

mindmap template voor identificatie
Mindmap template voor identificatie (klik op afbeelding om online aan te passen)

Mindmap template voor brainstorming

Een mindmap is de perfecte oplossing om brainstormsessies te visualiseren. Eén goed onderwerp kan een kettingreactie van gerelateerde ideeën op gang brengen die leiden tot je volgende grote innovatie. Pas dit mindmap template voor brainstormsessies aan om een voorsprong te nemen en te zien waar je ideeën toe leiden.

voorbeeld mindmap template voor brainstorming
Voorbeeld mindmap template voor brainstorming (klik op de afbeelding om online aan te passen)

Mindmap template met-tekstballon

Probeer het eens op een andere manier met dit sjabloon om je concepten en ideeën in kaart te brengen. Mindmaps maken gebruik van unieke visuals om je te helpen bij het onthouden en classificeren van ideeën, dus overweeg tekstballonnen als alternatief voor de traditionele rechthoekige mindmaps.

mindmap template tekstballon
Mindmap template met tekstballonnen (klik op afbeelding om online aan te passen)

Mindmap  template voor eten

Als dit mindmap template je niet al te hongerig maakt, vind je hem misschien handig om de verschillende voedselcategorieën in kaart te brengen. Gebruik dit template om je menu uit te stippelen voor een etentje of om er zeker van te zijn dat je voldoende eiwitten, groenten enzovoort hebt gegeten als onderdeel van een evenwichtig dieet.

mindmap template voor eten
Mindmap template voor eten (klik op de afbeelding om online aan te passen)

Mindmapsjabloon voor fotografie

Wat onderscheidt een succesvolle fotograaf? Op welke elementen moet je letten bij elke foto die je neemt? Gebruik dit mindmapsjabloon voor fotografie om deze vragen te beantwoorden en een informatieve visualisatie te bieden.

mindmap template voor fotografie
Mindmap template voor fotografie (klik op afbeelding om online aan te passen)

Mindmap template voor psychologie

Psychologie bestudeert menselijk gedrag en mentale processen. Dit uitgebreide thema omvat een groot aantal onderwerpen, en met deze mindmapsjabloon voor psychologie kun je ze allemaal in kaart brengen om de verschillende denkwijzen en toepassingen beter te begrijpen. Pas deze sjabloon aan je specifieke behoeften over het onderwerp aan.

mindmap templatevoor psychologie
Mindmap template voor psychologie (klik op afbeelding om online aan te passen)

Mindmap template voor muziek

Dit mindmap voorbeeld voor muziek richt zich op verschillende muzieksoorten, maar je kunt dit ook gebruiken als uitgangspunt om een specifiek muziekgenre en de kenmerken ervan in kaart te brengen. Met Lucidchart kun je zelfs links naar je favoriete nummers, artiestenprofielen enzovoort toevoegen. Maak helemaal gratis je eigen mindmap voor muziek.

mindmap template voor muziek
Mindmap template voor muziek (klik op afbeelding om online aan te passen)

Mindmap template voor scheikunde

Vind je je weg niet door alle termen die je leraar scheikunde rondstrooit? Overweeg dan deze mindmapsjabloon voor scheikunde om je te helpen elk onderwerp beter te begrijpen en onthouden. De sjabloon is eenvoudig aan te passen zodat je elk chemisch element of proces beter kunt visualiseren.

mindmapsjabloon voor scheikunde
Mindmapsjabloon voor scheikunde (klik op afbeelding om online aan te passen)

Mindmap template voor kunst

Wat is een betere manier om een artistiek concept te begrijpen en te visualiseren dan met een op maat gemaakte mindmap? Beschrijf het leven en de werken van een beroemde kunstenaar of geef details over alle elementen van een specifieke kunstvorm. Welke optie je ook kiest, begin met dit mindmap template voor kunst en pas dit aan voor het kunstonderwerp dat je wilt behandelen.

mindmap template voor kunst
Mindmap template voor kunst (klik op de afbeelding om online aan te passen)

Mindmapsjabloon voor klimaatverandering

De meeste mensen zijn zich bewust van de klimaatverandering, maar begrijpen misschien niet helemaal wat de gevolgen daarvan zijn voor de planeet. Als je klimaatverandering beter wilt begrijpen met behulp van visuals, gebruik dan dit mindmap voorbeeld en deel het resultaat met anderen.

mindmap template  voor opwarming van de aarde
Mindmap template voor opwarming van de aarde (klik op de afbeelding om online aan te passen)

Hopelijk hebben we je kunnen inspireren om mindmaps te gebruiken, ongeacht welke functie je vervult in je bedrijf of voor welk vak je moet slagen op school. Nadat je hebt gebrainstormd in je mindmap, kan Lucidchart je helpen om je ideeën verder uit te werken. Begin met deze mindmap templates of bezoek onze templatebibliotheek voor mindmaps  en pas ze aan je eigen ideeën aan.

Meld je aan voor een gratis proefperiode!

mind map

10x your brainstorming and study sessions with mind maps.

Sign up free

Nu populair

The 4 Phases of the Project Management Life CycleDe 4 fasen van projectmanagement

Over Lucidchart

Lucidchart is de intelligente diagramtoepassing waarmee teams complexe dingen helder kunnen maken, hun inzichten kunnen afstemmen en sneller aan de toekomst kunnen bouwen. Met deze intuïtieve, cloudgebaseerde oplossing kan iedereen visueel werken en in realtime samenwerken bij het bouwen van stroomdiagrammen, mockups, UML-diagrammen en meer.

Lucidchart is het meest populaire online alternatief voor Visio en wordt in meer dan 180 landen gebruikt door miljoenen gebruikers, van verkoopmanagers die doelorganisaties in kaart brengen tot IT-managers die hun netwerkinfrastructuur visueel willen presenteren.

Gerelateerde berichten:

The Best Mind Maps For Project Managers

project management mind maps

Maak sneller diagrammen door automatiseren met Lucidchart

automatisch diagrammen maken

Aan de slag

  • Prijzen
  • Individueel
  • Team
  • Bedrijf
  • Contact met sales
PrivacyJuridischCookies

© 2023 Lucid Software Inc.