PINGDOM_CANARY_STRING
mindmapsjablonen

Mindmapsjablonen en -voorbeelden

Leestijd: ongeveer 5 min

Geplaatst door: Lucid Content Team

Mindmapping is ontstaan uit een eenvoudig idee: soms heb je een visuele voorstelling van je gedachten of informatie nodig om over ideeën te brainstormen, nieuwe verbanden te leggen en informatie te onthouden. Tony Buzan, de auteur en onderwijsadviseur die mindmapping populair maakte, zei: ''Gewoon lineair notities maken en schrijven brengt je in een semihypnotische trance, terwijl mindmapping je cognitieve vaardigheden met zowel de linker- als rechterhersenhelft enorm zal verbeteren."

Het vrije karakter van mindmaps maakt dat ze gemakkelijk kunnen worden gebruikt voor een onbeperkt aantal onderwerpen en use cases. We hebben mindmaps gemaakt voor slechts een paar van die use cases — bekijk de mindmapsjablonen hieronder en kijk welke van toepassing kunnen zijn op je project.

Als je liever vanaf nul begint in plaats van een sjabloon te gebruiken, lees dan ons artikel om te leren hoe je een mindmap maakt.

10x je brainstorm- en studiesessies met mindmaps.

Registreer nu gratis voor Lucidchart!

Lege mindmapsjabloon
Eenvoudige mindmapsjabloon
Mindmapsjabloon voor identificatie
Mindmapsjabloon voor brainstorming
Mindmapsjabloon met tekstballonnen
Mindmapsjabloon voor eten
Mindmapsjabloon voor fotografie
Mindmapsjabloon voor psychologie
Mindmapsjabloon voor muziek
Mindmapsjabloon voor Scheikunde
Mindmapsjabloon voor kunst

Lege mindmapsjabloon

Weet je niet helemaal zeker waar je moet beginnen? Begin met deze lege mindmapsjabloon en laat je creativiteit de vrije loop. Of je nu moet brainstormen over ideeën voor je bedrijf of je notities van school moet ordenen, zet gewoon een onderwerp in het midden en ga aan de slag. Je kunt deze sjabloon aanpassen en meer vormen toevoegen om je mindmap naar een hoger niveau te tillen.

lege mindmapsjabloon
Lege mindmapsjabloon (klik op de afbeelding om online aan te passen)

Eenvoudige mindmapsjabloon

Mindmaps kunnen heel uitgebreid worden, afhankelijk van wat je als onderwerp kiest en hoe ver je besluit te gaan. Om het gemakkelijker te maken, begin je met deze eenvoudige mindmapsjabloon, die je gratis krijgt als je je aanmeldt voor Lucidchart. Het ordenen van je ideeën wordt een fluitje van een cent als je onze mindmapsoftware gebruikt.

eenvoudige mindmapsjabloon
Eenvoudige mindmapsjabloon (klik op afbeelding om online aan te passen)

Mindmapsjabloon voor identificatie

Maak een unieke mindmap voor je eigen identiteit. Je kunt op deze mindmapsjabloon je hobby's, talenten, relaties, fysieke kenmerken en andere elementen toevoegen die bepalen wie je bent en wat jou onderscheidt van anderen. Begin met deze mindmapsjabloon - veel plezier.

mindmapsjabloon voor identificatie
Mindmapsjabloon voor identificatie (klik op afbeelding om online aan te passen)

Mindmapsjabloon voor brainstorming

Een mindmap is de perfecte oplossing om brainstormsessies te visualiseren. Eén goed onderwerp kan een kettingreactie van gerelateerde ideeën op gang brengen die leiden tot je volgende grote innovatie. Pas deze mindmapsjabloon voor brainstormsessies aan om een voorsprong te nemen en te zien waar je ideeën toe leiden.

mindmapsjabloon voor brainstorming
Mindmapsjabloon voor brainstorming (klik op de afbeelding om online aan te passen)

Mindmapsjabloon tekstballon

Probeer het eens op een andere manier met deze mindmapsjabloon om je concepten en ideeën in kaart te brengen. Mindmaps maken gebruik van unieke visuals om je te helpen bij het onthouden en classificeren van ideeën, dus overweeg tekstballonnen als alternatief voor de traditionele rechthoekige mindmaps.

Mindmapsjabloon tekstballon
Mindmapsjabloon met tekstballonnen (klik op afbeelding om online aan te passen)

Mindmapsjabloon voor eten

Als deze mindmapsjabloon je niet al te hongerig maakt, vind je hem misschien handig om de verschillende voedselcategorieën in kaart te brengen. Gebruik deze sjabloon om je menu uit te stippelen voor een etentje of om er zeker van te zijn dat je voldoende eiwitten, groenten enzovoort hebt gegeten als onderdeel van een evenwichtig dieet.

mindmapsjabloon voor eten
Mindmapjabloon voor eten (klik op de afbeelding om online aan te passen)

Mindmapsjabloon voor fotografie

Wat onderscheidt een succesvolle fotograaf? Op welke elementen moet je letten bij elke foto die je neemt? Gebruik deze mindmapsjabloon voor fotografie om deze vragen te beantwoorden en een informatieve visualisatie te bieden.

mindmapsjabloon voor fotografie
Mindmapsjabloon voor fotografie (klik op afbeelding om online aan te passen)

Mindmapsjabloon voor psychologie

Psychologie bestudeert menselijk gedrag en mentale processen. Dit uitgebreide thema omvat een groot aantal onderwerpen, en met deze mindmapsjabloon voor psychologie kun je ze allemaal in kaart brengen om de verschillende denkwijzen en toepassingen beter te begrijpen. Pas deze sjabloon aan je specifieke behoeften over het onderwerp aan.

mindmapsjabloon voor psychologie
Mindmapsjabloon voor psychologie (klik op afbeelding om online aan te passen)

Mindmapsjabloon voor muziek

Deze mindmapsjabloon voor muziek richt zich op verschillende muzieksoorten, maar je kunt dit ook gebruiken als uitgangspunt om een specifiek muziekgenre en de kenmerken ervan in kaart te brengen. Met Lucidchart kun je zelfs links naar je favoriete nummers, artiestenprofielen enzovoort toevoegen. Maak helemaal gratis je eigen mindmapsjabloon voor muziek.

mindmapsjabloon voor muziek
Mindmapsjabloon voor muziek (klik op afbeelding om online aan te passen)

Mindmapsjabloon voor scheikunde

Vind je je weg niet door alle termen die je leraar scheikunde rondstrooit? Overweeg dan deze mindmapsjabloon voor scheikunde om je te helpen elk onderwerp beter te begrijpen en onthouden. De sjabloon is eenvoudig aan te passen zodat je elk chemisch element of proces beter kunt visualiseren.

mindmapsjabloon voor scheikunde
Mindmapsjabloon voor scheikunde (klik op afbeelding om online aan te passen)

Mindmapsjabloon voor kunst

Wat is een betere manier om een artistiek concept te begrijpen en te visualiseren dan met een op maat gemaakte mindmap? Beschrijf het leven en de werken van een beroemde kunstenaar of geef details over alle elementen van een specifieke kunstvorm. Welke optie je ook kiest, begin met deze mindmapsjabloon voor kunst en pas dit aan voor het kunstonderwerp dat je wilt behandelen.

mindmapsjabloon voor kunst
Mindmapsjabloon voor kunst (klik op de afbeelding om online aan te passen)

Mindmapsjabloon voor klimaatverandering

De meeste mensen zijn zich bewust van de klimaatverandering, maar begrijpen misschien niet helemaal wat de gevolgen daarvan zijn voor de planeet. Als je klimaatverandering beter wilt begrijpen met behulp van visuals, gebruik dan deze mindmapsjabloon en deel het resultaat met anderen.

mindmapsjabloon voor opwarming van de aarde
Mindmapsjabloon voor opwarming van de aarde (klik op de afbeelding om online aan te passen)

Hopelijk hebben we je kunnen inspireren om mindmaps te gebruiken, ongeacht welke functie je vervult in je bedrijf of voor welk vak je moet slagen op school. Nadat je hebt gebrainstormd in je mindmap, kan Lucidchart je helpen om je ideeën verder uit te werken. Begin met deze sjablonen of bezoek onze sjablonenbibliotheek voor mindmaps en pas ze aan je eigen ideeën aan.

Meld je aan voor een gratis proefperiode!

Begin vandaag nog met diagrammen maken met Lucidchart - probeer het gratis!

Gratis registreren

Nu populair

what does HR do

Wat doet HR eigenlijk? 11 kernactiviteiten

Over Lucidchart

Lucidchart is de intelligente diagramtoepassing waarmee teams complexe dingen helder kunnen maken, hun inzichten kunnen afstemmen en sneller aan de toekomst kunnen bouwen. Met deze intuïtieve, cloudgebaseerde oplossing kan iedereen visueel werken en in realtime samenwerken bij het bouwen van stroomdiagrammen, mockups, UML-diagrammen en meer.

Lucidchart is het meest populaire online alternatief voor Visio en wordt in meer dan 180 landen gebruikt door miljoenen gebruikers, van verkoopmanagers die doelorganisaties in kaart brengen tot IT-managers die hun netwerkinfrastructuur visueel willen presenteren.

Gerelateerde berichten:

The Best Mind Maps For Project Managers

project management mind maps

Maak sneller diagrammen met de automatiseringsfuncties van Lucidchart

automatisch diagrammen maken

Aan de slag

  • Prijzen
  • Individueel
  • Team
  • Bedrijf
  • Contact met sales
Nederlands
PrivacyJuridisch
Downloaden op Apple App StoreDownloaden op Google Play Store
© 2022 Lucid Software Inc.