Visio versus Lucidchart

Visio werkt prima als desktoptoepassing, maar blijft ver achter op Lucidchart als het gaat om samenwerkingsfuncties, gebruiksgemak en toegankelijkheid.

Meld je gratis aan

Toonaangevende merken in de industrie vertrouwen erop

 • Google logo
 • Venmo logo
 • Hewlett Packard logo
 • Amazon logo
 • General Electric logo
 • Bridgestone logo

Intuïtief diagrammen maken zonder de leercurve

 1. Een gebruikerservaring voor zowel beginners als gevorderden

  Visio biedt meer geavanceerde tools voor het maken van diagrammen dan de meeste visualisatieplatforms, maar ze hebben een steile leercurve. Lucidchart heeft een overzichtelijkere, eenvoudigere en intuïtievere interface, zodat u direct diagrammen kunt gaan maken zodra u het tekenvel opent.
   

 2. Samenwerkingsfunctionaliteit die teams verbonden houdt

  In Lucidchart kunnen gebruikers tegelijkertijd aan hetzelfde document werken, met @-meldingen en cursors die laten zien wie waaraan werkt. In Visio kunnen gebruikers wel tegelijkertijd hetzelfde document bekijken, maar het ontbreken van functionaliteit voor gelijktijdige bewerking kan leiden tot problemen met versiebeheer.
   

 3. Ingebouwde compatibiliteit voor onbeperkt diagrampotentieel

  Alleen Windows-gebruikers hebben toegang tot de volledige versie van Visio, terwijl Mac-gebruikers het met de beperktere onlineversie moeten doen. Doordat Lucidchart oorspronkelijk als webapp ontworpen is, kunt u het op elk apparaat gebruiken. Windows, Linux, macOS, het kan allemaal.
   

 4. Dynamische integraties die werken zoals u dat doet

  Visio biedt een beperkt aantal integraties, terwijl Lucidchart moeiteloos integreert met de meestgebruikte apps van nu, zoals MS Office, G Suite, Atlassian, Slack, Github en meer.
   

Zet uw diagrammen in luttele minuten over vanuit Visio

Gebruikt u Visio al? Neem een Pro-abonnement en gebruik onze functie voor het importeren van Visio-diagrammen om al uw bestaande werk te bewaren.

Overstappen naar Lucidchart

Dankzij deze functies is Lucidchart de beste

Lucidchart-sjablonen

Pas sjablonen aan voor elke gebruikstoepassing

Onze eenvoudig te navigeren sjabloongalerij bevat een doorzoekbare verzameling van honderden sjablonen voor alle diagramtypen. Elke sjabloon is volledig aanpasbaar, zodat u gemakkelijk tekst kunt toevoegen en vormen kunt opmaken om snel professioneel ogende visuals te maken. Ons team van sjabloonexperts voegt elke week nieuwe sjablonen voor specifieke diagrammen toe, waardoor u eindeloze opties hebt als u inspiratie zoekt voor uw volgende diagram.

Lucidchart-symbolen

Kies (of bewerk) vormen voor uw specifieke doelen

Lucidchart beschikt over honderden gestandaardiseerde vormen, inclusief vormen voor technische diagrammen zoals AWS en dynamische vormen die u gemakkelijk naar uw tekenvel kunt verslepen. U kunt niet alleen vormen voor specifieke diagrammen gebruiken, maar ook uw eigen vormbibliotheken maken met geïmporteerde of op maat gemaakte vormen om het werk van uw team te standaardiseren.
 

Lucidchart-presentatie

Presenteer, publiceer en deel uw documenten

Presenteer eenvoudig uw diagrammen via de presentatiemodus in onze editor of sluit uw presentatie in Google Presentaties of PowerPoint in. Met Lucidchart kunt u uw documenten ook publiceren als pdf, jpeg of png, insluiten op een website of delen via e-mail of sociale media met automatisch gegenereerde links.
 

Revisiegeschiedenis van Lucidchart

Houd revisies bij

Houd documentwijzigingen bij met onze functie voor revisiegeschiedenis. Doordat de volledige revisiegeschiedenis in Lucidchart wordt opgeslagen, kunt u zien wie wanneer welke wijzigingen heeft aangebracht. U hoeft zich dus nooit meer zorgen te maken dat u uw werk kwijtraakt of dat anderen wijzigingen aanbrengen die u niet ongedaan kunt maken.
 

Lucidchart voor bedrijven

Beheer uw Enterprise-account

Lucidchart is de enige schaalbare diagramsoftware voor ondernemingen. Maak gebruik van alle geavanceerde functies van Lucidchart, zoals het eenvoudig beheren van gebruikersaccounts, het configureren van machtigingen en het behouden van documenten, zelfs als een gebruiker uw bedrijf verlaten heeft. Waar nodig kunt u de beveiliging versterken met opties om het delen op basis van domein te beperken en SSO-verificatie te vereisen.  
 

Meer informatie over Enterprise

Veelgestelde vragen over Lucidchart

Meer dan 15 miljoen gebruikers in 180 landen

Lucidchart is een veel beter product dan de traditionele stroomdiagramsoftware Visio. De eenvoudige lay-out, gemakkelijke opties om te delen en de mogelijkheid om complexe stroomdiagrammen te ontwerpen maken van Lucidchart de beste op de markt.

Michael D. | 29 september 2019

TrustRadius4 stars out of 5
PCMag4 stars out of 5
Bekijk casestudy's van klanten

Lucidchart vergelijken

AirtableBalsamiqBizagiCreatelydiagrams.netGliffyGoogle DrawMindManagerMiroMuralSmartDrawVismeVisual ParadigmXMind

Ontdek onze sjablonen

stroomdiagramsjabloon

Sjabloon voor een stroomdiagram met zwembanen

Communiceer altijd en overal met uw team. Meld u nu aan voor een gratis proefperiode.

Aan de slag

 • Prijzen
 • Individueel
 • Team
 • Enterprise
 • Contact met sales
PrivacyJuridischCookies
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor

© 2023 Lucid Software Inc.