Lucidchart jämfört med Visio

Jämför Microsoft Visio med Lucidchart, det intelligenta programmet för att skapa diagram. Se hur Lucidchart slår Visio när det gäller användarvänlighet och djupa diagramfunktioner.

Registrera dig gratis

eller fortsätt med

Registrera dig med GoogleLogga inRegistrera dig med MicrosoftLogga inRegistrera dig med SlackLogga in
  • Amazon logo
  • General Electric logo
  • Hewlett Packard Enterprise logo
  • McDonalds logo
  • Atlassian logo

Därför väljer team Lucidchart

Easy for everyone

Så enkelt att alla kan använda det

Lucidchart gör det möjligt för tekniska användare att skapa komplexa diagram med inbyggda formbibliotek, anpassade former och datavisualiseringar. Men det passar inte bara för tekniska experter. Alla användare kan enkelt lägga till text, infoga bildlänkar och redigera färger i dokument. Visios avancerade diagramverktyg har en brant inlärningskurva.

Collaboration features that are off the charts

Samarbetsfunktioner utöver det vanliga

Med Lucidchart går det att göra mer än att skapa snygg grafik. Samarbeta med teamet i realtid eller asynkront med funktioner för kommentarer, taggning och mycket mer. Visio gör det möjligt för flera användare att samtidigt visa samma dokument, men eftersom flera personer inte kan redigera kan det bli problem med versionshanteringen.

Integrations with industry-leading apps

Integrationer med branschledande appar

För ökad samordning och överbryggade silor integreras Lucidchart sömlöst med de branschledande appar som teamet använder mest: från AWS, Google och Microsoft till Okta, Salesforce och Slack, med flera. Visio fungerar med andra Microsoft-produkter, men det finns ett begränsat antal integrationer med tredje part.

Templates to help you visualize anything

Mallar som hjälper till att visualisera vad som helst

Lucidcharts mallgalleri innehåller fler än 1 000 anpassningsbara mallar som hjälper dig att visualisera idéer, system, processer och arbetsflöden snabbare. Det går att bläddra bland mallarna efter kategori, eller söka efter namn eller partner. Visio erbjuder färre än 100 mallar för ett begränsat antal användningsområden.

Compatible with any internet-connected device

Kompatibel med alla internetanslutna enheter

Lucidchart är en webbaserad applikation och därmed tillgänglig från alla internetanslutna enheter. Skrivbordsversionen av Visio fungerar inte på alla enheter. Dess webbaserade alternativ, Visio Online, är kompatibelt med Windows, Mac och andra operativsystem, men saknar vissa funktioner från skrivbordsversionen.

”På mitt tidigare jobb använde jag Visio. Jag spenderade massor av tid med att skapa diagram. Jag byggde upp diagrammet och fick därefter gå igenom det igen för att omorganisera och återansluta allt så att det inte såg ut som en tallrik spagetti. Med Lucidchart lägger jag halva tiden och får ett mycket bättre resultat.”

Eric Karlinsky - Group Product Manager på Okta at Okta

”Jag har använt Visio tidigare, men det har aldrig varit en särskilt bra upplevelse så jag har inte gjort så många flödesscheman förrän jag fick det här jobbet. Jag började använda Lucidchart, och det är en rätt fenomenal produkt. Jag tycker om att använda det – det är mycket enklare att använda än Visio.”

Sam Metzer - Solutions Engineer på DocuSign at DocuSign

”Lucidchart gör interna processer mycket mer effektiva. Tidigare, när vi använde Visio, var vi alltid tvungna att skicka dokumenten fram och tillbaka. Eller så lagrade vi dem på en delad enhet, men då kunde det hända att en person gjorde ändringar samtidigt som någon annan hade dokumentet öppet. Så den interna samordningen blir mycket enklare med Lucidchart.”

Jonas Spengler - Consultant på Metaplan at Metaplan

Fler resurser som hjälper dig att jämföra Lucidchart och Visio

Lucidchart uppfyller alla krav på användarvänlighet och samarbete mellan olika team.

Köpguide: Hur man utvärderar plattformar för visuellt samarbete

Få mer information om hur funktioner för visuellt samarbete kan påskynda viktiga initiativ och få en checklista för plattformsval.

8 skäl till varför Lucidchart är den perfekta ersättaren till Microsoft Visio

Se alla de unika fördelar som Lucidchart erbjuder för att bättre förstå och dela idéer, information och processer.

Lucidcharts mallgalleri

Bläddra eller sök i färdiga mallar för hundratals användningsfall. Visualisera, dela och dokumentera idéer snabbare.

Utforska mallar

Hur står sig Lucidchart jämfört med konkurrenter?

Se varför Lucidchart är det bästa valet.

AirtableBizagiCacoo Creately
diagrams.netdraw.ioEdrawMiro

Vanliga frågor om Lucidchart

Påbörja din kostnadsfria provperiod och bygg framtiden snabbare med det bästa valet för intelligent diagramarbete.

Registrera dig gratis

Komma igång

  • Priser
  • Individ
  • Team
  • Större företag
  • Kontakta säljare
SekretessRättsligKakor

© 2024 Lucid Software Inc.