Software voor context diagrammen

Lucidchart is een visuele werkruimte voor het maken van diagrammen, voor het visualiseren van gegevens en voor samenwerking om meer inzicht te bieden en innovatie te stimuleren.

Een diagram maken
Bekijk de video

Vereenvoudig systeem ontwerp en analyses met een context diagram

 • Create a context diagram as a visual reference for engineers and other team members

  Maak een context diagram als visuele referentie voor technici en andere teamleden

  Een context diagram, ook wel systeem context diagram of DFD niveau 0 genoemd, geeft een breed overzicht van de gegevensstroom binnen een technisch systeem. Omdat er vrijwel geen technische kennis nodig is om dit soort systeemdiagrammen te begrijpen, kunnen technici, analisten, ontwikkelaars en stakeholders ze gemakkelijk gebruiken als visuele referentie voor systeemanalyse en ontwerp. Gebruik Lucidchart als je software voor context diagrammen om de aandacht effectief te richten op de externe factoren en gebeurtenissen die op je systeem inwerken en om de reikwijdte van je proces te bepalen. 
   

 • Enable easy comprehension with intuitive collaborative features

  Vergemakkelijk het begrip dankzij intuïtieve samenwerkingsfuncties

  Volgens best practices moeten stakeholders van een project je systeem context diagram kunnen beoordelen, begrijpen en blijven raadplegen. Onze maker van context diagrammen zorgt dat je gemakkelijk kunt samenwerken, zodat je je visuele beelden direct kunt publiceren en delen met stakeholders, toegangsniveaus binnen je team kunt beheren en feedback kunt verzamelen via vorm specifieke opmerkingen, @mention-vermeldingen en de chatfunctie in de editor. Dankzij realtime samenwerking in Lucidchart kunnen jij en je medewerkers gelijktijdig context diagrammen op hetzelfde canvas bewerken en updaten, zodat je team gegevensstromen op elk niveau nauwkeurig in kaart kan brengen. 

 • Use intuitive diagramming features to create technical diagrams in minutes

  Gebruik intuïtieve diagram functies om binnen enkele minuten technische diagrammen te maken

  Het maken van een context diagram is gemakkelijk en met de intuïtieve functies van Lucidchart blijft dat ook zo. Of je nu een simpel DFD niveau 0 maakt of diepere gegevensstromen in kaart brengt: je kunt een professionele weergave van elk systeem of proces maken met onze context diagram tool die toegang biedt tot honderden technische sjablonen en speciale vormbibliotheken met standaardsymbolen. Met premium functies in Lucidchart kunnen teams ook andere technische diagrammen automatiseren: genereer UML-sequence diagrammen op basis van tekstopmaak, importeer je databasestructuur om een ERD te bouwen en visualiseer je cloud architectuur met Lucidscale.
   

 • Implement and share visuals using the apps your team’s already invested in

  Implementeer en deel visuals met de apps waarin je team al geïnvesteerd heeft

  Lucidchart is volledig geïntegreerd met de populairste samenwerkings- en technische apps van dit moment, zodat je moeiteloos diagrammen kunt delen en publiceren. Plaats de visuals die in onze context diagram bouwer gemaakt zijn rechtstreeks in technische platforms zoals Confluence wiki's of Jira issues. Lucidchart werkt ook naadloos samen met platforms zoals Google Workspace, Microsoft Office, Microsoft Teams, Slack en Github, zodat je je visuals kunt publiceren en delen in tekstdocumenten, spreadsheets, presentaties of chats.
   

Een context diagram maken

 1. Selecteer de vorm bibliotheek 'Data Flow' of kies een sjabloon

  Open Vorm beheer en selecteer de 'Data Flow' symbolen om met een leeg document te beginnen of selecteer een aanpasbare sjabloon in de sjablonen galerij via onze context diagram tool.

 2. Plaats je systeem in het midden van je context diagram

  Zet je systeem in een vorm in het midden van je canvas en voorzie het van het juiste label. Er is geen verdere informatie nodig over de interne werking van je systeem.

 3. Voeg alle externe entiteiten rond je systeem toe

  Voeg entiteit vormen toe voor gebeurtenissen die je systeem kunnen beïnvloeden. Entiteiten kunnen bijvoorbeeld andere systemen, gebruikers of gegevensopslag zijn.

 4. Plaats en specificeer gegevensstromen tussen je systeem en de externe entiteiten

  Geef met lijnen en pijlen de gegevensstroom aan tussen je systeem en alle externe entiteiten. Specificeer hoe gegevens interageren met je systeem door pijlen toe te voegen in de richting van de gegevensstroom.

 5. Deel je systeemdiagram met teamleden en stakeholders

  Je voltooide systeemdiagram moet helder en begrijpelijk zijn. Deel je diagram met project stakeholders om ervoor te zorgen dat je systeemanalyse correct is en om te bepalen wat er nodig is om je project tot een goed einde te brengen.

Een context diagram maken

Veelgestelde vragen over onze software voor context diagrammen

Planningen maken in Lucidchart

Lucidchartで楽々プロジェクト管理

Gebruikt door miljoenen over de hele wereld

"Lucidchart is een krachtige software tool voor conventionele diagrammen zoals ERD, stroom, context en dataflow diagrammen die worden gebruikt voor het analyseren van systemen en het ontwerpen van databases."

Capterra rating

4,5/5 sterren 650+ recensies

 • Amazon logo
 • Bridgestone logo
 • Siemens logo
 • NBC logo
 • Google logo
 • Hybecorp logo

Sjablonen voor context diagrammen bekijken

Sjabloon voor context diagram

Ontdek waarom 99% van de Fortune 500-bedrijven hun bedrijf veilig schalen met Lucidchart

Meer informatie

Aan de slag

 • Prijzen
 • Individueel
 • Team
 • Enterprise
 • Contact met sales
PrivacyJuridischCookie-instellingenCookiebeleid
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor
 • tiktok

© 2024 Lucid Software Inc.